INTERVIU PREMIUM Diego Fabbrini, dezvăluiri din izolare și planuri de viitor: ”Mi-e frică, normal”


Unul dintre cei mai buni mijlocași ofensivi din Liga 1, Diego Fabbrini, a acceptat un dialog cu doardinamo.ro în care a povestit cum a petrecut aceste 2 luni de când fotbalul s-a oprit, ce-l sperie, care a fost prima lui impresie despre Adrian Mihalcea, dar și cum a primit vestea că va fi trimis în șomaj tehnic. Italianul este optimist că lucrurile la Dinamo, unde jucătorii sunt neplătiți de trei luni se vor rezolva.

Cum îți petreci timpul în această perioadă? Este greu pentru tine?

Da, normal. Cum e pentru toată lumea. Stau acasă, aici îmi petrec timpul, cu fetița și soția mea. Stăm în familie. Sunt norocos că am familia aici cu mine, dacă nu erau ei aici cu mine nici nu vreau să mă gândesc cum ar fi fost… Așa suntem ok, ne descurcăm. 24 de ore stau cu ei și e bine pentru familia noastră.

-Fetița ta cum se simte?

”Am hotărât cu Montini și Piscitelli să vorbim doar la telefon”

-Te-ai întâlnit cu prietenii tăi, Montini și Piscitelii în perioada asta?

Nu, dar vorbim des la telefon. Dacă trebuie să stăm în casă, stăm în casă. Noi respectăm regulile. Cred că nimeni nu ar trebui să-și asume riscul de a ieși. Putem să vorbim pe facetime, trăim aproape, dar am decis să nu ne întâlnim pentru binele fiecăruia dintre noi.

Ai ținut legătura cu noul antrenor, cu Adrian Mihalcea?

Da, normal. Am făcut doar un singur antrenament cu el, nu-l cunosc foarte bine, dar cred că e un om bun, am vorbit cu el la telefon și asta a fost prima mea impresie. Sper că vom reîncepe antrenamentele normale cât mai repede și atunci o să am timp să-l cunosc mai bine.

-Dar cu Dusan Uhrin ai mai vorbit?

Nu, i-am spus la revedere când a plecat, dar după nu am mai ținut legătura.

”Este o veste bună că putem reîncepe antrenamentele de pe 15 mai doar dacă respectăm regulile”

-Președintele României a anunțat astăzi că pe 15 mai puteți începe pregătirile. Este o veste bună?

Da, normal. Cred că trebuie să începem să facem antrenamentele, dar sigur că va trebui să respectăm regulile de prevenire pentru că după aceea va trebui să începem să jucăm. Cred că va fi la fel ca în Italia sau în Spania, ne antrenăm singuri și după aceea cu echipa. Dacă respectăm regulile e bine pentru toți pentru că trebuie să începem să jucăm.

Îți este dor de fotbal?

Da, normal. Deja au trecut 2 luni de când nu am mai jucat fotbal. Este o situație foarte stranie. Niciodată nu m-am mai întâlnit cu astfel de situație. Fotbalul înseamnă foarte mult în viața mea dar am înțeles situația și sănătatea e cea mai importantă. Dacă putem să jucăm fără să ne asumăm riscuri foarte mari, e ok, abia aștept să mă întorc pe gazon. Dar fără riscuri mari pentru noi și pentru familiile noastre.

”Normal că mi-e frică de coronavirus”

-Ți-e frică de acest virus?

Da, normal! Chiar cred că trebuie să previi cât poți să te infectezi. Am văzut ce s-a întâmplat acasă, în Italia. Aici situația e mai bună, sigur, dar am văzut că în 3 zile acest tip de virus poate infecta sute de oameni. Trebuie să fim atenți pentru că până nu se descoperă un tratament sau un vaccin, poate fi periculos pentru oricine.

-Cum este situația în Italia?

Astăzi o serie de persoane au putut să se întoarcă la muncă, dar restaurantele și anumite afaceri sunt în continuare închise. Totul, ca și aici, fotbalul, este legat de ce se va întâmpla mai departe, câte infecții vor mai fi raportate.

-Ai prieteni sau cunoștințe din Italia care au luat virusul?

Nu, sunt norocos. Nicio persoană pe care o cunosc eu nu a avut probleme.

-Ți-e dor de familia ta din Italia?

Da, normal, dar ei stau și ei acasă, au ieșit doar să-și facă cumpărăturile, să știi că carantina a fost ca aici. Totuși eu am fost norocos pentru că soția mea și fetița sunt aici cu mine.

-Ce părere ai despre situația de la Dinamo?

Sper că o să se rezolve totul cât mai repede și să începem să facem treabă bună la echipă.

”Cred că toți ar trebui să înțelegem acest moment greu”

-Dar cum ai primit vestea că vei fi trimis în șomaj tehnic?

Sunt lucruri normale, ale societății. Cred că toți înțelegem acest moment greu, trebuie să strângem rândurile. Trebuie să găsim toți salvarea și să ieșim din această situație.

Suporterii au strâns bani pentru a achita datoriile restante și clubul să poată obține licența pentru următorul sezon. Ce părere ai despre gestul lor?

Este impresionant ce fac acești suporteri pentru a ajuta echipa. Sunt fani cu totul și cu totul speciali. Mesajul meu pentru ei este că le mulțumesc atât eu, cât și colegii mei. Din păcate, în această situație, nu putem face mai mult pentru ei pentru a-i răsplăti pentru gestul lor frumos.

Ar fi o idee bună ca LPF să vireze direct banii din drepturile TV jucătorilor pentru a nu se mai ajunge la restanțe financiare atât de mari așa cum sunt cele de la Dinamo?

Cred că poate fi o soluție foarte bună. Ar fi o idee bună dacă ar fi studiată cu atenție, atât pentru club, cât și pentru jucători.

”Eu ce ține de mine ca fotbalist voi face oricum, cu domnul Negoiță patron sau cu altul”

-Crezi că Negoiță va vinde clubul? Acum discută cu niște spanioli despre acest lucru…

Nu știu, eu sunt jucător și nu sunt în temă cu aceste lucruri. Ceea ce ține de mine ca fotbalist eu voi face oricum, cu domnul Negoiță patron sau cu altul. Ceea ce eu sper este ca situația asta să se termine cât mai repede în cel mai bun mod posibil și să fie bine pentru toți. Sunt sigur că se va rezolva.

-Când se va relua campionatul care este principalul tău obiectiv?

Mai e mult până se va relua sezonul. Acum trebuie să mă concentrez să mă antrenez cât mai bine și să ajut echipa. După aceea va trebui să ne concentrăm să fim cât mai sus în clasament, dar e destul de devreme de vorbit despre asta.

”Cu siguranță fotbalul va fi diferit, așa cum va fi și viața noastră după COVID-19”

-Crezi că Dinamo are forța să câștige Cupa în acest sezon după toate aceste probleme financiare?

Am ajuns în semifinale. Se poate întâmpla orice. Putem să o câștigăm, putem să o pierdem, nu va fi ușor, dar noi vom încerca să dăm tot ce e mai bun să luăm trofeul.

-Crezi că va fi greu să jucați fotbal normal în viitor după toată nebunia asta cu COVID-19? Sau vor exista anumite temeri referitoare la contactele cu alți jucători?

Cu siguranță și fotbalul va fi puțin diferit, așa cum va fi și viața noastră. Va fi un fel de ritual de dezinfectare, cu siguranță nimic nu va mai fi la fel atât în viața noastră de zi cu zi, cât și fiecare la serviciul său.

Citește și:

Un apropiat al lui Negoiță, dezvăluiri despre vânzarea clubului: ”Am fi participat și noi”

Previous Un apropiat al lui Negoiță, dezvăluiri despre vânzarea clubului: ”Am fi participat și noi”
Next Dinamo a găsit un fundaș stânga de viitor și vrea să-l transfere curând

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *