INTERVIU PREMIUM Ante Puljic: ”Am refuzat Steaua pentru că Dinamo mi-a rămas în inimă”


Ante Puljic a semnat de două săptămâni cu Dinamo și nu am ratat ocazia să-i luăm un interviu în care să aflăm cum se simte la mai bine de trei ani de la revenirea la echipa din Ștefan cel Mare, de ce nu a acceptat oferta FCSB-ului, care era una tentantă financiar pentru orice fotbalist, cine-l va învăța română și ce planuri are pe termen lung în România.

-Ante, cum este să te întorci la Dinamo pentru tine?

Este foarte bine să fiu aici, după 3-4 ani. Sunt entuziasmat și vreau să ajut și să dau tot ce am mai bun din mine și să continui ce am început data trecută. Asta se traduce prin a face meciuri bune și a avea rezultatele pe care le așteaptă suporterii de la noi

-Ce s-a schimbat în ultimii 3 ani în România?

Multe lucruri. Cluburile au început să investească mai mulți bani, echipele au început să fie mai bune, mai puternice, mai mulți jucători străini vin aici. Când am venit prima dată aici erau doar 3-4 echipe care erau într-o situație bună, acum sunt 5-6 sau chiar mai multe care se luptă pentru play-off și pentru campionat. Iar acest lucru este foarte bun pentru Liga 1, pentru fotbalul românesc, dar și pentru noi.

”Dinamo trebuie să fie tot timpul în lupta pentru titlu”

-Crezi că Dinamo va prinde play-off-ul?

Uite, eu sper, SPER. Pe unde am fost eu am luptat mereu pentru un obiectiv. Sper să continui la fel. În primul rând, vreau ca Dinamo să ajungă în play-off, pentru mine, pentru colegii mei, pentru club, pentru fani. Un club ca Dinamo merită asta, iar un club care Dinamo trebuie să fie tot timpul în lupta pentru titlu.

-Dar are forța de a face asta?

Când joci la echipe mari dintr-o țară, ca Dinamo, pentru că pentru mine e un club mare, nu e ușor când ai rezultate proaste. Jucătorii trebuie să învețe, în special cei tineri, că trebuie să lupte. E ușor să fii jucător la Dinamo când totul este bine. Dar nu este deloc frumos când rezultatele nu apar. Sper că vom face împreună la Dinamo rezultate bune și că o vom aduce pe Dinamo în TOP.

”Oamenii din club chiar au arătat că mă doresc”

-Cine te-a convins să te întorci la Dinamo?

Am mulți prieteni aici, dar când am negociat, mulți suporteri și mulți prieteni mi-au zis: ”Ante, te rog, mergi și semnează, au nevoie de ajutor, este bine pentru Dinamo și este bine și pentru tine”. Dar unul dintre prietenii mei, Gabi Niculescu, el m-a împins întotdeauna să semnez. Dar și oamenii din club chiar m-au dorit și au arătat asta, așa că uite-mă aici.

-Ai un mesaj pentru fani?

Nu pot să le spun decât că avem nevoie de sprijinul lor. O să vedem ce va fi în viitor, dar eu sunt sigur că cu ajutorul lor vom avea rezultate bune. Fără ei va fi greu.

”Negoiță este un patron onest. Nu știu de ce nu mai vine aproape de echipă ca data trecută”

Miha Mevlja, Ante Puljic și Antun Palic pe vremea când jucau la Dinamo sursă foto: arhiva doardinamo.ro

-Cum e Ionuț Negoiță în relația cu tine?

Îl cunosc, dar acum l-am văzut doar când am semnat. Când am venit prima dată la Dinamo, l-am văzut de multe ori, dar acum nu. Poate din cauza acestei situații, pentru că se gândește să vândă clubul, nu știu. Nu este ca data trecută când era mult mai aproape de jucători, acum poate stă mai mult la birou și de aceea nu mai vine. Nu știu.

-Cum e ca patron?

E un om onest. Când vorbești cu el, e sincer. Îți spune unele lucruri. Dar nu știu ce să zic mai mult.

-Dar despre Dușan Uhrin?

E prima dată când lucrez cu el, e un antrenor valoros. El vede lucruri mai puțin bune și lucrează pentru a le elimina. Lucrează cu echipa, este foarte apreciat. Vorbește, detaliază, vorbește mult cu jucătorii și atunci când ne este bine, și când nu, vrea ca echipa să se îmbunătățească, apreciez asta. De când am ajuns la Dinamo, atmosfera este foarte bună, băieții sunt pozitivi, totul e ok. La ultimul meci am terminat 1-1, puteam marca și puteam câștiga cele 3 puncte, dar atmosfera e bună. Sper să luăm 3 puncte la următoarea partidă și să continuăm cu rezultatele bune și să urcăm repede în clasament

-Cum va fi cu Astra?

În acest moment nu mai sunt echipe bune și echipe rele. Acum au adus și ei 3-4 jucători buni, cu experiență. Este o echipă foarte bună. Nu va fi ușor deloc, mai ales că jucăm în deplasare, dar sper ca la finalul celor 90 de minute să luăm noi cele 3 puncte.

”Mi-a fost dor de fanii lui Dinamo”

-Vei juca? Toată lumea așteaptă să te vadă pe teren…

Nu știu. Adevărul este că sunt din ce în ce mai pregătit după fiecare antrenament, fiecare zi petrecută aici. Sper să joc curând, dar antrenorul va decide. El vede cel mai bine în ce stadiu sunt și în ce stadiu sunt ceilalți jucători. Dacă spune să joc, voi juca. Aș fi fericit pentru că iubesc să fiu pe teren. Dacă joc bine, este cu atât mai bine.

-Ți-a fost dor de fanii lui Dinamo?

Da, mi-a fost dor, pentru că este frumos să joci la Dinamo când ai rezultate bune, când situația e bună. Suporterii își arată dragostea față de jucători, ajută echipa, pentru toți e foarte frumos.

”Am refuzat FCSB pentru că Dinamo mi-a rămas în inimă”

-Fanii te iubesc, te apreciază și pentru că știu că ai avut o ofertă de la FCSB si ai refuzat-o…

Da, este adevărat. Anul acesta nu m-au căutat. M-au sunat acum două sezoane, să mă aducă acolo, dar am refuzat.

-De ce?

Pentru că de când am plecat de aici, Dinamo mi-a rămas în inimă. Cred că am petrecut o perioadă foarte frumoasă aici. Și n-am putut uita asta. Așa sunt eu. Poate sună stupid, dar pentru mine Dinamo e clubul numărul 1 în România! Am apreciat asta și mi-a plăcut să joc aici așa că sunt foarte fericit că m-am întors.

”Rezultatul CFR-ului cu Lazio nu e o surpriză”

-Ai văzut CFR-ul cu Lazio?

CFR a făcut un rezultat foarte bun, atât pentru clubul lor, cât și pentru România. Este bine pentru ei. Dar pentru mine, nu e o surpriză, pentru că au cam aceeași echipă în ultimii ani. Poate au adus 2-3 jucători, iar antrenorul e bun. Joacă un fotbal de calitate. Bine, auzi Lazio, fotbal italian, club mare, dar nu e o surpriză.

-Asta este o lecție pentru Dinamo? Dinamo a schimbat mulți jucători în ultimele 3 sezoane…

Da, este adevărat. Dacă schimbi mulți jucători într-o perioadă scurtă de timp, e dificil. Trebuie să ai noroc să construiești o echipă bună. Ai nevoie de doar 2-3 jucători, ca și întăriri. Nu mai mulți. Dar dacă schimbi mulți, și aici nu vorbim de 5-6, ci de 10-15, este prea mult.

”Filip Mrzljak e cel mai bun prieten de la Dinamo”

-Ai vreun prieten bun la Dinamo? Cel mai bun?

Da, normal. Sunt croat, normal că este Filip Mrzljak, cu care am mai jucat și înainte. Mă înțeleg bine și cu alții, Corbu, Șerban, Moldoveanu. Dar petrec mult timp cu Mrzljak, e cel mai bun prieten al meu.

-Te învață românește? Vorbește foarte bine.

Deocamdată nu m-a învățat, vorbim în croată, dar mi-ai dat o idee bună. Am văzut că vorbește foarte bine. Poate îl și luați la naționala României. Vorbește foarte bine, este ca acasă aici. Eu înțeleg cât de cât română, dar mi-e greu să vorbesc, mi-ar plăcea să învăț mai bine.

-Ți-a zis despre Astra? A fost căpitan acolo…

Da, vorbim mult despre fotbal și despre alte lucruri. Vedem ce se va întâmpla. Cum am zis, sper să fie totul bine pentru noi și să câștigăm.

”Mircea Rednic e mai mult decât un antrenor pentru mine. Cine-l va lua va aduce la echipa sa un tehnician foarte bun”

-Ai mai vorbit cu Rednic? Ai avut o relație bună cu el…

Da, Mircea este o persoană foarte importantă pentru mine. M-a adus aici prima dată, m-a dus în Arabia Saudită, mi-a dat ocazii destule. Apreciez asta. Pot doar să-i mulțumesc. Stăm în contact, poate nu prea mult, dar vorbim. Este mai mult de un antrenor pentru mine. Când lucrezi mult timp cu cineva, este ca un prieten. Am lucrat cu el de 2-3-4 ori și a început să devină un prieten. Pe teren, la antrenamente, este antrenor, dar dincolo de teren e un prieten.

-Știi ceva? Va merge în Belgia?

A fost acolo de câteva ori și de fiecare dată a avut rezultate în Belgia. Cei din fotbalul belgian știu cum e, ce poate să facă, îl apreciază. A arătat o dată, de două ori, de 3 ori că poate avea rezultate bune. Cine-l va angaja va avea rezultate, vor avea un antrenor foarte bun.

-Crezi că într-o zi se va întoarce la Dinamo?

Nu știu. S-a întors de multe ori. Niciodată să nu spui niciodată. A fost jucător aici, antrenor. A petrecut mult timp aici, are Dinamo în inimă. Vom vedea ce se va întâmpla în viitor.

Cupa este un obiectiv foarte important pentru Dinamo”

-Vei juca împotriva celor de la UTA, în Cupă. Știi ceva despre această echipă?

Știu că joacă în Liga a doua, că se luptă pentru promovare. Cu siguranță e o echipă bună, nu va fi un meci ușor, dar vrem să câștigăm. Cupa este un obiectiv important pentru Dinamo.

-Cum a fost pentru tine să marchezi iar în tricoul lui Dinamo în amicalul cu Arsenal Tunari de săptămâna aceasta?

A fost un amical. Pentru mine cel mai important a fost că am jucat 90 de minute. Primul gol a fost frumos, e un sentiment special să joci și să dai gol la primul meci. Am vrut să văd dacă sunt pregătit fizic.

-Obiectivele tale care sunt?

Vreau să avem rezultate bune cu Dinamo, sper să mergem în play-off în acest sezon. E important pentru toată lumea din club, pentru fani. Acesta e primul obiectiv, să mergem în play-off. Apoi vom vedea ce se va întâmpla.

”Eu cred că vom bate FCSB pe 5 octombrie. Pentru mine cea mai bună echipă din campionat e Dinamo”

sursa foto: Octavian Cocolos (fcdinamo.ro)

-Dinamo o va bate pe FCSB cu tine pe teren?

De ce nu? FCSB a fost întotdeauna o echipă bună. În ultimii ani s-au bătut la titlu, dar chiar dacă nu suntem mai bine cotați decât ei, trebuie să credem că-i putem învinge. Este fotbal. Sper să îi învingem, pentru fani este important. Eu cred că-i vom bate! Dar vom vedea.

-Aștepți acest derby?

Este un lucru frumos să joci în derby. Eu mă bucur de fiecare meci, de fotbal.

-În campionat, care este cea mai bună echipă acum?

Pentru mine, e Dinamo. Dacă nu cred în asta, cum să joc și să cred că putem face lucruri mari? Despre alte echipe nu știu prea multe. Doar din ce văd la televizor.

”Sunt un om sincer și sunt mereu acolo când ai nevoie de mine” 

-Cum ești dincolo de teren?

Sunt un om sincer, sunt un om bun pentru prieteni, sunt mereu acolo când ai nevoie de mine. Sper ca fanilor să le placă de mine.

-Cum îți petreci timpul în România, când nu ești la stadion?

România este foarte frumoasă. Familia mea a fost aici 10 zile, dar acum s-au întors în Croația, pentru că a început școala, grădinița. Aici e frumos pentru copii, sunt multe parcuri, locuri de joacă. Fiica mea a început anul trecut să meargă la școală,vreau să continue acolo, pentru că în ultimii ani am tot jucat în străinătate, în Rusia, Belgia, aici, în Arabia Saudită. Vreau ca ei să stea acasă, lângă prieteni, să învețe bine.

”Idolul meu era Nesta. Formațiile preferate: AC Milan și Real Madrid”

-Ai un idol în fotbal?

Când eram mic, idolul meu era Nesta. Când am început fotbalul și aveam 10-12 ani, era jucătorul meu preferat. Mi-a plăcut foarte mult.

-Cum ai început fotbalul?

Alături de prietenii mei din școală. Am început să mă antrenez cu echipa din orașul meu. În fiecare zi, după școală, jucam fotbal. Și ei mi-au spus: ”Hai, Ante, vino cu noi la antrenamente”. Într-o zi am decis să merg și apoi am rămas acolo, am jucat în atâtea țări și acum m-am întors aici.

-Ai vreo echipă favorită?

Echipa mea preferată era AC Milan, pentru că acolo juca Nesta. Dar îmi place mult Real Madrid, cred că e cel mai mare club din lume. Au avut rezultate foarte bune, jucători foarte buni.

-Cine va câștiga Champions League?

Cred că sunt multe echipe care se vor lupta pentru Ligă. Va fi foarte interesant de urmărit acest sezon, pentru că nu știi niciodată ce se va întâmpla. Echipa care joacă cel mai frumos fotbal azi poate nu va mai
evolua la fel mâine. Pentru mine, Real Madrid este cea mai bună echipă. Sper să ajungă iar în finală și să câștige.

-->
Previous Un nou proces pierdut de Negoiță. Cum este Dinamo implicată
Next Dusan Uhrin surprinde din nou. Ce a decis

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *