INTERVIU PREMIUM A sosit Nemuritorul. ”Nu poți face nimic fără Dumnezeu”


Athanasios Papazoglou a sosit marți în România, ieri a semnat, iar astăzi a făcut vizita medicală și se va alătura noilor săi colegi la Săftica. Vârful grec de 30 de ani, al cărui prenume înseamnă nemuritor, fără de moarte, are 1,95 m înălțime, se prezintă ca un om foarte serios atât pe teren, cât și în afara lui, familist convins și iubitor de câini. Are un băiețel de doi ani, iar soția sa, Vasiliki Tsirogianni, fostă Miss Univers Grecia, este însărcinată cu al doilea copil al cuplului. De asemenea, el îngrijește două patrupede la care ține enorm. Athanasios este convins că în viață nu poți face nimic fără ajutorul lui Dumnezeu, chiar dacă părinții lui au glumit cu el zilele acestea și i-au spus că merge să se alăture lui Dracula.

-Ce știai despre România înainte să vii aici?

Nu am mai fost până acum în țara voastră, dar am auzit multe despre această țară, este foarte aproape de Grecia, așa că mentalitatea oamenilor este asemănătoare. Am auzit foarte multe lucruri bune despre București, că este unul dintre cele mai frumoase orașe din Balcani, așa că abia aștept să-l descopăr.

-Ce ți-a spus soția ta când i-ai spus că te vei transfera aici?

Nu mi-a spus nimic special, dar a fost fericită și abia așteaptă să vină și ea aici.

”Părinții mei au glumit cu mine și mi-au spus că mă alătur lui Dracula”

-Ai auzit despre Castelul Bran?

Nu, despre ce este vorba?

-Despre Castelul supranumit al lui Dracula….

Da, știu istoria. Părinții mei au glumit cu mine că mă duc să mă alătur lui Dracula. (n.r. râde) Ăsta a fost primul lucru pe care mi l-au spus când au auzit că plec în România. Cred că o să merg și eu să-l vizitez dacă este la doar 200 de kilometri.

-Cum ești tu în afara terenului?

Sunt un om liniștit. Am o viață normală, sunt un familist convins și îmi place enorm să petrec timp de calitate alături de cei dragi.

”Voi da totul pentru Dinamo”

-Care sunt obiectivele tale cu Dinamo?

Să marchez multe goluri, evident, dar este important ca atacant nu doar să înscrii, ci să ajuți toată echipa să câștige, eu sunt altruist, voi da totul, voi asculta tot ce-mi spune antrenorul și voi încerca să fac totul pentru club, dar și pentru mine.

-Crezi că se mai poate Dinamo califica în play-off?

Cred ca va fi destul de dificil, suntem la o distanță destul de mare față de primul loc care duce în play-off, ceea ce știu sigur este că vom încerca și vom vedea, sincer, nu știu dacă fiind doar 5 meciuri de jucat va fi posibil să ajungem acolo, dar cu siguranță vom da totul să fim acolo.

-Tu vei putea juca din primul meci? Ești pregătit 100%?

Da, sunt ok din punctul de vedere al pregătirii, dar nu am făcut niciun antrenament până acum cu Dinamo. Nu știu dacă voi juca din cauza asta, dar eu da, sunt 100% din punct de vedere fizic.

”Tamaș mi-a spus că Dinamo are cei mai buni fani din România”

-Ce știai despre Dinamo înainte să vii aici?

Știu că este un club mare, unul dintre cele mai bune din România, Tamaș mi-a spus Dinamo are cei mai frumoși și buni fani din țara voastră. Așa că abia aștept să joc cu ei în tribune. Este cel mai bine pentru un jucător să știe că echipa la care este are fani care iubesc echipa. Cu siguranță că va fi presiune, de asemenea, dar ăsta este fotbalul.

-Tu nu ai o problemă cu presiunea fanilor, nu?

Cred că după experiența pe care am avut-o în Salonic, nu cred că mă poate afecta presiunea în vreun fel, crede-mă. Nici nu vrei să știi cum e acolo.

-Cum a fost la derby-urile Aris-PAOK?

Acolo este presiune cu adevărat. Este foarte frumos, pentru că atmosfera este extraordinară, dar dacă pierzi, ai multe probleme.

-Tu ții cu PAOK?

Sincer, eram fanul lui Aris, dar am jucat și la PAOK, ambele echipe sunt acum în inima mea.

”Ladislau Boloni a fost unul dintre cei mai buni antrenori pe care i-am avut”

-La PAOK tu ai lucrat cu Ladislau Boloni, nu?

Da, da. Este unul dintre cei mai buni antrenori pe care i-am avut. Îmi aduc aminte de antrenamentele cu el pentru că erau foarte dure, am făcut o treabă minunată împreună la PAOK, toată lumea îl iubește acolo pentru că am avut un sezon foarte bun atunci cu el, am jucat în Europa League. Din păcate, nu am mai vorbit cu el, dar știu că el este în Belgia și că o duce foarte bine acolo.

-Ce ai auzit despre Răzvan Lucescu? Crezi că va câștiga campionatul acolo?

Îl cunosc, lucrează de mulți ani în Grecia, a început la Xanthi, acum este la PAOK, sunt sigur că va câștiga campionatul sezonul acesta, lucrează foarte bine, este serios și până acum nu a pierdut niciun meci în acest sezon.

-Ai vorbit cu vreun jucător grec care a jucat în România? Îl știi pe Kapetanos?

Da, da, el e mai mare decât mine, nu prea am jucat cu el pentru că el a plecat din Grecia, dar îl știu ca jucător și știu că a jucat la Steaua și la CFR. N-am apucat însă să vorbesc cu el despre transferul meu la Dinamo.

”Tamaș îmi place foarte mult…are o personalitate…e nebun”

-Ce părere ai despre Tamaș?

Tamaș este un băiat foarte, foarte bun, cu o carieră impresionantă. Are o personalitate…e nebun. Îmi place foarte mult de el. Este cel mai puternic fundaș pe care l-am cunoscut în carieră. Era greu la antrenamente. Mi-a vorbit foarte frumos despre Dinamo, că iubește această echipă, despre fani că sunt extrem de frumoși, dar că pun multă presiune pentru că vor mereu ca echipa lor să fie sus și în acest moment Dinamo nu traversează un moment prea bun.

-Ce ți-a spus Tamaș despre Mircea Rednic?

Că e un antrenor foarte bun, care are metode de antrenament moderne și foarte bune și care poate relansa cariera jucătorilor.

-Ai auzit despre alți jucători români?

Da, am auzit despre Hagi, a fost un fenomen. De asemenea, am avut ocazia să joc împotriva lui Adrian Mutu într-un meci amical când el juca la Fiorentina. Era un atacant foarte, foarte bun.

-Cum a fost viața pentru tine în Israel?

În Israel e puțin diferit. Modul în care își trăiesc viața este diferit, sunt puțin nebuni. Vor să faci totul repede, dar este o țară minunată, au o organizare foarte bună și este plăcut să trăiești acolo, în Israel.

”Dumnezeu pentru mine este totul. Nu poți face nimic în viața asta fără el. Asta este părerea mea”

-Ce înseamnă Dumnezeu pentru tine?

Dumnezeu pentru mine este primul și ultimul lucru în viață. Este totul. Sunt creștin-ortodox, încerc să fiu aproape de Dumnezeu în fiecare zi alături de familia mea, eu cred că dacă nu crezi în Dumnezeu nu poți face nimic în viața ta. Sunt foarte multe mănăstiri și biserici în Grecia. Bineînțeles că mergem la Sfântul Dimitrie, pentru că este cea mai mare și cea mai importantă din Salonic, este chiar în centru și sunt moaștele Sfântului acolo, dar sunt multe altele. Am fost la Sfântul Efrem din Nea Makri, la Sfântul Nectarie , și mai sunt multe alte locuri sfinte. Știu că România este o țară ortodoxă, de aceea am spus că ne asemănăm mult.

-Soția ta a făcut furori în România. Când ai semnat cu Dinamo au apărut imediat și fotografii cu ea…

Da, soția mea a fost Miss Grecia în 2012, sunt mândru de ea, este o femeie minunată și avem o familie extrem de frumoasă. Ea mi-a dăruit un băiețel de 2 ani și este însărcinată în acest moment, vom avea un al doilea copil și suntem extrem de fericiți. Nu mă interesează fetele frumoase din București, eu sunt foarte familist și abia aștept să vină și ea și să ne bucurăm de viață aici.

Citește și:

INTERVIU PREMIUM Mircea Rednic: ”Am stat în arest ca să nu merg la Steaua”

-->
Previous Un președinte foarte apreciat, ofertă de la Dinamo: ”Vom vedea ce va fi”
Next Fotbalistul care a impresionat: ”E pregătit să fie titular oricând”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *