INTERVIU Poliția scoate sportivii în stradă. Cum arată Savenco în costum de poliție: ”Zonă de război”


Căpitanul lui Dinamo de la handbal, Dan Savenco, a lăsat echipamentul de sportiv pentru o perioadă și l-a îmbrăcat pe cel de polițist. El a fost repartizat la secția 24 de Poliție din Ferentari. MAI a apelat și la sportivi în lipsă de personal.

”Prezent la datorie”, e mesajul lui Dan Savenco.

Noi l-am sunat pe căpitanul lui Dinamo să aflăm cum e în noua postură.

Dan, cum ai ajuns să fii polițist?

Cu mașina personală, eu sunt la secția 24 în Ferentari. Astăzi a fost prima zi, e ceva nou, inedit, astăzi am început serviciul. Astăzi mi s-a prezentat programul, la ce să ne așteptăm. De parcă noi nu știm la ce ne putem aștepta în Ferentari.

Tot clubul Dinamo, cei care suntem angajați, am fost repartizați. Ieri am aflat din greșeală pentru că am fost acolo la club. Când am văzut în parcare mașina antrenorului și a lui Ovidiu Semen am zis să merg să-i salut. Și m-au întrebat: ”Tu la ce secție ești repartizat?” Am crezut că fac mișto de mine.

Cum ai primit vestea?

E ca un vis urât. Făceam vizionări cum să-i ținem pe jucătorii de la PSG și acum trebuie să vedem cum îi ținem pe Aurel și pe Dorel în casă. Ne-am asumat când am semnat acel contract. Dar ca sportivi reușim să facem față, ne adaptăm destul de ușor. E ceva ciudat pentru că suntem încă 10, 15 sportivi din cadrul Dinamo. De la rugby, polo, canotaj, scrimă. Niciunul n-a mai fost în situația asta.

Dar sincer nu te temi de ceea ce s-ar putea întâmpla?

Nu mă tem pentru că la noi este vorba de doar 60 de zile. După ce trece starea de urgență începem antrenamentele și sper să fie bine. Dar acum am program de 8 ore, fac patrulă prin Ferentari, suntem doi sportivi cu un cadru angajat în secție. Unii în mașină, alții pe jos.

Ai văzut filmulețele alea cu polițiști care bat diverși tineri? Tu ce-ai face?

Eu sper să nu fie cazul să bat pe cineva. Am și eu doi metri, eu sper că o să zică singuri că stau în casă când mă văd! Dar m-au atenționat: domnule sunt încăpățânați, aveți grijă. Să vă așteptați să fiți provocați. Ce să mai, e zonă de război.

Poate vei întâlni dinamoviști și îți va fi mai ușor…

În zona aia sunt mai mult steliști cred. Nu știu ce voi întâlni, eu sunt din Galați. Sunt singurul de la handbal care am un astfel de contract. Eu am acceptat. E o provocare și trebuie să o respect. Mă mândresc cu meseria asta.

-OK, de oameni nu te temi. Dar de faptul că ai putea să contactezi COVID-19? Aveți vreun echipament special?

Am doi copii mici acasă, nu mă încântă prea tare ideea asta. Sper să mă protejez, să nu am alte probleme. Mască și mănuși și astea trebuie să le aducem noi în principiu. Era un număr de angajați și nu mai ajung. Sunt optimist și sper să nu se întâmple să contactez acest virus.

Citește și:

Bilanț Coronavirus în România – 9 aprilie 2020

Previous Dinamo, salvată de coronavirus
Next Dusan Uhrin oferă surpriza zilei: ”S-ar putea”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *