INTERVIU Nica: ”Aștept cu nerăbdare meciul cu Steaua”


Ultimul jucător ajuns în Ștefan cel Mare sub formă de împrumut de la Atalanta Bergamo, Constantin Nica, a vorbit despre planurile sale de viitor la Dinamo și a explicat de ce a ales să se întoarcă acasă, într-un interviu exclusiv pentru gsp.ro. El consideră că are șanse reale la titlu anul acesta și explică care sunt diferențele dintre campionatul nostru și cel din Italia.

– Costi, de ce ai ales o revenire la Dinamo?
– Am vrut să fiu mai aproape de familie, după 4 ani petrecuți departe de casă, și am ales Dinamo pentru că e clubul unde am crescut și vreau să ajut și eu cât de pot de mult.

– Ce n-a mers în Italia de a trebuit să revii în Liga 1 la 24 de ani?
– Nu pot spune că nu a mers ceva, anul trecut în cantonament cu Atalanta am suferit o fractură de peroneu care m-a ținut 5 luni pe margine. Și, astfel, a trebuit să continuu în Serie B, lucru care nu a picat tocmai bine. În urmă cu doi ani, societatea din Bergamo a ales să schimbe mulți oameni, inclusiv antrenorul, lucru care a influențat mult situația tuturor jucătorilor care eram acolo. V-am explicat doar două episoade care nu m-au ajutat deloc în carieră.

– Care sunt diferențele între ce e în Italia și realitatea din România?
– Diferențele sunt doar la disciplină tactică. Cei de acolo se uită foarte mult la detalii și la jocul tactic. Dacă greșești o pasă sau nu reușești un „stop” nu se întâmplă nimic, adică nu e o tragedie, dar dacă greșești ceva tactic, te poziționezi greșit sau nu strângi cât trebuie, atunci ești taxat imediat! Nu interesează atât de mult ce faci cu mingea la picior, se uită mai mult la ceea ce faci atunci când nu ai mingea.

– Speri să reajungi în Italia?

– Îți dai seama că da. Depinde mult de evoluțiile mele din acest an la Dinamo, eu mai am doi ani de contract cu Atalanta.

– Ce emoții îți mai trezește un Derby de România?
– Meciul cu Steaua este unul special, cu o încărcătură emoțională aparte, începând de la jucători până la suporteri, și vrem să învingem. Vom da totul să câștigăm și aștept cu nerăbdare confruntarea.

Previous Nemec de ziua lui: ”Vreau să marchez mereu!”
Next Adrian Mutu, anunț despre transferuri

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *