INTERVIU Nascimento: ”Vom juca ca niște ”câini” adevărați”


Mijlocașul lui Dinamo, Filipe Nascimento, a reușit un gol superb din lovitură liberă cu FC Voluntariul lui Claudiu Niculescu și a dezvăluit care este secretul său la astfel de faze fixe. El le face în încheiere o promisiune fanilor echipei din Ștefan cel Mare într-un interviu exclusiv acordat ediției tipărite a Gazetei Sporturilor.

– Filipe , cât e goluri ai marcat din faze fixe până acum?

De când sunt jucător profesionist, aici includ perioada de seniorat, am două goluri din lovituri libere și 7 din penaltyuri. Au mai fost și la juniori.

– Cât exersezi la antrenamente?

E foarte important să lucrezi și astfel de faze în afara pregătirilor alături de echipă. Și aceasta întrucât sunt momente
singulare, unice, în timpul unui meci care depind exclusiv de tine. În fotbalul de azi, fazele fixe pot fi decisive pe parcursul unei partide. Eu mai stau după antrenamente și exersez. Mai fac concursuri cu colegii, ne motivăm pe flotări, pe abdomene. Sper și vreau să ajung la nivelul de maestru în astfel de faze, deși e foarte greu și e mult de muncă.

– Care ar fi secretul tău la asemenea faze?

Multă muncă și exersare. E clar că îmi fixez un reper, unde să trag, în funcţie și de cine e în poartă. Îi cunosc pe portarii din Liga 1, cam știu ce poate fiecare. Apoi, îmi calculez șansele
de a trece mingea peste zid, fiindcă asta contează în a-ţi mări șansele să dai gol. Poţi lovi balonul ca Beckham, dacă dai într-un om din zid, n-ai rezolvat nimic. N-am un fotbalist preferat la lovituri libere, îmi plac mai mulţi, dar am propriul stil de a executa.

– Ai auzit de Claudiu Niculescu?

Da. Știam dinainte să jucăm cu cei de la Voluntari că este unul dintre marii fotbaliști din istoria lui Dinamo. M-am informat și am aflat că dădea multe goluri din lovitură liberă. Era un golgeter. Eu sunt mai retras, joc mijlocaș central, am mai puţine șanse să vin în faţa porţii adverse.

– Ce pot aștepta fanii de la acest nou Dinamo al vostru?

Suporterii pot fi convinși că vom juca precum niște “câini” adevăraţi în fiecare meci. Îmi place această poreclă a noastră, “câinii roșii”. Vrem să jucăm un fotbal de atac și agresiv. O să facem tot posibilul ca să-i facem pe fani mândri și fericiţi la finalul anului.

Citește și:

Adrian Mutu, anunț despre transferuri

Previous Adrian Mutu, anunț despre transferuri
Next OFICIAL Bokila e jucătorul lui Dinamo. Ce număr va purta

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *