INTERVIU Mattia Montini: ”Nu sunt supărat. Rednic este foarte important”


Golgheterul lui Dinamo, Mattia Montini, omul care a înscris 9 goluri pentru ”câini” și a făcut penalty-ul prin care echipa a câștigat la Iași, a explicat pe larg care este relația lui cu Rednic, ce și-a propus cu Dinamo, totul în cadrul unui interviu premium doardinamo.ro, realizat pe o buturugă la Muzeul Satului.

-Îți place aici, la Muzeul Satului?

Da, este foarte frumos. Acest loc vorbește despre istoria României și toată lumea ar trebui să știe originile acestei țări, care este foarte primitoare și frumoasă.

-Încerci să înveți româna?

Da, încerc să învăț. Acum dacă vorbești încet eu înțeleg totul. Dar este mult mai bine să merg la o școală unde pot să învăț mai repede. Am de gând să merg, da.

”Micii sunt cam grei pentru mine”

-Ce îți place în România?

Îmi place că sunt multe lucruri similare ca în Italia. Aici, în București, ai tot ce-ți trebuie. Mâncăm bine, stăm într-un loc frumos, suntem fericiți că este un loc perfect să te relaxezi, dar și să te distrezi. Bucureștiul oferă totul locuitorilor.

-Ai vreo mâncare care-ți place?

Da, am încercat sarmalele, micii, toată carnea de vită e foarte bună aici. Micii sunt cam grei pentru mine. Când nu avem antrenament a doua zi pentru mine sunt ok.

”Obiectivul este să devenim campioni la anul”

-Cum ți se pare Dinamo acum cu atâția jucători noi?

Eu cred în echipa mea, mă antrenez zilnic cu antrenorul, cu staff-ul, cu jucătorii și acum Dinamo își revine. Noi avem calitate, avem potențial, avem jucători tineri. Cel mai bătrân jucător este Papazoglou și el cred că are 31 de ani. Suntem tineri, noi trebuie să fim din ce în ce mai buni și pas cu pas trebuie să devenim o echipă puternică.

-Crezi că poți fi campion cu Dinamo sezonul viitor?

Da, sper. Ăsta este obiectivul nostru, al echipei, dar și obiectivul meu personal.

Când Concordia a înscris al doilea gol m-am înjurat singur. Eu voiam să câștig cu 3-0, trebuie să fim motivați, nu putem fi relaxați deoarece toate echipele au jucători buni, indiferent de poziția din clasament. Dacă ești prea relaxat nu este bine.

”Pot face ce-mi cere Rednic”

-Tu poți face ca Zenke?

Nu, nu, nu. Când l-am văzut pe Zenke că face flic flac, am spus: ”Ce-i asta, Simon?” Dar mi-am amintit că Obafemi Martins, care este de asemenea din Nigeria, când înscria la Inter făcea de fiecare dată așa. Și i-am spus după meci: ”Simon, este ca Oba, Oba!”. El mi-a spus: ”Da, da. Știu”. Era foarte fericit și noi eram la fel pentru el. Simon este foarte important pentru vestiar, este un tip foarte pozitiv, tot timpul zâmbește, chiar dacă joacă, chiar dacă nu, chiar dacă joacă bine, chiar dacă nu, el se antrenează 100% de fiecare dată și sper că golul ăsta pentru el să fie primul din cele multe pe care le va marca.

-Crezi că poți fi golgheter anul ăsta?

Nu, nu. Sper să joc mai bine decât în meciurile trecute. Vreau să-mi îmbunătățesc jocul. De fiecare dată la antrenamente vreau să îmi corectez erorile. Acum Rednic vrea să-mi îmbunătățesc jocul defensiv, am auzit și la meciurile următoare pot să fac asta.

”Pentru mine cea mai bună poziție este în spatele vârfului”

-S-a speculat că ai fost supărat pe Rednic pentru că te-a schimbat în meciul cu Iași…

Nici vorbă de așa ceva. Nu am fost supărat pe Rednic pentru că nu aveam de ce. A fost o schimbare normală în timpul unui meci. Nu am nicio problemă cu nimeni, cum să am cu antrenorul? Eram mai degrabă nervos că nu am putut să fac mai mult.

-Este greu pentru tine să joci pe mai multe poziții?

Nu, îmi place asta. Îmi place să mă pun în serviciul echipei, să fiu util. Când antrenorul știe că tu poți să joci pe toate pozițiile în atac. Pentru mine este bine, dacă cineva are probleme eu pot să joc în dreapta sau pe stânga, sau în centru, pentru mine este bine. Pentru mine cea mai bună poziție este în spatele vârfului.

”Rednic a fost, este și sper să fie important pentru mine”

-Cum este Rednic pentru tine?

Foarte important pentru că este antrenorul care m-a ales și mi-a dat o oportunitate foarte bună pentru cariera și viața mea. Am văzut o altă țară, trăiesc în altă țară, pentru mine este prima dată când părăsesc Italia, este bine pentru a-mi modela caracterul și stilul de joc, pentru mine Rednic a fost, este și sper să fie important.

-Rednic a spus într-o conferință de presă că dacă ai o ofertă de 10 milion de euro, el te duce la aeroport…

Hahaha….mă duc pe jos până în cealaltă țară unde va fi clubul care oferă 10 milioane pe mine (n.r. arată cum), nu este o problemă. Dacă un club vrea să plătească 10 milioane, clar îmi dă și mie 1 milion de euro minim. Glumesc. Am încă un an contract cu Dinamo și sunt foarte fericit că e așa.

-Cum e atmosfera acum la Dinamo?

Este bună. Trebuie să îndeplinim obiectivul repede și acum suntem foarte focusați pe asta în timpul antrenamentelor și în timpul meciurilor, trebuie să câștigăm încă 3-4 meciuri pentru a fi relaxați. Acum nu este momentul să faci asta, toate cluburile când joacă cu Dinamo jucătorii parcă sunt războinici. Știm asta.

”Am câștigat un campionat cu Elvis la Livorno și nimeni nu ne-a vrut”

-S-a speculat că tu l-ai adus pe Elvis Kabashi la Dinamo. Este adevărat?

Nu, nu. Nu este adevărat. Nimeni nu a vorbit cu mine despre Elvis. L-am văzut la antrenamente și l-am întrebat: ”Ce faci aici???” Ăsta este adevărul. Sunt foarte fericit că Elvis a venit și de asemenea, pentru el este o mare oportunitate pentru cariera lui, anii trecuți am câștigat un campionat la Livorno și nimeni nu ne-a vrut. Vorbesc despre un club bun. Am jucat cu el doar 6 luni dar are calități foarte bune. Cred că dacă joacă meci de meci și are continuitate, are calitate, are potențial, este o investiție bună.

-Știi de ce Gonelli nu a venit?

Cred că Dinamo a vrut alt jucător. Ăsta e fotbalul. Dinamo a încercat și când am venit eu 3 jucători și m-au ales pe mine până la urmă. E o singură poziție. Gonelli joacă în Serie B la Livorno, joacă meci de meci în primul 11, sunt fericit pentru el.

”Este mult mai bine pentru jucători să jucăm pe Național Arena”

-Ai un mesaj pentru fani?

Da, sper să vină în număr cât mai mare la stadion. Știu că e frig acum, chiar dacă e în aprilie, un fotbalist are nevoie de fani. Chiar dacă avem motivație interioară dacă avem și din exterior este mult mai bine. Suntem mai agresivi, mi-a plăcut la meciul cu Botoșani ce atmosferă au făcut, chiar dacă nu am reușit să câștigăm.

-Ar fi mai bine pentru voi să jucați pe Național Arena?

Da, Național Arena este un stadion foarte bun, dacă vom juca pe Național Arena poate fanii vor veni în număr cât mai mare. Sunt fericit dacă vom juca acolo, e mult mai bine pentru jucători, am văzut Dinamo când a jucat cu Steaua, în săptămâna aia am ajuns eu la Dinamo, am văzut meciul din tribune și am văzut 25.000 de fani ai lui Dinamo ce pot face.

Citește și:

Un fost campion și unul care a luat titlul ”câinilor” au semnat azi și revin pe teren în fotbalul mic

-->
Previous FOTO Ce costumație pentru Ivan Pesic
Next N-ai fi zis că se mai întorc pe teren! Ce mutări s-au oficializat azi

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *