INTERVIU Liviu Gheorghe: ”Fac față 100% la prima echipă”


Campion cu Dinamo – Liviu Gheorghe, 17 ani, 16 goluri marcate în acest sezon în tricoul echipei din Ștefan cel Mare. Închizător la Dinamo U19, jucător care poate să joace așa cum chiar el recunoaște și mijlocaș lateral dar și în spatele vârfului, povestește cum a ajuns să ia trofeul de cel mai tehnic jucător al finalei campionatului U19 și unde visează să ajungă în viitor.

Liviu, ce înseamnă pentru tine aceste două trofee(cel de campion dar și cel mai tehnic jucător)?

Foarte mult, le dedic familiei și toți cei care au fost alături de mine. Sunt fericit, extrem de fericit pentru această victorie. A fost o muncă de un an și ceva. Am mers la pregătire foarte încrezători, am terminat foarte obosiți, s-a văzut și în meci.

Tu ai fost convocat și la naționala României U 18, ți-a fost greu?

Am fost și la națională în partida cu Muntenegru pe 30 mai, a fost greu dar asta-i viața de fotbalist, facem sacrificii și poate în viitor o să ni se răsplătească.

Te simți pregătit să faci pasul spre prima echipă?

Sper că o să ne cheme la echipa mare, eu dacă aș putea i-aș lua pe toți. Simt cu încredere că fac față 100% la prima echipă și pot să spun că pariez pe mine dacă vor avea încredere să mă ia acolo.

-Care este visul tău ca fotbalist?

Visul meu este sa debutez cât mai repede la echipa mare, să am evoluții cât mai bune pentru a mă ajuta să plec la o echipă cât mai mare din Europa.

-Care este campionatul care crezi că ți s-ar potrivi?

Mi-ar plăcea sa joc în Spania fiindcă jocul este mult mai combinativ și cred că acest campionat mă avantajează.

-La ce vârstă te-ai apucat de fotbal și ce înseamnă Dinamo pentru tine?

M-am apucat de fotbal la vârsta de 6 ani, acasă, la Luceafărul Brăila. Nu am stat deloc pe gânduri când am auzit că echipa Dinamo mă vrea. Datorită acestui club am crescut și învățat ce înseamnă spiritul de învingător. Acum știu cine este această echipă și ce istorie extraordinară are. Și un alt motiv pentru care îmi place această echipă este galeria care mereu este alături de noi și creează o atmosferă unică. Chiar am fost și eu la derby-urile cu Steaua în galeria PCH.

-Care este echipa ta preferată din Europa? Dar fotbalistul preferat?

Echipa mea preferata este Bayern München si jucătorul preferat Thiago Alcantara.

-Care sunt calitățile tale ca fotbalist?

Tehnica, viteza și viziunea jocului.

-Cine te-a susținut cel mai mult să faci acest sport?

Familia mea m-a susținut sa mă apuc de acest sport de prima dată de când m-au văzut că mă jucam cu mingea de fotbal în curte și în principal îi mulțumesc mătușii mele, Dumnezeu să o ierte, pentru că fără ajutorul ei nu aș fi ajuns la acest nivel.

-Cum ești tu în timpul liber?

Timpul liber îl petrec acasă, la Brăila, alături de familie și de prietenii mei din copilărie.

-Care este fotbalistul tău preferat de la Dinamo?

Fotbalistul meu preferat actual de la Dinamo este Sergiu Hanca. Un alt mare fotbalist pe care îl urmăream când eram mic este Adrian Mutu.

-Crezi că acum vor veni mai mulți suporteri la meciurile voastre?

Speram ca acum i-am convins pe suporteri că meritam să fim susținuți de ei și îmi doresc să vină în număr cât mai mare la meciurile pe care le vom avea.

-Red Bull Salzburg a câștigat sezonul care tocmai s-a încheiat Youth League. Sezonul următor puteți să o câștigați voi?

Este greu sa ne gândim la acest lucru, îmi doresc din tot sufletul să ajungem cât mai departe în această competiție și să reprezentăm România cu succes și în primul rând acest club care merită sa fie mult mai apreciat în Europa, după părerea mea.

 

Previous Dănciulescu: ”Selecționerul a făcut o greșeală”
Next Dănciulescu a oferit detalii despre jucătorii pe care îi va aduce Dinamo

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *