INTERVIU EXCLUSIV Paul Anton: ”Voi da 200% pentru Dinamo”


Închizătorul lui Dinamo întors de la Getafe, Paul Anton, a vorbit astăzi într-un interviu exclusiv pentru doardinamo.ro despre planurile sale de viitor. El a făcut o promisiune fanilor pe care îi roagă din suflet să fie alături de ei sezonul aceasta și a dezvăluit când să se aștepte dinamoviștii să-l vadă din nou în teren. Mijlocașul care a marcat pentru echipa din Ștefan cel Mare 2 goluri în 32 de partide disputate în toate competițiile va avea în acest sezon numărul 15.

-Ce înseamnă pentru tine revenirea la Dinamo? Mulți se așteaptă ca tu să fii dezamăgit că nu ai rămas la Getafe…

Nu sunt deloc dezamăgit pentru că mă întorc acasă, într-un loc drag, într-un loc unde mă simt excelent, unde sunt apreciat, de unde am amintiri foarte frumoase și în spate nu am de ce să mă uit așa că le pot spune să stea liniștiți, nu voi avea o atitudine delăsătoare, din contră voi da 200% pentru Dinamo și voi demonstra că sunt la fel de devotat clubului.

– Când o să fii pregătit 100% să intri pe teren?

Acum nu sunt pentru că am avut o pauză de două săptămâni și ceva, abia am trei zile de antrenamente. Nu pot să spun acum în cât timp voi fi la capacitate maximă, depinde și de ceea ce gândesc Mister și Javi Reyes, împreună cu ei vom vedea în cât timp voi ajunge la parametri optimi. Eu cred că în maximum 10-12 zile voi fi 100%.

-Ai un mesaj pentru fanii lui Dinamo?

Vreau să le mulțumesc pentru susținerea lor și în anul în care nu am fost aici, acum că s-au bucurat că mă întorc acasă, vreau să spun că mi-aș dori să fie aproape de noi, să ne ajute. Sezonul acesta chiar poate fi unul mare și avem nevoie de aportul lor. Sperăm să nu-i dezamăgim, cu siguranță vom da 100% să-i facem fericiți și atunci toate lucrurile vor fi bune.

-Cum a fost perioada Getafe în cariera ta?

Una foarte frumoasă. Am cunoscut oameni noi, am cunoscut persoane pe care le urmăream la televizor, de la care am avut ce învăța. Jucători foarte profesioniști, am jucat într-un campionat foarte tare și asta s-a văzut pentru că is-a jucat până în ultimul moment promovarea, noi am reușit să promovăm, a fost un an foarte bun.

-Mai sunt șanse să pleci de la Dinamo sau e bătut în cuie că rămâi?

Știi cum e, șanse sunt în orice moment. Eu am o clauză în contract, orice echipă care își dorește serviciile mele și activează clauza și satisface pretențiile mele…sunt șanse. Momentan m-am întors la Dinamo, sunt cu gândul aici și aici voi fi 100% până în ultima zi de contract.

-Veți fi campioni la finalul sezonului?

Din gură putem fi orice. Noi vom avea atitudine și vom arăta că ne dorim să fim sus, să ne batem pentru titlu.

-Ai fost la Getafe, cu care ai promovat în La Liga. Există diferanță de antrenamente între ceea ce făceai acolo și ce faci acum la Dinamo?

Să știi că nu sunt diferențe pentru că și Cosmin are o filosofie spaniolă și practic ședințele de pregătire sunt asemănătoare și ceea ce observ acum la Dinamo este că și intensitatea lor este la fel ca în Spania. Contează asta foarte mult, nu cât lucrezi, ci cum lucrezi. Avem un staff foarte bun care lucrează cel puțin la același nivel ca la Getafe.

-Cum e Cosmin Contra ca antrenor?

Pentru un tehnician vorbesc rezultatele. Ceea ce eu pot să spun este că este un antrenor devotat, unul care transmite lucruri bune, pozitive, transmite agresivitate, dorință, nu te poți relaxa nicio secundă și lucrurile acestea nu pot decât să te ajute să progresezi.

-Cu cine crezi că vă veți bate la titlu?

Steaua s-a întărit, CFR-ul la fel, deși la Cluj au venit 15-16 jucători noi și printr-o situație similară am trecut noi cu Getafe când am venit foarte mulți și am plecat destul de prost în campionat. Cu toate că sunt fotbaliști de valoare și vor avea o echipă bună, competitivă. Îl au și pe Dan Petrescu care e un antrenor foarte bun. Cei de la Craiova anul trecut au emis pretenții, Viitorul poate și anul acesta să facă o surpriză. Va fi un campionat mult mai tare decât cel precedent.

-Cât de mult te-a ajutat Gică Craioveanu în Spania. Știu că fanii lui Dinamo l-au aplaudat la un meci cu Craiova și datorită ție…

El a fost aplaudat pentru că a fost un jucător imens. El este foarte iubit în Spania. M-a ajutat foarte mult când am ajuns, cu tot ceea ce înseamnă limbă, obiceiuri, cu sfaturi, cu vorbe, efectiv tot ceea ce poate să-ți ofere un prieten. El va rămâne mereu în inima mea și el știe foarte bine asta. I-am mulțumit și o să-i mulțumesc mereu.

– Care este motto-ul tău în viață?

În primul rând că nu privesc niciodată înapoi, încerc să las lucrurile în spate și să merg înainte indiferent de ce se întâmplă și să muncesc mereu, să dau totul ca după meci să pot să privesc în ochii fiecărui coleg. Asta este cel mai important pentru mine. Ca după fiecare meci să ies cu capul sus și să-i pot privi pe colegi, pe antrenori și pe suporteri.

-Ce reprezintă fanii lui Dinamo pentru tine?

Ei sunt cu siguranță cei mai buni pe care eu i-am întâlnit în cariera mea. Nu există termen de comparație cu nimeni. Sunt numărul 1 din toate punctele de vedere, ca ultras, ca suporteri care te iubesc, chiar ca suporteri critici.

-Ce crezi că se va întâmpla cu stadionul?

Încă nu s-a terminat, încă mai sunt șanse, în România lucrurile funcționează puțin mai greu.

-Cum ți se pare lotul vostru în acest moment?

Unul foarte competitiv. Pentru noi vor vorbi rezultatele!

Citește și:

EXCLUSIV Albin: ”Putem să plec în altă parte pentru bani dar am preferat să fiu fericit”

Previous EXCLUSIV Care este concluzia medicilor după vizita lui Albin la INMS
Next OFICIAL Albin a îmbrăcat tricoul lui Dinamo

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *