INTERVIU EXCLUSIV Golgheterul lui Dinamo recunoaște: ”Pe el l-aș aduce înapoi”


Golgheterul lui Dinamo cu 6 reușite în Liga 1 în acest sezon, Diogo Salomao, s-a destăinuit ieri pentru cititorii doardinamo.ro că și-ar dori să continue la Dinamo și din vară, dar deocamdată nu a primit o ofertă de prelungire a contractului. Astăzi vă oferim a doua parte a interviului cu Salomao, în care vorbește despre jucătorul pe care l-ar aduce înapoi în Ștefan cel Mare.

-Ce se întâmplă cu Dinamo de nu reușește să câștige nici în amicale?

Eu cred că este o fază acum de adaptare, de reconstrucție de asemenea, cu jucătorii noi care au venit mulți, trebuie să-i cunoști mai bine, să ai o chimie cu ei în teren, totul îți ia un timp, nu este de o zi pe alta. Una dintre probleme poate fi că încă nu s-au legat relațiile de joc, dar sunt mai mulți factori care influențează rezultatele proaste pe care le obținem, noi avem momentul ăsta de cantonament pentru a ne adapta cu acești jucători noi care au venit și să corectăm niște erori făcute în sezonul acesta. Cel mai important din punctul meu de vedere este ca din punct de vedere fizic să acumulăm și să fim bine, să fim pregătiți pentru reînceperea campionatului.

-Poate Dinamo să reușească un miracol cu Rednic?

E complicat. Știm despre situația noastră, este destul de greu să ajungem în play-off, dar trebuie să credem până la final. Chiar dacă va fi foarte, foarte greu, chiar dacă câștigăm cele cinci partide, trebuie să credem până la sfârșit, nu există altă soluție, dacă nu credem, nu vom avea nicio șansă.

-Ai vorbit cu Penedo în această perioadă? Se pare că ați avea mare nevoie de el…

Da, am vorbit de sărbători. Mențin contactul cu el, am vorbit de mai multe ori în vacanță, dar este în Panama, nu știu care va fi viitorul lui, dacă va continua cu Dinamo sau nu, dar îi doresc numai bine.

-Îl aduci înapoi la Dinamo?

Nu depinde de mine, este o situație între club și el. Dacă aș putea, CLAR l-aș aduce înapoi! Este un profesionist extraordinar care a dat totul pentru club, în timpul în care a fost aici a fost foarte important pentru echipă, a demonstrat, și acum viitorul lui este în altă parte și eu îi doresc tot ce este mai bun.

-Rivaldinho a fost un bun prieten pentru tine. Cum va fi acum, din postura de rival?

Am petrecut momente foarte frumoase aici, a fost un coleg foarte apropiat de mine, eram tot timpul împreună în afara clubului, acum îmi va fi rival și cred că este un jucător important care va aduce un plus aici unde va juca, și îi doresc tot ce este mai bun, dar să nu marcheze contra noastră.

-Ce a schimbat Rednic la Dinamo?

Este un antrenor care are mare experiență, care are sensibilitatea pentru ca în momentele dificile să mențină calmul, liniștea, care este foarte importantă, și în afară de asta este un bun cunoscător al jucătorilor pe care îi aduce din afară și pe care îi cunoaște din alte părți și care pot aduce ceva pozitiv pentru echipa noastră. Trebuie să avem încredere, pentru că este omul care are cea mai mare experiență , trebuie să credem în el și să-l ascultăm.

-Cum ți se par jucătorii care au venit la Dinamo?

Este mult prea devreme ca să îi cunoaștem pe jucătorii noi. Prima impresie este că toți suntem într-o poziție în care am avut foarte multe zile de vacanță, fără să ne antrenăm, fără să jucăm, suntem într-o fază de adaptare fizică la efort și bineînțeles, niciunul dintre noi nu suntem în cea mai bună formă în acest moment, toți creștem și sper să fim la cel mai bun nivel când începe campionatul. Mie mi-a plăcut ce am văzut la jucătorii noi, cred că ne pot ajuta, dar trebuie puțină răbdare pentru ca ei să se adapteze cu noi și invers.

-Ioan Filip poate fi căpitan?

Este un jucător cu experiență, un jucător care transmite ceva în teren, are calități de lider, un căpitan trebuie să fie o figură impunătoare în vestiar. Știu că a jucat în Champions League, dar am crezut că la Debrecen. Eu de
exemplu n-am apucat să joc în Champions League, este un vis al meu.

-Cum te simți tu, într-o lună vei fi tătic?

Da, într-o lună voi fi tătic. Este o schimbare din viața mea, sunt foarte fericit și abia aștept să vină acest moment.

Citește și:

Trei fotbaliști NOI așteptați în Antalya. Cine sunt aceștia

-->
Previous Rednic, atacat dur: ”Nu înțeleg ce încearcă să facă”
Next Trei fotbaliști NOI așteptați în Antalya. Cine sunt aceștia

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *