INTERVIU Dusan Uhrin: ”M-am schimbat total”. Ce-i pregătește lui Alexa


Antrenorul lui Dinamo, Dusan Uhrin, a vorbit astăzi la Săftica despre schimbările pe care are de gând să le facă la echipă pentru următoarele trei meciuri. De asemenea, tehnicianul ceh consideră că cei de la Botoșani au exagerat când s-au plâns de arbitraj la meciul de weekend-ul trecut.

-Cum credeți că va fi meciul cu Astra?

Ne așteptăm la un meci foarte greu pentru că Astra joacă foarte bine acasă, au câștigat și cu CFR Cluj, va trebui să ne luptăm pentru cele trei puncte, nu va fi ușor, dar am lucrat foarte mult pentru asta și sper că vom face un meci bun.

Am văzut meciul trecut contra Clinceniului, au jucat în deplasare, trebuie să fii atent la aripile lor, sunt foarte rapizi, trebuie să avem grijă și la mijlocul terenului, ei n-au făcut un ultim meci foarte bun și cred că se vor concentra mai mult cu noi, având în vedere că joacă acasă.

-Cum va fi pentru dumneavoastră  să-l bateți pe Alexa, fost jucător?

În primul rând acum este 0-0, așa că să mă întrebați după meci cum este. Mi-am dorit să mă întâlnesc cu el, este prietenul meu, am lucrat cu el mult timp și am avut o perioadă foarte bună la Timișoara. El era foarte bun, dar avea și jucători de calitate în jur, era un luptător și-i plăcea să joace fotbal, este jucătorul cheie din echipa mea, era căpitan, a fost o perioadă foarte drăguță.

-Va fi un avantaj pentru el, având în vedere că vă cunoaște foarte bine?

Mă cunoaște, are un anumit avantaj, dar să știți că eu m-am schimbat total în ultimul timp.

-Cum a fost meciul cu Botoșani?

A fost dificil, dar noi nu am putut juca pentru că am avut mulți jucători accidentați pe care a trebuit să-i pregătim din punct de vedere fizic, am jucat contra unei echipe de Liga a III-a și toți au putut juca. A fost foarte dificil pentru că a trebuit să lucrez mult tactic, nu știu dacă am lucrat suficient. N-am fost mulțumit de egal, dar Botoșani a jucat bine și poate dacă arbitrul nu ar fi anulat primul nostru gol, ar fi fost un alt meci. Au vorbit și ei despre penalty-uri, dar dacă noi am fi înscris aveam 2-0, și apoi le era greu să mai revină. Dar nu se vorbește despre asta.

-Care a fost cel mai important lucru pe care l-ați schimbat în primul moment în care ați venit aici?

Am schimbat ritmul jocului. Jucătorii nu erau prea fericiți, erau foarte jos mental, n-a fost ușor. Am câștigat de două ori, chiar dacă nu a fost suficient să fim în primele 6 echipe, am schimbat puțin atmosfera, dar nu este vorba despre fostul antrenor, ci despre ceea ce au reușit ei în această perioadă.

-Care este condiția fizică a lui Mrzljak, Brito și Puljic, în acest moment?

Ușor, ușor, ei vor fi bine. Dar pentru stilul meu de joc ei încă nu sunt pregătiți. Trebuie să lucrăm mai mult. Mrzljak este pregătit să joace, dar nu știu, poate o să schimb ceva, poate Puljic poate juca, pentru că a jucat
90 de minute contra Arsenal Tunari, a și marcat. Avem trei meciuri în 9 zile, sigur va trebui să schimbăm ceva.

”Vrem să înscriem goluri”

-Budescu și Alibec sunt cei mai periculoși jucători?

Ei sunt doi jucători de calitate, au jucat în Europa League în meciuri puternice, dar au și jucători de calitate pe benzi. Trebuie în primul rând să fim concentrați la noi, apoi să ne apărăm, noi vrem să înscriem goluri.

-CFR cu Lazio?

Vom vedea, CFR este o echipă de calitate, ați văzut ieri, a fost o mare surpriză cu Slavia, dar aceste echipe nu sunt concentrate la începutul competiției.

-Aveți o echipă favorită în Europa?

Sunt fanul Manchester United, Barcelonei, dar și a unor antrenori care au făcut o treabă bună, de la care trebuie să învățăm. Ei știu totul despre jucătorii lor pentru că au oamenii foarte buni în staff, echipamente de ultimă generație, spitale, noi nu avem.

Citește și:

Statistica la care Dinamo stă mai bine în duelul cu Astra. Nistor: ”Nu e imposibil”

-->
Previous Dusan Uhrin pregătește o mare surpriză Astrei. Cine i-a dat toate informațiile despre giurgiuveni
Next Uhrin îl înțeapă pe Alexa: ”Întrebați-l de ce nu lupta” Ce spune antrenorul Astrei

1 Comment

  1. Avatar
    septembrie 19, 2019
    Răspunde

    Bun antrenor avem.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *