INTERVIU Dielna își dezvăluie toate secretele


Fundașul lui Dinamo, Claude Dielna, a acordat un interviu special pentru cotidianul Gazeta Sporturilor, în care a dezvăluit că îi place mult boxul și practică acest sport în timpul liber, că este prieten cu Paul Pogba, dar și că provine dintr-o familie simplă și a crescut ghetou.

-Claude, de ce fotbal? Ai avut sportivi în familie?

Am crescut într-o familie normală, părinţii mei sunt oameni normali, au servicii normale şi nu au făcut vreun sport, dar mie mi-a plăcut întotdeauna fotbalul. Mai am şi un frate mai mic, Joel, care joacă în Anglia acum, în Championship.

-Ai evoluat împotriva lui?

Da, în Championship. A fost ciudat. Oricum, el e mai bun decât mine pentru că e frăţiorul meu (râde). Adevărul este că are multă calitate, este mijlocaş stânga.

-Cum a fost copilăria ta?

M-am născut şi am crescut în Clichy, lângă Paris, într-o zonă săracă. Norocul meu a fost că la 14 ani am plecat la Academia de fotbal a celor de la Caen, care este una dintre cele mai bune din Franţa.

-Cum ai ajuns acolo?

Eram la Steaua Roşie, o academie de fotbal mică din Franţa. Într-o zi, am primit o scrisoare de chemare la Caen, să dau probe. Când am ajuns, mai erau alţi 200 de puşti ca mine. Dintre ei au rămas doar trei, printre care şi eu. Nu e uşor să fii singur la o vârstă fragedă. Când te duci la o Academie, te muţi efectiv şi locuieşti acolo, dar a fost bine pentru mine.

-Când ai venit în România, toţi au spus că eşti noul „Bizon” de la Dinamo, după ce Harlem Gnohere s-a transferat la Steaua, pentru că amândoi aveţi fizic impunător.

(râde) M-am trezit la uşă cu „Bizonul”!

-Deci îl cunoști pe Gnohere?

Sigur că da! Am fost un an colegi la Academie. Nu-l mai văzusem de zece ani, dar când a auzit că m-am transferat la Dinamo, a venit la hotel, a întrebat în ce cameră stau şi mi-a sunat la uşă! A fost incredibil!

-Ce ţi-a spus despre Dinamo?

Că e o echipă foarte mare, cu foarte mulţi suporteri, care fac o atmosferă incredibilă. Mai ales în meciurile cu Steaua.

-Cum este fotbalistul Dielna?

Cred că am un fizic bun, tehnică, nu mi-e frică să am mingea la picior pentru că am un control bun. Nu mă arunc din prima la bătaie, întâi analizez bine fazele de joc. Îmi place să joc agresiv mereu, dar inteligent.

-Mulţi spun că ai venit împrumut la Dinamo ca să te repui pe picioare după o perioadă în care n-ai prea jucat fotbal. Aşa e?

Am venit să ajut echipa să intre în play-off, dar să mă ajut şi pe mine. E adevărat că nu jucasem de multă vreme pentru că am avut un conflict cu echipa mea, Sheffield.

-Te referi la mesajul acela postat pe twitter în care spuneai că nu eşti lăsat să joci, dar nici nu eşti lăsat să te transferi?

Exact! M-a enervat foarte tare situaţia! Am muncit foarte mult, dar nu am primit şanse. Am primit o ofertă din Championship și, dacă tot nu jucam, am cerut să fiu transferat. Cei de la Sheffield nici nu au vrut să audă.

-De ce?

(ridică tonul) Asta întreabă toată lumea! De ce? De ce? Nici eu nu știu! Mi-au spus că e timpul scurt și că nu au timp de hârtiile mele de transfer. Suporterii nu știau ce se întâmplă cu mine şi nimeni din club nu dădea nicio explicație, așa că m-am hotărât să explic situaţia mea. Nu am spus nimic rău de club.

-Clubul Sheffield cum a reacționat?

M-a amendat! Cu mulți bani!

-Cât de mulţi?

Mi-au tăiat o săptămână de salariu, dar nu mai contează acum! Mă bucur că am ajuns la Dinamo, unde pot arăta ce calitate am.

-Stai foarte bine din punct de vedere fizic. Te antrenezi suplimentar?

Sunt un fanatic al pregătirii şi am practicat în paralel boxul thailandez. Asta e cea mai mare pasiune a mea.

-De cât timp faci box?

De mai mult de opt ani. Cred că m-a ajutat foarte mult în dezvoltarea mea ca fotbalist, sunt mult mai flexibil.

-Cât de des te antrenezi?

În perioada în care nu jucam la Sheffield, am făcut două antrenamente pe zi. Dimineața fotbal, cu echipa a doua, pentru că nu aveam voie la prima echipă, și seara box.

-Nu e prea greu?

Pentru mine mai dificil e să stau în casă pur și simplu. Nu ies în cluburi. Asta îmi place, să fiu mereu în cea mai bună formă.

-Totuși, gurile rele te-au catalogat ca fiind un petrecăreţ când te-au văzut în primă fază.

Este o judecată incorectă asta.

-Unii ar spune că te îmbraci excentric, scump, cu accesorii de lux. De exemplu, la vizita medicală ai venit cu o haină de blană.

Ce legătură are? M-am trezit dimineaţa pe un frig incredibil, aşa că am luat pe mine cea mai groasă haină pe care o aveam în bagaj. Când am ajuns la vizita medicală era plin de camere de filmat. (râde) Nu înţeleg discuţiile astea. Eu am fost un copil foarte sărac şi am muncit mult pentru a putea să îmi cumpăr ce îmi place, asta e tot. Nu mă deranjează părerile celor din jur, numai că nu sunt obişnuit.

-Cum sunt fotbaliştii din Anglia?

Judecaţi după fotbalul lor, indiferent de stilurile vestimentare sau de viaţa pe care o au, astea nu se discută. Eu mă duc des la Manchester, de exemplu, să mă văd cu Pogba, să mâncăm, ne mai plimbăm prin mall, dar nu are nimeni treabă cu noi, deși el e unul dintre cei mai mari fotbaliști ai lumii.

-Stai puţin, îl cunoşti pe Paul Pogba, serios?

(râde) Eu şi fratele meu suntem prieteni buni cu Paul şi fraţii lui. Cu Florentin Pogba am fost şi coleg de echipă. Mergem cu toţii în vacanţe. În ultima vreme am fost în Dubai și Miami. E un fotbalist imens şi un băiat nemaipomenit.

-Și puţin ieşit din tipare? Postează mereu pe Instagram videoclipuri în care dansează.

(râde) Oamenii îl văd doar în social media, dar adevărul este că e un tip foarte sufletist. Îi știu familia foarte bine, și Florentin dansează tot timpul, aşa sunt ei. Mama lui dansează mereu când e fericită, au asta în sânge. Nu face asta pentru show, cum crede lumea. Este o bucurie pură a lui.

Vedeți aici o galerie foto impresionantă cu Claude Dielna:

gsp.ro

 

Previous Iagăr a primit cele mai puține voturi pentru Federația de Atletism
Next Echipa de handbal masculin, mai aproape de finală

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *