Interviu cu George Neagu, fostul preparator


După meciul cu Sepsi, Dusan Uhrin și-a exprimat nemulțumirile legate de condiția fizică a fotbaliștilor. Fostul peparator fizic al lui Dinamo , George Neagu, în prezent la FC Argeș, a vorbit pentru GSP.ro despre ce s-a întâmplat în vara anului 2021 la Dinamo.

Cu Neagu preparator, dinamoviștii reușeau anul trecut să se salveze de la retrogradare, având o serie excelentă.

Cu el preparator, FC Argeș a ajuns în play-off, reușind în multe meciuri să câștige pe final, grație bunei pregătiri. Numai dacă ne gândim cum argeșenii au eliminat-o pe Dinamo din optimile Cupei României printr-un gol în prelungiri, cum aceștia s-au calificat în play-off învingând-o pe Farul în minutul 90 sau cum au întors scorul în ultima etapă a sezonului regulat, cu FC Botoșani.

Bună ziua, George. Cum ești după incidentul cu Florin Tănase?

– Sunt bine, dar nu vreau să comentez, și să inflamez și mai mult spiritele. Te rog să mă înțelegi, nu vreau să comentez. Cu tot respectul.

E alegerea ta.

– Mulțumesc pentru înțelegere.

Despre situația de la Dinamo ce spui? Ești regretat de fani și de jucători.

– Unii jucătorii de la Dinamo mai apelează la mine când se accidentează, dacă pot să-i ajut cu completări din punct de vedere fizic. E un club unde am avut o performanță, îi respect pe oamenii de acolo. Chestia e că au neglijat foarte mult partea fizică începând din iarnă. Un club ca și Dinamo nu trebuia să facă asta.

Echipa resimte din plin pregătirea fizică precară. Multe accidentări, jucători care nu rezistă un meci întreg.

– Din iarnă trebuia cei de la Dinano să-și pregătească play-out-ul. Eu așa aș fi făcut. Trebuia să aibă o structură clară a pregătirii fizice ca să poată să intre în play-out cu o siguranță din acest punct de vedere. Trebuia să pună accent pe pregătirea fizică, pentru că nu mai sunt jucători de calitate în România, care să facă diferența. Și atunci pregătirea fizică e foarte importantă. Te ajută să nu ai accidentați.

Poate un antrenor să pregătească echipa și tehnico-tactic și fizic?

– Nu te poți baza pe un antrenor, pentru că un antrenor nu e preparator fizic, așa cum nici preparatorul fizic nu e antrenor.

Când ai plecat de la Dinamo, Iuliu Mureșan nu a încercat să te păstreze?

– Mi-au făcut o ofertă pe care să o refuz, o ofertă ca să nu rămân. La jumătate din ce aveam. Mă înțelesesem cu DDB pe o sumă, iar conducerea a înjumătățit-o. Încă nu se intrase în insolvență.

Cum a reușit FC Argeș să fie atât de proaspătă din punct de vedere fizic în finalul sezonului regulat? V-ați calificat în play-off după o serie de 5 victorii și două egaluri în ultimele 7 etape.

– Când am ajuns la FC Argeș am discutat cu Andrei Prepeliță, am făcut un calendar, am structurat efortul, știam ce ne așteaptă, meciurile care le avem pe sfârșit de sezon regulat. Știam că trebuie să fim în vârf de formă atunci. Am avut o structură clară a pregătiri. Ne-a ieșit. Așa cum ne-a ieșit și la Dinamo anul trecut, când am avut 5 victorii la rând și eram în vârf de formă la sfârșitul play-out-ului. Exact când aveam nevoie. Dacă se vrea se poate.

Citește și:

Conflict confirmat de poliție: ”Altercație”

Previous Probleme mari de lot pentru Uhrin
Next O mare legendă îl atacă pe Filip

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *