INTERVIU Brănescu despre FCSB: ”Campionatul se joacă pe teren, nu pe transfermarkt”


Portarul lui Dinamo, Laurențiu Brănescu a lipsit de pe teren în ultima perioadă de an din cauza unei accidentări la genunchi suferită la începutul lunii februarie. El a revenit la antrenamentele normale cu echipa dar încă nu poate face parte din lotul care se va bate pentru finala Cupei Ligii. El abia așteaptă să poată din nou apăra în sezonul viitor și a acordat un interviu foarte bun astăzi la stadionul din Ștefan cel Mare.

-Tu ai putea să aperi sâmbătă?

Cu siguranță nu. Nu se pune problema. Trebuie să fac din nou vizita medicală, sunt mai multe puncte de pus la punct și nici nu sunt 100% din punct de vedere fizic.

-E puțin pentru Dinamo dacă ar lua acest trofeu sau e un nou început?

Nu cred că e puțin, am făcut un campionat foarte bun, am terminat pe locul 3, ne-am îndeplinit obiectivul de a ne întoarce în cupele europene, acest trofeu trebuie să-l câștigăm pe teren, să ne bucurăm de el și să fie un nou început.

-Cum se simte la nivelul lotului anunțul că rămâne Contra încă un an?

Am văzut și noi pe internet oficial că a rămas, ne bucurăm foarte mult! Este important să dai continuitate antrenorului. În fiecare an se spune că trebuie să ai continuitate în rezultate dar dacă ai același antrenor lucrurile se pot lega mai ușor și poate fi un avantaj pentru noi.

-Anul viitor vei fi portarul campioanei?

Cred că nu se pune problema ca Dinamo să nu fie favorită la titlu pentru că în fiecare an am fost. Important e să nu mai vorbim că suntem favoriți ci doar să-l câștigăm. Că de 10 ani nu am mai făcut-o.

”Bine că nu e nevoită să meargă Dinamo la TAS, ar fi cheltuit banii degeaba”

-Cei de la FCSB spun că vor cumpăra tot ce vor și vor lua titlu înainte de play-off…

Rămâne de văzut pe teren, ați văzut că de doi ani spun că vor câștiga campionatul și nu l-au câștigat. Campionatul se joacă pe teren nu pe transfermarkt sau calciomercato.

-Ție îți vine să crezi că se ajunge la TAS pentru stabilirea campioanei?

Am văzut mai multe scenarii cum că și Iașiul ar putea fi campioana României dacă ia punctele. Nu înțeleg acest sistem, nu mă pricep și nici nu mă interesează. E bine că nu trebuie să se ducă Dinamo la TAS pentru că ar fi bani cheltuiți degeaba, eu nu cred că cei de la Steaua vor câștiga acest proces pentru că Viitorul a câștigat pe merit campionatul.

-Ai mulți prieteni acolo, te-ai bucurat pentru ei?

Da, cu 80% dintre ei am jucat la loturile naționale de tineret și cu siguranță că m-am bucurat. Toți de la Dinamo s-au bucurat că nu a luat Steaua campionatul.

”Va fi cel mai frumos stadion din București dacă se face”

-Și cu stadioane fără pistă?

DA! Sincer și ca portar, când mergi să joci pe un stadion cu pistă parcă de atunci când bat eu de la corner e distanța mai mare, când joci pe unul fără pistă e mult mai frumos, atmosfera e altfel.

-Voi credeți că se va face până la urmă?

Noi ne dorim să se facă. Uitați-vă în ce zonă este situat acest stadion. Cu siguranță va fi cel mai frumos din București și pentru că e plasat în centrul Bucureștiului.

-Crezi că Filipe Teixeira poate ajunge la Dinamo?

Teixeira este un jucător senzațional. A demonstrat-o la Petrolul, la Astra, cred că ne-ar fi de mare ajutor având în vedere că avem o echipă cu mulți jucători tineri și ne dorim să vină pentru că orice jucător de genul lui ne poate ajuta.

-În Cupa României ai vreo favorită?

Nu mă interesează, cred că Astra e deja în finală iar Craiova are un meci foarte greu la Voluntari și mi-e foarte greu să cred că se va califica.

-În Champions League cine crezi că o să câștige finala?

Sper să ia Juventus. Voi merge la finală împreună cu Cristi Dulca, cu Emil Săndoi, ne-am nimerit în același avion. Dulca sigur ține cu Juventus pentru că mi-a cerut un tricou. Apoi e cererea foarte mare de bilete, abia am rezolvat pentru mine.

Previous Antrenorul lui FCSB a jucat la Dinamo: "Nu mi-e rușine"
Next VIDEO EXCLUSIV Brănescu cheamă toți "câinii" la stadion

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *