Intenționează Badea să ceară falimentul?


-->
Aprobarea Planului de reorganizare modificat a lui Dinamo, vineri, 14 octombrie, de către Adunarea Creditorilor, l-a supărat rău pe Nicolae Badea (73 de ani).

Acționarul a votat împotriva noului plan, prin ASC FC Dinamo București, iar ca Badea au mai fost cinci: Cornel Țălnar, omul lui Dorin Șerdean, fostul director de marketing spaniol, Jose Antonio Bueno Valverde, Marius Bacria, Ștefan Constantin și Parc Hotels SA. În mediile dinamoviste circulă informația potrivit căreia Nicolae Badea intenționează să ceară falimentul lui SC Dinamo 1948.

Contactat de GSP, acționarul s-a arătat nemulțumit de faptul că în urma celebrului „haircut” a fost ștearsă din Plan datoria de 60.694,54 de lei către ASC FC Dinamo București. Badea a evitat să spună dacă va cere falimentul lui SC Dinamo 1948, dar a precizat că va urma căile legale pentru a-și recupera creanțele.

„FC Dinamo a trimis în urmă cu câteva zile către SC Dinamo 1948 o notificare de plată pentru facturi restante de anul trecut. Există o sumă în planul de reorganizare inițial, de 60.000 de lei, care acum, în planul modificat a fost trecută cu zero. Nu știm de ce. Domnul Zăvăleanu nu ne-a răspuns. Este o datorie curentă, acumulată după începerea reorganizării, care trebuie plătită.

În planul inițial se menționa că datoriile se plătesc sută la sută, iar acum, în planul modificat, chirografarii nu mai primesc nimic. Zero! Cred că a fost o inducere în eroare. La precedenta reorganizare din 2014, societatea mea, FC Dinamo, a avut o creanță de 1,6 milioane de lei, care la fel a fost trecută pe zero. Să fim serioși”, a declarat Nicolae Badea.

Omul de afaceri a aruncat „cartoful fierbinte” în brațele administratorului judiciar.

„În cazul în care domnul Zăvăleanu nu răspunde, ca de obicei, e dreptul creditorului FC Dinamo, ca de altfel, al oricărui alt creditor, să se adreseze instanței pentru recuperarea sumei. Până la cererea de faliment trebuie să arăți că ai parcurs etapele preliminare, calea de înțelegere amiabilă, de comunicare, de termen de plată. Așteptăm ca SC Dinamo 1948 să răspundă într-un timp rezonabil.

Prin noul plan de reorganizare, Dinamo speră să reducă datoriile de la 8 milioane de euro la sub două milioane. Decizia finală va fi luată de judecătorul sindic pe 24 octombrie.

Mai sunt și alți creditori în situația noastră. Dinamo, în primul an de reorganizare, a acumulat datorii de peste 9 milioane de lei. În mod sigur, planul modificat va fi contestat. Toate categoriile de creditori, chiar și cei care sunt cu 100% probabil că sunt rezervați în legătură cu sustenabilitatea planului.

Retrogradarea lui Dinamo în Liga 2 a fost o consecință a rulajului a 54 de jucători și a angajării a 5 antrenori. Retrogradarea îi aparține domnului Zăvăleanu și domnului Mureșan. Ei și-au dat peste cap propriile cifre din Planul de reorganizare. Asociația PCH e propusă să devină acționar majoritar, e în ordine. Procedura e însă discutabilă.”, a spus Nicolae Badea.

Citește și:

Anamaria Prodan a intrat în politică: decizie surpriză

Previous Prima reacție a lui Dorin Șerdean
Next Ultimele detalii despre demolarea stadionului Dinamo

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *