Întâmplări șocante din vestiarul „câinilor”: „L-am bătut pentru că era obraznic, nu făcuse nimic la Dinamo”


Giani Kiriță a fost invitat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” din GSP și a vorbit așa cum era de așteptat despre echipa unde a evoluat între 1997 și 2003. Acesta a povestit o întâmplare mai puțin obișnuită într-un vestiar de echipă. Mai exact, a vorbit despre o bătaie pe care chair el a inițiat-o. A mai discutat și despre mesajele primite de la fani, dar și despre Pablo Cortacero.

Giani, ce e cu nebunia asta de la Dinamo?
– Nea Ovidiu, aș vrea să vă mărturisesc din inimă că atunci când m-ați sunat să vin la emisiune, m-am bucurat din suflet, ca un copil. Pentru că mi-am adus aminte de perioada de la Dinamo, de acum 20 de ani, atunci vă urmăream cu sufletul la gură când făceați emisiunea de mare succes Procesul Etapei. Și-o făceam și noi în cantonament la Săftica. Câteodată vă imitam.

– Îți mulțumesc frumos.
– Revenind la ce m-ați întrebat dumneavoastră, amănunte multe nu știu. Am vorbit cu Cosmin Contra și era tare dezamăgit de ce i s-a întâmplat. Povestea asta dă cu semnul întrebării pentru toată lumea. Omul ăsta a venit la Dinamo să ce? Să preia Dinamo fără să investească.

– Vorbești de Pablo Cortacero, care a investit vreo 550.000 de euro.
– Ăștia sunt bani pentru Dinamo? Doamne ferește!, e ceva rău. Trăim cea mai neagră perioadă a clubului. Rezistăm datorită suporterilor, trebuie apreciați și respectați, dar Cortacero trebuie să predea clubul, cât mai repede. Ne zbatem să rămânem în prima ligă.

– Ești înscris și tu în DDB?
– Sunt membru de când s-a înființat. Merg de fiecare dată când suporterii mă cheamă. Am mai primit mesaje să mă duc în vestiar, să-i bat, să fac ordine. Nu așa se face! Cu toate că la cum se comportă unii trebuie puțin urecheați.

„L-am bătut pentru că era obraznic, nu făcuse nimic la Dinamo și începuse să vorbească.”

– Ai bătut vreodată pe cineva în vestiar?
– Da, dar nu vreau să dau nume. L-am bătut pentru că era obraznic, nu făcuse nimic la Dinamo și începuse să vorbească. El venise la Dinamo, nu câștigase nici măcar un trofeu, nici nu era în primul „11” și vorbea. Pentru noi era o jignire. Trebuia să-și câștige locul și după să vorbească.

– Așa era și când ai venit tu?
– Când l-am văzut pe Gică Mihali, care fusese la Campionatul Mondial din America, am zis „Wow!”. Mai făceam și glume cu el. Țin minte că odată citea ziarul și i-am dat foc. Când eram noi puști erau mai mulți șefi pe care noi îi respectam. Erau Lupescu, Gică Mihali, Jean Vlădoiu, Fane Preda.

– Cu Vlădoiu n-ai avut niciun scandal?
– M-am luat în gură și cu Jean, aveam clinciuri și la antrenamente. Săreau scântei! Nu ne-am bătut niciodată. Era un temperament de vârf autentic, pe bătaie, pe luptă, nu-i plăcea să piardă. Și Marius Niculae la fel, când dădea drumul la câini se transforma, intra cu capul în zid.

Citește și:

Legătura dintre suflet, cruce, post și iubire: ”El ne-a învățat să transformăm suferința în biruință”

-->
Previous Fabuloasa metodă a lui Mulțescu prin care-și motivează jucătorii: ”Acolo este cârma”
Next O nouă soluție pentru atacul lui Dinamo

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *