Întâlnire de gradul zero săptămâna viitoare


Marți, de 22 august, reprezentantul legal al SC Dinamo 1948 SA a organizat o întrunire informală a acționarilor pentru a expune starea actuală a companiei. În cadrul acestui eveniment, care a fost anunțat în ziua de după ce, conform planului de reorganizare viabilă, plățile ce trebuie efectuate în trimestrul VII devin datorii, iar prezența este anticipată a fi și a celor doi acționari cei mai recent cooptați în societate, respectiv Andrei Cionca și Sorin Preda.

Pe data de 17 august, joi, la Dinamo, s-a produs schimbarea administratorului special, la un an distanță de la evenimentul precedent. Vlad Iacob a fost destituit din poziția sa, iar în locul său a fost numit Andrei Nicolescu. În timpul Adunării Generale a Acționarilor, votul grupului Red&White a soluționat chestiunea (prin obținerea unei majorități procentuale conform statutului companiei), în timp ce, formal, Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo, Asociația Dinamo Socios și Andrei Cionca au exprimat opoziția lor. Grupul Lotus (reprezentat de Dorin Șerdean) și Asociația Peluza Cătălin Hîldan nu au participat la această întrunire extraordinară.

ProSport a dezvăluit că în ziua de marți, 22 august, la sediul RTZ&Partners SPRL, va avea loc o întrunire informală a acționarilor din cadrul SC Dinamo 1948 SA. Toți acționarii au fost invitați să participe la această Adunare Generală Informală. Inițiatorul acestei întâlniri este Andrei Cionca, omul de afaceri care a intrat în posesia a 28 de acțiuni ale „câinilor” prin achiziționarea lor de la „Dinamo Socios”.

Tema principală propusă pe lista de discuții este analiza situației financiare a clubului. În acest sens, membrii conducerii echipei coordonate de Ovidiu Burcă au ca speranță că, prin intermediul acestei reuniuni, vor putea identifica soluții pentru abordarea și rezolvarea dificultăților financiare cu care se confruntă echipa alb-roșie.

Începutul săptămânii capătă o importanță deosebită, având o semnificație dublă. Conform planului de reorganizare operațională, începând cu data de 21 august, compania este obligată să efectueze un plată în valoare de 1,9 milioane de lei către creditori încadrați în categoriile „Beneficiari ai unor cauze și preferințe”, „garanții”, precum și în categoriile „salariați” sau „bugetari”. Aceste plăți sunt incluse în cadrul trimestrului VII al procesului de reorganizare legală a SC Dinamo 1948 SA.

Iar situația, din acest punct de vedere, nu pare a fi deloc roz. În contextul în care marți este a doua zi după data scadentă (21 august) în ceea ce privește plățile pentru trimestrul VII, SC Dinamo 1948 SA, nu a achitat nici măcar trimestrul VI, care a fost scadent în luna mai, în valoare de 1,4 milioane lei. În aceste condiții, trebuie menționat, creditorii care ar fi trebuit achitați în cadrul stipulărilor din trimestrul VI și VII pot formula, în fața judecătorului sindic, cerere pentru deschiderea falimentului.

Citește și:

Portretul celui mai bun dinamovist la Voluntari: „Subevaluat, el e printre cei mai buni din România”

Previous Detalii noi despre noul stadion Dinamo
Next Fostul dinamovist le dă o veste bună fanilor

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *