Înecați la mal. Eșec în prelungiri cu Rapidul


Învinși în primul meci oficial al anului, la Ploiești, cu Petrolul, dinamoviștii au căutat revanșa contra Rapidului. Antrenorul Kopic l-a trimis pe teren din primul minut pe Velkovski, cel mai interesant transfer al iernii. A revenit în primul 11 și Politic, suspendat etapa trecută. Degeaba. Rapid s-a impus pe final.

Dinamoviștii au pornit fulgerător. Abdallah a sprintat de la limita ofsaidului, a încercat să-l depășească în viteză pe Aioani, dar portarul venit de la Farul a respins până la Politic, care a ratat execuția. Dincolo, Onea și-a închipuit că-l va învinge pe Golubovic cu un șut de la 25 de metri, din lateral. Mingea s-a dus departe de bară, spre dezamăgirea miilor de fani rapidiști, care au văzut meciul pe un ecran gigant, pe stadionul din Giulești.

Politic s-a implicat și în a doua ocazie dinamovistă. A tras puțin peste de pe linia careului mare. Iacob a fost providențial pentru Rapid în minutul 20. A scos de pe linia porții mingea trimisă de Homawoo. Imediat, Braun i-a luat mingea de pe cap lui Lucas, cu o execuție demnă de un mondial de karate. Velkovski era s-o comită grav. I-a pasat exact lui Hasani, în careul mare. Rapidistul a șutat la colțul lung, însă pe lângă poarta lui Golubovic. Mult mai aproape a trimis Albu, în minutul 37, fără a schimba tabela.

Politic i-a ridicat de pe scaune pe fanii dinamoviști. Balonul șutat de el, de la marginea careului mare, s-a dus milimetric pe lângă bara din dreapta lui Aioani. A marcat însă Papeau, dar în poarta cealaltă. Atacantul Rapidului a primit o pasă perfectă de la El Sawy și, fără să fie presat prea tare de Moura, l-a păcălit pe Golubovic. A fost însă 1-1 la pauză. La cel de-al patrulea corner al reprizei, Aioani a respins până la Ilic, acesta a tras defectuos, însă mingea a ajuns la Abdallah, care a pus călcâiul și a marcat un gol senzațional.

Ofensivă alb-roșie în partea secundă

Rapidiștii au cerut penalty la începutul părții secunde, după o intrare a lui Velkovski. Centralul Găman a primit răspuns negativ din camera VAR. Dinamoviștii au accelerat apoi. Abdallah a pătruns pe dreapta, a centrat, Ilic a șutat, iar Gregorio a deviat, însă peste poartă. Meciul s-a întrerupt în minutul 51. O petardă venită de la tribuna a doua a explodat la un pas de Gregorio, iar arbitrul i-a adunat pe jucători la mijlocul terenului.

După reluarea jocului, Politic a izbit transverala, cu un șut năprasnic, în urma unei pase a lui Gregorio. Golubovic a salvat-o pe Dinamo la mijlocul părții secunde. Rrahmani a pătruns pe stânga și a tras tare, însă portarul dinamovist a parat. Oaspeții de pe Arena Națională au vrut iar penalty, la un posibil henț al lui Costin, intrat în locul lui Moura. Nici de data asta Găman nu le-a dat satisfacție.

Golubovic a salvat fabulos în minutul 88. Burmaz a primit o pasă perfectă de la Onea și a tras din 6 metri. Portarul dinamovist a găsit puterea de a sări spre minge și a respins de pe linie. Același duel s-a repetat două minute mai târziu. De data aceasta, rapidistul a pivotat lângă Velkovski și a marcat pentru 1-2. Imediat, Săpunaru și Abdallah s-au ciocnit în careul rapidist, însă Găman nu a dat nimic. Atacantul dinamovist a mai punctat o dată la statistica șuturilor spre poartă, în prelungiri. S-a terminat însă 2-1 pentru Rapid.

De notat că toți cei 5 jucători de câmp transferați în iarnă au jucat contra Rapidului. După acest rezultat, Dinamo este penultima, cu 16 puncte în 23 de jocuri. Etapa viitoare, băieții lui Kopic se vor deplasa la Craiova, pentru duelul cu FCU.

 

DINAMO – RAPID 1-2

Dinamo: Golubovic – Lucas, Velkovski, Homawoo – De Moura (73 Costin), Ilic (67 Gnahore), Pavicic (78 Iglesias), Amzăr – Abdallah, Gregorio (67 Neagu), Politic (78 Milanov).

Rapid: Aioani – Onea, Săpunaru, P. Iacob, Braun (54 Burmaz) – Hasani (63 Bamgboye), Al. Albu, Djokovic (63 Oaidă) – Papeau, Rrahmani (86 Soni), El Sawy (54 Borza).

Foto: GSP

Citește și

Sorin Grindeanu îl ia la întrebări pe Nicolae Ciucă: de ce nu iese din filmul ăsta, dacă nu-i place?

 

 

Previous Suferință mare în atac. Eșec cu Petrolul
Next Trei jucători lipsesc. Detalii despre transferuri

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *