INCREDIBIL Dinamo pe locul 6 într-un top european


Marele jaf pe care infractorii spanioli au încercat să-l dea la Dinamo a fost oprit la timp, astfel încât urmăririle nu au adus falimentul. Toate aceste probleme au afectat însă echipa, care are interdicție în a semna contracte noi cu jucătorii. Astfel, clubul este obligat să folosească doar jucătorii din propria pepinieră. Astfel, nu mai este un secret faptul că Dinamo are în acest moment cel mai tânăr lot din Romania, și cu 0 stranieri.

Conform unui studiu realizat de Playsport, doar 5 echipe din Europa au un lot mai tânăr decât al „câinilor”.

Echipă (țară) – Medie de vârstă

BKMA Erevan (Armenia) 20
FK Metta Riga (Letonia) 20,4
FC Nordsjaelland (Danemarca) 20,6
MSK Zilina (Slovacia) 21,3
FC Valmiera (Letonia) 21,4
Dinamo București (România) 21,8
FK Mariupol (Ucraina) 21,8
Energetik Minsk (Belarus) 22
Viljandi Tulevik (Estonia) 22
BFC Daugavpils (Letonia) 22

Adrian Mihalcea: „În mod cert e un început bun, dar campionatul nu e încă așezat, de obicei peste 3-4 etape se clarifică direcțiile. E de apreciat startul mai ales că e mai dificil să lucrezi cu tinerii, care pot ceda și emoțional, și fizic, mai ușor”.

Au fost poate și desconsiderați dinamoviștii de adversari, iar lucrurile se vor schimba curând? Va rămâne doar o cruciadă romantică fără puncte la final, din care doar câțiva jucători să iasă poate câștigați?

Adriana Mihalcea: „E posibil să fi fost desconsiderați, dar la fel e posibil ca, jucând etapă de etapă împreună, băieții să capete încredere și să evolueze pozitiv ca echipă. Eu sfatul acesta mi-aș permite să îl transmit lor, pentru că m-ai întrebat: să profite la maximum de ocazie, e o situație neobișnuită pe care o pot transforma în avantaj. Și să muncească și mai mult, tocmai acum, chiar acum!, ca să suplinească lipsa de experiență”.

„Nu mai avem presiune”

Din 22 de ani, Ricardo Grigore a petrecut 15 la Dinamo. Și e uimit total de concluziile statistice.

„Știam că suntem tineri, dar e chiar incredibil! Noi oricum nu mai avem presiune, a coborât de mult de pe umeri, avem doar responsabilitatea să profităm de șansa asta. Și eu, și cei mai mici ca mine. Pe de o parte, ca să glumesc, nu e concurență mare pe posturi. Dar îți spun că simt la fiecare dintre noi o concurență, un fel de concurs, între ce suntem acum și ce fotbaliști vrem să ajungem. Din concurența asta trebuie să câștige fotbaliștii care vrem să ajungem! Noi acum ne simțim ca la juniori, dar cu responsabilitate de cel mai înalt nivel”.

Deși echipa a strâns 6 puncte din 4 meciuri, în condițiile în care mulți îi cântau prohodul, Ricardo evită discuția despre clasări.

„Trebuie să ne salvăm de la retrogradare. Pas cu pas și fără multă vorbărie! Văd calitatea lui Giani Crețu și aștept să dezvolte și mai mult jocul de echipă. Văd ce poate face Bani cu mingea. Sunt norocoși. Eu îi ajut fără multe vorbe, pe teren și la antrenament. N-are rost presiunea pusă inutil, de aceea nici nu mai spun alte nume de colegi tineri în care cred.”

Citește și:

Vești excelente pentru românii care vor să meargă în Bulgaria

Previous Dinamoviștii, lăudați: ”Au fost incredibili”
Next Iuliu Mureșan: „Sunt dezamăgit”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *