Încă un pas spre play-off! Victorie clară


1Dinamo a disputat azi prima din cele 3 finale care pot duce în play-off-ul Ligii 2. Pe stadionul Arcul de Triumf, adversara băieților lui Ovidiu Burcă a fost Unirea Constanța, echipă cu mari probleme de lot. Spre bucuria celor 3000 de fani, Dinamo nu a avut nicio problemă contra dobrogenilor, scor 6-0.

Dinamo a început asaltul pentru play-off în formula 4-3-3, dar fără un vârf autentic în primul 11. Borcea, Ghezali și Bani au alcătuit compartimentul ofensiv. Oaspeții au avut prima ocazie de gol. Tudor a tras din unghi, fără a-l învinge însă pe Oncescu. Patriche a făcut-o însă la poarta lui Moroz. Bani a bătut perfect un corner, fundașul dinamovist s-a înălțat dintre doi adversari și a trimis mingea în plasă, cu capul.

După doar 3 minute, s-a făcut 2-0 pentru Dinamo. Iglesias a fost la capătul mingii centrate excelent de Borcea, a pus capul din 6 metri și a marcat. Dinamoviștii au rămas cu arme și bagaje în jumătatea oaspeților și Ghezali a trimis la o palmă de bara din dreapta lui Moroz. L-a imitat Neluț Roșu în minutul 13, cu un șut din careu. Aproape de 3-0 a fost și Giafer, care n-a nimerit nici el poarta, la o lovitură de cap.

Iulian Roșu a încărcat și el statistica șuturilor pe poartă, în minutul 17, dar Moroz a prins. Ghezali l-a pus în poziție excelentă și pe Ahmed Bani, la jumătatea primei reprize, însă mingea plecată din gheata dinamovistului a ajuns în peluză. La poarta cealaltă, Massaro l-a amețit pe Giafer, dar șutul său a trecut pe lângă poarta lui Oncescu. Ghezali putea da golul etapei. A încercat o reluare acrobatică la centrarea lui Iglesias, însă Moroz a fost pe direcția mingii.

Ghezali, efervescent în acest prim meci oficial din 2023, a obținut un penalty în minutul 38. Ahmed Bani a tras în dreapta lui Moroz, dar portarul constănțean s-a întins și a respins. Nu a ținut însă cel puțin un picior, iar lovitura de la 11 metri s-a repetat. Bani a șutat tare, pe mijloc, și a făcut 3-0. Ghezali a încununat o repriză excelentă cu gol. Mingea a mers rapid pe traseul Borcea – Bani – Ghezali, iar francezul a pus mingea sub transversală pentru 4-0.

Ofensivă și în partea secundă

Iulian Roșu a început seria ocaziilor din repriza a doua. A bătut bine o lovitură liberă de pe linia de 16 metri, fără a schimba tabela. A marcat, totuși, în minutul 66, după o fază spectaculoasă. Iglesias i-a pasat lui Borcea, acesta i-a trimis cu capul lui Țîră, atacantul a întors mingea tot cu capul spre Iulian Roșu, care a pus șiretul din 6 metri și a înscris pentru 5-0.

Patriche a ajuns din nou în atac pe finalul partidei. A inventat un voleu puternic din careul mare, mingea trecând puțin pe lângă. În minutul 81, Burcă i-a trimis pe teren pe gemenii Irimia, David și Alex. Imediat, Țîră a pus capul la o centrare de pe dreapta, însă Moroz s-a întins ca un elastic și a deturnat mingea în corner. Borcea a închis festivalul ofensiv al lui Dinamo. A punctat pentru 6-0 cu un șut fantastic de la 20 de metri, lateral stânga.

După acest succes, Dinamo a adunat 27 de puncte și este la egalitate cu Gloria Buzău. CSC Șelimbăr (la Sibiu) și Politehnica Timișoara (acasa) sunt ultimele două adversare ale „câinilor” în sezonul regular. Dacă va câștiga ambele partide, Dinamo va ajunge în play-off, indiferent de celelalte rezultate din Liga 2.

Dinamo: Oncescu – Moura, Giafer, Patriche, Șerban (81 David Irimia) – Iglesias (81 Alex Irimia), N. Roșu (58 Larrucea), I. Roșu – Borcea, Ghezali (58 Țîră), Bani (69 Delciu).

Unirea Constanța: Moroz – V. Tătar, L. Ciontea, M. Gîrcoveanu, C. Ivan, Bîrnaz (90+1 Călin) – N. Passi (75 Poască), M. Potecea, V. Mitrea – R. Tudor (84 Ronaldo Constantin), D. Massaro (90 +1 Elisei).

Citește și

Bătăi de cap pentru Victor Pițurcă! Va ajunge iar la DIICOT

 

 

Previous Viitorul lui Dinamo cu noii acționari
Next Badea îl vede pe Negoiță înapoi la Dinamo

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *