În sfârșit, victorie în amicale pentru Dinamo


Dinamo a jucat al treilea amical din 2023 tot la Buftea, contra celor de la CS Blejoi, echipă din Seria a cincea a Ligii 3. Ovidiu Burcă a început partida cu un 4-2-3-1 cu Țîră atacant de careu. Larrucea și Dani Iglesias au stat în tribună, antrenorul dinamovist dorind să îi protejeze.

Țîră a avut prima ocazie a partidei. După un corner, vârful dinamovist a tras tare, din careu, dar mingea s-a dus în plasa laterală. Scorul a fost deschis în minutul 10. Ghezali a centrat perfect de pe dreapta, Neluț Roșu a pasat ușor în spate, iar Țîră a împins mingea în poartă. După doar 40 de secunde, Țîră a scos un penalty. A fost faultat în careu de un adversar, iar arbitrul a arătat iute punctul de la 11 metri. Tot Țîră a bătut și nu i-a dat nicio șansă portarului de la Blejoi: 2-0.

Țîră a fost la un pas de triplă. A tras puternic după o altă centrare de manual a lui Ghezali, portarul a respins, Bani a șutat în vinclu, dar reușita a fost anulată pentru ofsaid. Maratonistul Ghezali a mai făcut o cursă senzațională, a trimis mingea în careu, Iulian Roșu a șutat spre 3-0, însă goalkeeperul de la Blejoi a respins. Imediat, Borcea, din 2 metri, a trimis puțin peste transversală.

Golul 3 a venit de pe partea dreaptă, în minutul 27. A fost o acțiune prelungită, la care a participat jumătate din echipa lui Dinamo, mingea a fost pasată excelent de Iulian Roșu către Borcea, iar acesta l-a executat pe portarul prahovean. Țîră a fost omul primei reprize, Cu 5 minute înainte de pauză, s-a distrat cu apărarea adversă și a încercat un exterior spectaculos. Mingea a trecut la o palmă de bara din stânga.

S-a făcut 4-0 în minutul 43, după un contraatac senzațional. Bani – Borcea – Ghezali – Țîră a fost traseul pe care a circulat rapid mingea, iar atacantul dinamovist a reușit un hat-trick.

Multe schimbări în repriza a doua

Ovidiu Burcă a făcut 5 schimbări la pauză. Au intrat pe teren Dujmovic, Bena, Șerban, Delciu și Pop. Delciu a avut prima șansă de gol a părții secunde. A bătut o lovitură liberă de la 25 de metri, însă nu și-a atins ținta. Pop, cu două șuturi puternice, i-a dat emoții portarului prahovean, fără a puncta însă. Dinamo a rămas în 10 în minutul 58. Giafer a faultat un adversar din postură de ultim apărător și a fost eliminat. Iulian Roșu a fost coborât în postul de fundaș central.

Frații Irimia, Cune și Florescu au fost trimiși pe teren în minutul 62. Florescu putea să se pună și el pe lista marcatorilor. A tras tare din careu, dar portarul de la Blejoi a respins. Ovidiu Burcă s-a enervat tare pe final. La un fault dur asupra lui Pop, a intrat în teren să-l certe pe agresor și să-i transmită arbitrului că acesta merita eliminat. Câteva minute, antrenorul dinamovist s-a contrat și cu oficialii de la Blejoi prezenți în tribună.

Burcă l-a trimis pe teren și pe Denis Fărăgău, un mijlocaș de 19 ani, produs de Viitorul Cluj și aflat în probe la Dinamo. Acesta s-a remarcat repede. A interceptat o minge la 30 de metri de poarta adversă, mingea a ajuns la Florescu, iar acesta a tras perfect la colțul lung pentru 5-0. Autorul ultimului gol al partidei n-a mai prins nici el finalul pe teren. Nu a fost înlocuit, ci a luat două galbene și a fost trimis la vestiare.

Jucătorii lui Ovidiu Burcă mai au programate alte 4 meciuri de pregătire: cu CS Muscelul Câmpulung (8 februarie), cu Unirea Slobozia (10 februarie), cu Farul Constanța (11 februarie) și cu FC Brașov (18 februarie).

Dinamo: Oncescu – Moura, Giafer, Patriche, Demici – N.Roșu, I. Roșu – Borcea, Ghezali, A.Bani – Țîră.

Foto: GSP

Citește și

Uhrin nu dă înapoi, vrea până la ultimul cent. Cât va primi de la Dinamo

 

 

Previous Nedelcearu se alătură și el campaniei F230
Next Ovidiu Burcă trage un semnal de alarmă: ”Pot depune”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *