În sfârșit o VESTE BUNĂ referitoare la noul stadion


Veste bună pentru fanii dinamovişti. Noi detalii despre cum ar arăta noul stadion Dinamo dacă CS Dinamo va da ok-ul pentru varianta cu 18.000 de locuri.

”Planul Urbanistic Zonal pentru noul stadion Dinamo a intrat în procedura de aprobare. Acest stadion este prevăzut să aibă o suprafață construită de peste 11 mii mp. Situat pe Șos Stefan cel Mare nr 7 – 9 lot 1/2, sector 2, în intravilanul Municipiului București, stadionul va fi amplasat pe un teren cu o suprafață de peste 39 mii mp. Funcțiunile pe care le va îndeplini construcția sunt stadion, spații verzi, instalații specifice, spații de parcare, dar și anexe (spații comerciale, servicii, alte amenajări necesare activităților sportive).

Conform Planului Urbanist Zonal, clădirile se vor retrage la o distanță de minim 10 m față de limita de Vest, suprafață acoperită cu planție înaltă, cu rol de barieră fonică. Procentul de Ocupare al Terenului propus este de maxim 36%, iar Coeficientul de Utilizare al Terenului este de maxim 0.62 ADC/mp teren. Înălțimea maximă propusă a clădirilor este de 30 m. Regimul de înălțime propus prin PUZ este de Subsol + Parter + 2 Etaje.

Suprafața amenajată cu spații verzi va fi de 63,7% din suprafața totală a terenului, din care 42,5% pe sol natural. Conform avizului de oportunitate, se va avea în vedere dispersia de funcțiuni-suport: parcări, transport în comun, comerț, servicii, utilități și dotări/spații publice. Se va studia posibilitatea lărgirii str. Comandor Eugen Botez și a str. Comandor Gheorghe Bănciulescu, relațiile funcționale ce se pot crea cu Parcul Glinka și utiliarea terenului Autobazei RATB Floreasca. Toate parcajele vor fi obligatoriu plantate cu cel puțin un arbore la patru locuri de parcare și vor fi înconjurate de un gard viu de 1,20 m înălțime.

Inițiatorul acestui proiect este Ministerul Administrației și Internelor – CS Dinamo București. Proiectantul este societatea Metropolitan Arhitects International SRL.

Ministerul Dezvoltarii a transmis , printr-un comunicat de presă, că pentru Stadionul Dinamo, s-a dorit inițial reabilitarea stadionului existent, însă, din motive juridice privind amplasamentul, acesta nu poate fi preluat în cadrul programelor derulate de CNI.

Clubul sportiv Dinamo a depus la CNI documentația vizând un alt amplasament destinat construcției unui stadion nou. În prezent, au fost contractate lucrările de realizare a studiilor de prefezabilitate, respectiv fezabilitate. În vederea aprobării acestor studii, este necesară suplimentarea suprafeței de teren pusă la dispoziție astfel încât să fie respectate prevederile UEFA, dar și cele ale ISU privind evacuarea spectatorilor. De asemenea, dată fiind modificarea indicatorilor urbanistici, este necesară elaborarea și avizarea unui nou Plan Urbanistic Zonal de către Primăria Sectorului 2 (iar această sarcină îi revine exclusiv Clubului sportiv Dinamo)”, scrie arenacontruct.ro. 

Citește și:

EXCLUSIV Nu e HAOS. Care este situația reală a lui Christovao

-->
Previous Ce spune Victor Pițurcă despre Dinamo
Next EXCLUSIV Nu e HAOS. Care este situația reală a lui Christovao

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *