Iagăr a primit cele mai puține voturi pentru Federația de Atletism


Săptămână neagră pentru Monica Iagăr. După ce a fost descoperită de fanii dinamoviști că a susținut Steaua în partida Manchester City, astăzi, președintele CS Dinamo, a plecat umilită de la alegerile pentru Federația Română de Atletism. Ea a strâns cele mai puține voturi, respectiv 18. Florin Florea a devenit vineri noul președinte al Federației Române de Atletism, după ce la adunarea generală de alegeri l-a învins pe Traian Badea în ultimul tur de scrutin, cu 103 voturi la 83.

După o ședință maraton de 7 ore, cu șase candidați pentru funcția de președinte, adunarea generală i-a încredințat viitorul mandat de 4 ani lui Florin Florea, un fost sprinter cu 8 titluri de campion național la tineret și seniori în palmares, al cărui moto pentru această campanie a fost: ”Atleții trebuie să se unească și nu să se risipească”.

A fost nevoie de două tururi de scrutin pentru alegerea președintelui care îi succede lui Sandu Ion, ales în 2013 și care nu a mai candidat pentru un nou mandat. În primul tur, în care au fost exprimate 195 de voturi, au ieșit din cursă două mari atlete, Constantina Diță, campioană olimpică de maraton, și Monica Iagăr, multiplă campioană la săritura în înălțime, care au strâns doar 27, respectiv 18 voturi. Cu cele mai multe voturi în primul tur, Florin Florea (75) și Traian Badea (54), fost vicepreședinte, s-au înfruntat în turul decisiv, în care primul s-a impus cu 103 voturi la 83.

Pentru cele 4 funcții de vicepreședinte au fost aleși Grigore Ursanu (121 voturi), Vasile Bogdan (106), Virgil Preda (106) și Tudor Bogdan (98).

Citește și:

Cătălina Ponor a rămas calificată doar în finala la bârnă

Previous Contra se impune: ”La Dinamo nu e nimeni de vânzare”
Next INTERVIU Dielna își dezvăluie toate secretele

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *