Ghinion la debut! Bani, penalty ratat


Înapoi în Superligă! Dinamo s-a întors în prima divizie cu un duel greu, contra celor de la CSU Craiova. Pe Arcul de Triumf, băieții lui Ovidiu Burcă au pierdut în fața unui Mitriță în vervă, marcator și pasator decisiv. Ahmed Bani a dat cu piciorul șansei unui egal, ratând de la 11 metri.

Dinamo nu a avut noroc la tragerea la sorți pentru campionat. Prima etapă, primul meci tare pentru Ghezali și colegii lui. Contra celor de la CSU Craiova, Ovidiu Burcă a mizat pe echipa cu care a promovat, la care a „lipit” doi jucători transferați în ultimele săptămâni, portarul Golubovic și atacantul Abdallah. Aceștia au putut vedea atmosfera superbă creată de fanii dinamoviști, care au scris pe un banner uriaș „Întoarcerea cânilor”.

Prima mare ocazie a venit însă pe atacul Craiovei. Bancu a centrat excelent de pe stânga, iar Crețu, din demivoleu, a trimis în peluză. După nici jumătate de minut, Roguljic a șutat tare, însă mult pe lângă. Dincolo, Neluț Roșu a prins un șut năprasnic, în minutul 7, pe direcția lui Popescu. Seria de ratări a continuat cu o reluare slabă a lui Atanas Trică, fără emoții pentru Golubovic.

Alimentați de cântecele neîntrerupte ale peluzei, „câinii roșii” s-au luat la trântă cu „leii” olteni. Ghezali a desenat frumos pe teren, fără a pune însă prea mare presiune pe Popescu. Noul „Bizon”, Abdallah, a încercat și el să lovească decisiv, însă a fost blocat de Silva. Ahmed Bani a mai spart ușoara plictiseală instalată pe teren. Mingea expediată de el nu a avut forța de a schimba tabela. La cealaltă poartă, Roguljic a tras tare dintr-o lovitură liberă, iar Golubovic a respins de pe linia porții. Același mijlocaș craiovean a „nimerit” peluza cu 5 minute înainte de pauză, cu un șut din careul mare.

Mult mai aproape a fost Dani Iglesias de gol. Sărbătoritul zilei a prins un „șiret” plin, dar mingea a luat altitudine și s-a dus peste transversală. Nici Atanas Trică nu a avut mai mult succes, la o centrare primită de pe dreapta. 0-0 la pauză. Bancu a avut primul șut spre poartă din repriza secundă. A fost un drop, care i-a permis lui Golubovic o intervenție frumoasă. Portarul dinamovist nu a putut decât să-l oprească prin fault pe Mitriță în minutul 51. Centralul Feșnic a dat penalty, iar Andrei Ivan a deschis scorul, cu o execuție perfectă.

La 6 minute distanță, a primit și Dinamo lovitură de la 11 metri. Bena a fost trântit în careu de Crețu, chiar în fața arbitrului. Ahmed Bani a tras încă slab, portarul Popescu a ghicit colțul și a parat cu piciorul. Imediat, Burcă a mutat în ofensivă. L-a chemat pe bancă pe Abdallah și a trimis pe teren un alt jucător nou venit, portughezul Goncalo Gregorio. Cristian Costin a intrat și el, în minutul 72, în locul lui Dani Iglesias.

Gregorio a trimis spre poartă cu 10 minute înainte de final, când Moura a îmblânzit o minge care se ducea spre aut și a centrat bine. Dincolo, în doar 30 de secunde, Mitriță și Markovici l-au întins bine pe Golubovic, fără a schimba tabela. Țîră și Borcea au fost ultimele arme de atac trimise de Burcă pentru a distruge defensiva Craiovei. Însă scorul putea fi 0-2. Mitriță l-a pus la treabă pe Golubovic, care a parat șutul celui mai în formă jucător al Craiovei.

În minutul 6 al prelungirilor, chiar s-a făcut 0-2. Mitriță a pasat ideal de pe dreapta, iar Markovici a împins mingea în plasă din 2 metri. Etapa viitoare, Dinamo are un nou meci greu. Sâmbătă, pe Ghencea, de la 21:30, băieții lui Burcă vor încerca s-o doboare pe FCSB.

 

DINAMO – CSU CRAIOVA 0-2

Dinamo: A. Golubovic – G. De Moura, Giafer, Bena, Amzăr – N. Roșu, Larrucea, D. Iglesias (72 Costin), Ghezali (83 Țîră) – A. Bani (83 Borcea), Abdallah (65 Goncalo Gregorio).

CSU Craiova: I. Popescu – Borța (61 Căpățînă), Zajkov, R. Silva, N. Bancu – Al. Crețu (72 Mateiu), Screciu – A. Ivan (81 Ișfan), Roguljic (46 Markovici), Mitriță – A. Trică (46 Danciu).

 

Foto: GSP

Citește și

Ce a făcut Dana Săvuică cu banii din contractul de la Playboy: „O mașină ultimul tip”. Unde a fost în vacanță

 

 

Previous Andrei Nicolescu anunță un nou transfer
Next Burcă e nemulțumit. "Impact imens"

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *