Gesturile obscene ”de poveste” fac parte din trecut. Pe cine a invitat Ando la derby-ul legendelor


Duminică, de la ora 14:00, la Voluntari, va avea loc un meci al legendelor dinamoviste și steliste cu ocazia a patru decenii de la primul meci în Divizia A al lui Ioan Andone. Pe lângă numeroasele nume de aur ale fotbalului românesc ce vor juca, pe lângă faptul că Mircea Lucescu și Cornel Dinu vor fi în premieră pe banca roș-albilor, unul lângă celălalt, mai surprinde un detaliu.

Ioan Andone l-a invitat și pe Valentin Ceaușescu la meci, mai ales că și apropiații fiului fostului dictator, precum Mircea Lucescu și Victor Pițurcă, au insistat ca acesta să fie chemat, a anunțat Fanatik. Și sunt șanse ca Valentin să vină. Cu toate că încă nu s-au uitat războaiele dintre dinamoviști și steliști, susținuți puternic de Valentin Ceaușescu. Dar ele au rămas în conștiința vechilor microbiști.

În martie 1989, după un Steaua – Dinamo 2-1 disputat în Ghencea, meci în care a şi marcat, Ando a făcut semne obscene la adresa publicului şi a lui Valentin Ceauşescu! Era un act nebunesc pentru acele vremuri. Fiul cel mare al fostului şef de stat era în tribuna oficială, dar nu a văzut pe moment gestul, ci abia a doua zi, pe caseta prezentată la Federaţie.

„Simţeam că pierdem campionatul, de asta am reacţionat aşa. A contat şi arbitrajul lui Ion Crăciunescu, ne indignase modul cum a condus partida. Dar nu aş mai face acel gest niciodată. A fost o reacţie necontrolată a mea, pe care acum o regret sincer” Ioan Andone

Citește și:

Prima reacție a lui Deian Sorescu după debutul la naționala de tineret. Cui mulțumește

-->
Previous Mircea Rednic, selecționer? Ce spune antrenorul lui Dinamo
Next Prima reacție a lui Deian Sorescu după debutul la naționala de tineret. Cui mulțumește

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *