Gane, exploziv: „Doar în poze”


Jerry Gane s-a săturat să fie mințit atât el, cât și jucătorii și au spus lucrurilor pe nume într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor.

– Domnule Gane, v-ați întâlnit și cu Pablo Cortacero, ați avut o discuție de 5 minute, din nou promisiuni. Sincer, cum vi se pare situația de la Dinamo?
– Explozivă și dramatică.

– De ce?
– Eu le-am transmis jucătorilor că reunirea e pe 3 ianuarie 2021. Dar cine mai vine atunci? Și dacă vin, cum îi mai motivezi dacă nu-i plătești? Este aproape imposibil să manageriezi o situație, să conduci o echipă dacă lucrezi pe promisiuni neonorate, ca să nu zic minciuni, cu salarii restante. OK, poți să „păcălești” o perioadă, câteva meciuri, dar, la primul eșec, explodează situația și cazi în prăpastie. Asta este părerea mea: dacă nu se face ceva până la finalul anului să se plătească salariile restante, ce motivație să mai ai?

– Credeți că va fi un miracol de Crăciun?
– Numiți-mă un optimist. Dar cu hei-rup nu mai poți să reziști. S-au adunat multe, multe negative. Poate prezența lui Cortacero dă un gram de speranță, hai să fiu eu optimist, că așa sunt de felul meu, 1 la sută parcă aș mai crede! Poate că nu vrea să bage clubul în faliment, altfel de ce ar mai fi veni aici?! Bine, habar n-am, nu-mi pot explica.

Ionel Gane: „Acum aș avea nevoie de 3-4 posturi, în ianuarie poate de o echipă”
– Măcar vin banii de la DDB, oamenii de acolo au transmis că au virat un milion de lei.
– Da, am înțeles că DDB au virat banii la club, dar nu știu ce se va plăti din suma aceea. Mai sunt angajați, oameni de la club, de la Săftica. Nu știu ce se va face cu suma respectivă. Suporterii trebuie apreciați pentru eforturi. Dar și banii ăia nu știu dacă ajung pentru toți, mai sunt și taxe la stat. Poate nu ați înțeles sau nu s-a înțeles de către cine trebuia să o facă. Jucătorii așteaptă un salariu cel puțin, altfel s-ar putea să-i vedem doar în poze! Iar dacă vor veni, să vedem ce motivație vor avea. Se reîntâlnesc cu probleme vechi, fără salarii. OK, au contracte, trebuie să le respecte, însă dispare cheful!

– Pe 3 ianuarie vă reuniți, pe 13 ianuarie reîncepe campionatul.
– Perioada scurtă iar ne va pune probleme. Ai nevoie de îmbunătățire a lotului, trebuie niște posturi ce trebuie rezolvate la echipă, mai ales că va urma un timp în care vom juca din trei în trei zile. Și la începutul sezonului de toamnă era nevoie de timp, ca să asamblăm echipa. S-a văzut că s-a construit ceva, după o perioadă cu rezultate nefaste.

– Ați spus că ar fi nevoie de o îmbunătățire a lotului. Ce v-ar mai trebui?
– Fundaș stânga, fundaș dreapta, unde joacă Deian Sorescu de conjunctură. E nevoie de atacant, de mijlocași. Nu știu dacă rămân Nemec, Camara, Fabbrini. Acum, pot spune că am nevoie de trei-patru posturi, în ianuarie s-ar putea să avem nevoie de o echipă întreagă! Situația se poate schimba de la oră la oră.

Ionel Gane: „Și ei se minunau: «Ai noștri ne-au făcut de comandă!»”
– Vă pare rău de plecările lui Rene, Borja Valle, Lopez, Gonzalez și Ba?
– La început, Cortacero discuta cu Contra, doar că, după un timp, Cosmin a zis că el nu mai rezistă să asculte. „Eu nu vă mai cred, la revedere”, le-a transmis. Apoi, a trecut la jucători, a trecut la căpitani, discutau cui Borja, cu Ante, cu Rene, până s-au săturat și ei. Toți sunt băieți buni, fotbaliști. Ei erau încântați de București, de România, chiar ne ziceau că am creat un grup peste așteptări. „Până la urmă, culmea, ai noștri ne-au făcut de comandă! Incredibil”, spuneau în vestiar. Da, păcat, chiar am creat un grup fantastic, iar accesul în play-off ar fi fost ușor de îndeplinit dacă rămâneam în acest grup.

– Cum a fost pentru dumneavoastră să lucrați în ultimele săptămâni, în tot haosul creat de conducere?
– Pe plan mental mi-a fost greu să manageriez situația. Dar mesajul a fost bun, al băieților. Bravo lor! Și dacă n-am câștigat mult puncte, jocul a fost bun. Nu e totul pierdut, suntem aproape de play-off. Dacă nu vom avea liniște, în zadar vom face performanțe pe teren. Dinamo, cu echipa actuală, plus câteva îmbunătățiri, eu cred putem intra liniștit în play-off.

– Cele mai grele zile din fotbal?
– Ca fotbalist, niciodată. Ca antrenor, am fost la Severin, la Corona, la Petrolul, dar măcar știam ce probleme sunt, de la început. Nu ne mințeau oamenii de acolo, ne spuneau: „Astea sunt problemele, încercăm să găsim, să ajutăm, să vină banii de la TV să împărțim!”. Nu erau minciuni.

Ionel Gane: „Am alergie la «miercuri» și «vineri»”
– Uneori, din afară, poveștile lui Cortacero au fost interpretate ca penibile. Gen că s-au greșit două cifre de la cont sau că secretara a trimis banii înapoi din greșeală.
– Mai bine nu mai spui nimic și te duci și faci rost de bani. Sau să zici: Cred că luna viitoare rezolvăm cu banii”. Noi auzeam doar asta: „Miercuri și vineri, miercuri și vineri”. Am ajuns să urăsc aceste două zile ale săptămânii. Am alergie la ele. Minciunile astea au erodat situația, au afectat la nivel mental. Când auzeam că miercuri se bagă banii, mă enervam la culme. De aceea merită respectați oamenii care au rămas la Dinamo până la final.

– În final, voiam să vă întreb ce planuri aveți, ce veți face în ceea ce vă privește?
– Aștept să văd situația și ce se dorește. Din august, nu am mai fost plătit. Când vor intra banii, Doamne ajută!, nici nu voi crede în primele minute. În afara bonusurilor DDB, nu am primit nimic de la club.

„Dacă se plătea măcar un salariu la toată lumea în octombrie-noiembrie, nu plecau Cosmin Contra și jucătorii. Cortacero mi-a zis luni, când eu i-am spus să achite măcar un salariu tuturor de la echipă. „O să plătesc mai multe salarii”, mi-a răspuns. Am zâmbit, amar.”

„Cu cine se dorește, ce se întâmplă, acum Cortacero trebuie să pună la punct lucrurile. Nu poți să-ți faci un plan, o strategie, nu ai cu cine. Sunt doar zvonuri negative, care rup clubul în mii de cioburi.”

„Bravo celor din DDB pentru eforturile uriașe, dar nu pot susține doar ei. Dacă nu vine cineva cu niște milioane, e greu ca suporterii să țină clubul doar ei.”
Ionel Gane, antrenor Dinamo

Citește și:

Lupu îi ceartă pe toți: ”Nici suporterii nu sunt uniți. Nu vedeți ce liniștit e Negoiță?”. Mesaj lui Anton

Previous Alexandru Anghel rupe tăcerea: ”De la asta a pornit totul”
Next Puljic, mesaj manifest: ”RUȘINE”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *