Gabriel Moura vrea titlul cu Dinamo


Gabriel Moura la primul său interviu ca fotbalist al lui Dinamo
-->
Gabriel Moura, fundașul dreapta al lui Dinamo, are evoluții excelente la 35 de ani, cursele lui în bandă fiind foarte apreciate de suporteri, la fel și energia de care dă dovadă până în minutul 90.

Implicarea brazilianului e remarcabilă, acesta rămânând la club în ciuda retrogradării și a ofertei de la Rapid din vara trecută.

„E o plăcere să mă bucur iar de prima ligă din România, mai ales cu Dinamo, după tot ce s-a întâmplat în anii trecuți. Sunt foarte fericit.

Intenția mea a fost să rămân la Dinamo după retrogradare pentru cât de mare este acest club, pentru istoria lui, a fost o plăcere să primesc telefonul lui Răzvan Zăvăleanu. Eram la spital cu soția mea și i-am cerut două zile pentru a rezolva acolo.

Apoi, lucrurile la club erau un dezastru, o catastrofă, nu aveam nimic. A fost acea situație cu Rapid, dar am rămas. Totul s-a ameliorat când a venit Ovidiu, am început să mergem în direcția bună și aveam așteptări mari”, a povestit Moura pentru Radio Dinamo.

La mii de kilometri distanță de familie, Moura se gândește la retragere sau la a juca mai aproape de ei:

„În mintea mea am mereu ideea de a mă antrena intens, să-mi depășesc limitele.

Antrenorul ne-a întrebat la începutul sezonului ce obiective avem, individuale și cu echipa. Eu i-am spus că vreau să am cel mai bun sezon al meu, pentru că poate fi ultimul. De-asta vreau să dau totul și să-mi depășesc limitele, mă antrenez intens. Chiar dacă sunt obosit uneori, dar trebuie să dau totul.

Familia mea nu poate fi aici, cu mine, copiii ar trebui să schimbe școlile, e complicat. Fizic mă simt bine să mai joc, dar aș vrea să am un sezon bun în caz că e ultimul”.

Fotbalistul sud-american e încântat de fanii dinamoviști, cărora vrea să le producă o bucurie de proporții: titlul.

„Nivelul din Liga 1 mi se pare mai ridicat ca acum 2 sezoane. Au venit mai mulți străini, sunt jucători care erau foarte tineri acum câțiva ani iar acum au mai multă experiență, au altă mentalitate. E mai multă calitate.

Știam că va fi greu în primele 3 etape, dar am trecut prin multe schimbări de la Liga 2 la Liga 1, au venit mulți jucători. Rezultatele poate n-au fost bune, dar fotbalistic n-am stat rău.

Încerc să ajut jucătorii străini să se adapteze cât mai bine, să avem un grup unit, să fim toți împreună, străinii, românii.

Dinamo e cel mai mare club din România, fanii știu asta, sunt așteptări mari. Mereu ai asta în minte, să te bați pentru trofee, asta e Dinamo! Eu vreau să realizez asta. Tranziția e dificilă, dar suntem la cel mai mare club din România și știu că ne putem bate chiar la titlu, de ce nu?

E fantastic ce fac suporterii, atmosfera creată ne ajută enorm. În Liga 2 nu am pornit bine, mulți au zis că retrogradăm în Liga 3, că intrăm în faliment. Dar când s-a schimbat situația, au văzut că putem promova și au ajutat echipa. A fost incredibil ce au făcut și ce fac și acum. „Arcul de Triumf” e mic pentru noi!

Uneori mă uit în tribună la meci, ascult cântecele și prind energie, chiar dacă nu mai ai putere, iei putere de la ei. Sper să fie cu noi la bine și la rău și să fim fericiți la final”, a mai spus Moura pentru sursa citată.

Citește și:

Simona Halep a rupt tăcerea: ”Sper să vină ziua aceea”

Previous Despre Rotariu: „Sună interesant”
Next Unde va ajunge președinte Prunea

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *