Frate, frate, dar play-off-ul e pe puncte


Încurajați de evoluția curajoasă din meciul de Cupă cu Oțelul, dinamovișii au vrut să câștige din nou în Superligă după aproape 4 luni. Adversari? Frații de la Universitatea Cluj, aflați în formă bună în această perioadă. Șepcile Roșii s-au impus cu Dinamo și sunt pe loc de play-off.

Universitatea Cluj n-a stat mult la povești. Șepcile roșii au construit ca pe PlayStation în minutul 4. Chipciu a centrat de pe stânga, Daniel Popa i-a pus mingea pe tavă lui Nistor, iar fostul dinamovist l-a executat pe Golubovic din 12 metri cu un șut puternic, de lângă Patriche. Dinamoviștii au încercat să replice rapid, printr-o fază la indigo. Politic a centrat perfect, însă Iglesias a reluat puțin peste poarta lui Iliev. Neluț Roșu a prins un voleu frumos, de la 22 de metri, însă mingea s-a dus mult pe lângă, spre dezamăgirea lui Mircea Lucescu, Ionuț Lupescu și Ciprian Marica, prezenți în tribunele de pe Arcul de Triumf.

Nici Politic nu a avut mai mult succes. A tras sănătos din marginea careului mare, dar și peste peluză. Dincolo, Popa a ratat cu o palmă ținta, la mijlocul primei reprize. Mult mai aproape a fost Amzăr. Fundașul a sprintat pe stânga, a rămas față în față cu Iliev, însă a șutat direct în el și dinamoviștii au obținut doar un corner. Gregorio, cu un balon trimis în cros, n-a putut nici el modifica tabela în dreptul lui Dinamo. Portughezul a avut cea mai mare ocazie a reprizei. La o lovitură liberă, a pus capul, însă mingea a nimerit transversala oaspeților. Neluț Roșu a inventat un voleu spectaculos, cu 2 minute înainte de pauză, Masoero a respins însă cu capul în corner.

Partea a doua a început în forță. Politic a scăpat singur-singurel cu Politic, a șutat, însă Iliev a respins incredibil, cu palma lângă tâmplă. Kopic a mutat ofensiv în minutul 57, când i-a trimis în luptă pe Abdallah și Ghezali și i-a chemat lângă el pe Neluț Roșu și Politic. Intrat și el în minutul 77, Țîră s-a făcut de râs. A întors 2 adversari, dar a tras complet aiurea, cu poarta goală. Nistor a vrut să facă dubla, cu o acoladă la colțul lung, însă meciul s-a terminat cu 1-0 pentru Universitatea Cluj.

După acest meci, Dinamo are tot 10 puncte și este tot pe 15 în clasamentul Superligii. Etapa viitoare, pe 18 decembrie, roș-albii vor disputa derby-ul suferinței, cu Botoșani, în deplasare. Patru zile mai târziu, Dinamo va juca ultimul meci al anului, acasă, cu FC Voluntari.

 

DINAMO – UNIVERSITATEA CLUJ 0-1

DINAMO: Golubovic – Lucas Alves, Bena (77 Țîră), Patriche – De Moura, N. Roșu (57 Ghezali), Ilic (81 Bani), Amzăr – Dani Iglesias, Gregorio, Politic (57 Abdallah).

U CLUJ: Iliev – Oancea (67 V. Gheorghe), Masoero, B. Mitrea, Vătăjelu – Simion, Doukoure (59 Fossati) – I. Stoica (67 Silaghi), Nistor, Chipciu – D. Popa (59 Manu).

Citește și

Țintă olandeză pentru Kopic? Dinamo îl știe!

 

 

Previous Neînvinși, dar eliminați. Adio, Cupă!
Next Ce planuri are Lupescu la Dinamo

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *