Miriuță are cuvinte de laudă pentru Nascimento


Vasile Miriuță îl caracterizează pe Nascimento: „Nu e închizător, un rupător, ci un creativ”. Nascimento, cotat la 800.000 de euro, a pozat ieri pentru prima oară în culorile noului său club Dinamo București.

Mijlocașul central Filipe Nascimento, 22 de ani, a semnat, ieri, cu Dinamo un contract valabil pe trei ani. Portughezul a venit de la CFR, la schimb cu deja fostul „decar” al „câinilor”, Dan Nistor.

Noul jucător dinamovist a efectuat vizita medicală și se va alătura lotului pregătit de antrenorul Cosmin Contra în cantonamentul de la Săftica. Este al treilea transfer făcut de „alb-roşii” în această vară, după Diogo Salomao şi Georgios Katsikas.

Gazeta Sporturilor l-a contactat pe tehnicianul lui CFR din sezonul trecut, Vasile Miriuță, pentru a-i face portretul lui Filipe: „În primul rând, Nascimento este un fotbalist foarte tehnic, cu un picior stâng foarte bun. Știe să iuțească foarte mult jocul și să dea drumul la minge când trebuie, deci este un jucător de viteză. Foarte important este că Filipe este și foarte disciplinat din punct de vedere tactic. E unul dintre tinerii de viitor din Liga 1 și are foarte multă calitate. Nu e închizător, un rupător, ci un creativ. Eu îl văd pe postul lui Nistor, la mijloc, creativ, mai curând decât în fața apărării.

E greu de spus cine a făcut o afacere mai bună dintre CFR și Dinamo, cred că ambele cluburi au ieșit în câștig, dar și cei doi jucători. Singurul criteriu de diferențiere în afacerea asta e vârsta, Nascimento fiind mai tânăr decât Nistor”, spune Miriuță pentru GSP despre fostul său jucător.

În sezonul trecut, Nascimento, mijlocaş central de meserie, a strâns 29 de meciuri, şase goluri şi cinci pase decisive în toate competiţiile la CFR Cluj. În prezent, mijlocaşul portughez este cotat la 800.000 de euro de către site-ul de specialitate transfermarkt.

-->
Previous Cum ar putea arăta Dinamo după transferurile din această vară
Next INTERVIU EXCLUSIV Nascimento: ”Promit să muncesc mult”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *