Florin Prunea: „Ăsta nu mai e fotbal”


Florin Prunea a oferit recent un interviu pentru Fanatik în care a explicat ce șanse îi oferă lui Dinamo la baraj, dar și despre o nedorită retrogradare în Liga 2.

Ce șanse are Dinamo la baraj?

– Încă nu se știe care este adversarul. U Cluj și Hermannstadt sunt apropiate ca valoare de Dinamo. Indiferent cu cine vor juca, va fi o dublă de uzură și din punct de vedere fizic și psihic. Se joacă la un timp foarte scurt și nu ai voie să greșești, nu poți să recuperezi.

Dusan Uhrin nu a mai reușit să redreseze situația. E mare diferența de valoare față de sezonul trecut?

– E foarte mare! Nici nu se compară! Și față de acum două sezoane. Luați lotul și comparați pe fiecare post. Și Sibiul și U Cluj au foarte mulți jucători de Liga 1. Au investit foarte mult pentru a promova și asta se vede și la nivel de joc. E diferență mare Liga 1 de Liga 2, dar calitatea jucătorilor este foarte bună și au deja loturi de prima ligă. Dacă vor promova, nu vor trebui să schimbe prea mulți jucători.

Pentru Dinamo va fi și mai greu în sezonul viitor. Dispar Clinceni și Gaz Metan Mediaș vin echipe puternice din liga a doua…

– Deocamdată Dinamo trebuie să rămână în Liga 1 și să treacă de baraj. Va fi și mai greu, mai ales că am înțeles că sunt probleme financiare. Nu sunt bani nici de salarii. E un moment de sacrificiu pentru Dinamo și toată lumea trebuie să realizeze asta și să își asume. Trebuie să lupte până la capăt.

Se anunță plecări masive de jucători din vară…

– Ăsta nu mai e fotbal! E o loterie când schimbi atâția jucători! Nu poate fi în regulă.

Ce trebuie să facă Dinamo până la meciul de baraj?

– Dinamo a avut timp să se pregătească și cred că strategia lui Dusan Uhrin este corectă. Am văzut și jucătorii că sunt obosiți, înseamnă că s-au încărcat fizic. Cred că obiectivul e ca jucătorii să fie foarte pregătiți din punct de vedere fizic la ora barajului.

Calitatea jucătorilor e peste locul din clasament, dar acolo e clar că au fost probleme de antrenorat, la toate nivelurile. Jucători nepregătiți, accidentări multe… Dar se pare că asta este cheia. La ora barajului echipa să fie foarte pregătită din punct de vedere fizic și să poată să alerge mai mult decât adversarii.

Thomas Chesneau nu mai prinde lotul la Dinamo de la meciul cu Craiova…

– Pentru mine e enigmă băiatul ăsta! Când a venit din Franța în România mi-a plăcut foarte mult! Și el și Figuiredo! Nu pot să înțeleg ce s-a întâmplat. Am înțeles că Figuiredo nu mai este nici al doilea portar! După ce anul trecut a făcut un campionat atât de bun la Sibiu. Mai sunt însă și probleme de alte natură, pentru că omul e supărat că nu apară. A avut destule șanse să apere și nu poți să te superi așa! Eșanu este într-un moment bun și apară din ce în ce mai bine. E important asta pentru el și pentru echipă.

Ce ar însemna pentru Dinamo să retrogradeze?

– Nici nu vreau să mă gândesc la așa ceva! În primul rând ar trebui dublat bugetul pentru că dispar banii din drepturile TV! Dar cei care sunt acolo trebuie să se gândească la asta. Toți cei care au fost la Dinamo în ultimul an trebuie să înțeleagă că sunt principalii vinovați. Repet, toți cei care au lucrat la Dinamo în acest sezon sunt vinovați.

Să lase vrăjeala cu Negoiță că nu a retrogradat el Dinamo. Eu cred că se gândesc și nu cred că ar mai putea să iasă pe stradă dacă ar retrograda Dinamo. Eu nu cred că Dinamo va retrograda, dar dacă se va întâmpla asta trebuie să își asume până la ultimul om.

În condițiile acestea, e o performanță salvarea de la retrogradare?

– În niciun caz nu poate fi o performanță o salvare de la baraj! Dar aduce o liniște pentru un viitor care e însă în continuare în ceață. Important e să nu se piardă contacul cu Liga 1.

Citește și:

Meci cu impact uriaș pentru Dinamo și U Cluj

-->
Previous Zăvăleanu a lămurit situația lui Mureșan
Next Răzvan Zăvăleanu nu are dubii

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.