Florescu, unul din pariurile lui Burcă


-->

Andrei Florescu este unul din tinerii care o poate ajuta pe Dinamo să revină unde a fost, adică în Liga 1. Mijlocașul se antrenează de 3 ori pe zi și trage tare pentru a-și îndeplini un vis: să devină golgheterul naționalei.

Andrei Florescu are 20 de ani, câteva meciuri la Dinamo și o ambiție fantastică. Povestea mijlocașului dinamovist este specială. A renunțat la plecarea în Statele Unite pentru a-și continua drumul pe tărâmul fotbalului. De la 12 ani este în curtea lui Dinamo. „I-am avut antrenori pe domnii Iulian Matei, Sorin Bucuroaia și Bogdan Dobre, până să fac pasul la seniori. Cei din familia mea nu au făcut sport, dar tatăl meu m-a suținut ca să-mi urmez visul. Până în clasa a zecea am fost la o școală privată, American International School of Bucharest, unde a investit tatăl meu foarte mulți bani pentru ca, atunci când terminam liceul, să pot merge la o facultate în SUA. Dar, în clasa a zecea, am ales să merg pe fotbal și tata m-a lăsat să iau această decizie. Școala asta și familia m-au ajutat să îmi formez o mentalitate pe care o au jucătorii din străinătate, adică aceea de a munci și a te dedica 100%. Datorită acestei mentalități de mic mă antrenez și de trei ori pe zi”, a spus Florescu pentru sport.ro.

3 antrenori pentru Florescu

Care sunt aceste 3 antrenamente? Primul cu echipa de fotbal, sub comanda lui Ovidiu Burcă. Apoi, un antrenament tehnic cu un fost fotbalist de la Rapid. Programul este completat de sală sau înot, pentru refacere. „Sunt foarte recunoscător că familia mea mi-a pus toate aceste facilități la dispoziție, pentru că nu le pot susține pe toate doar din salariul de la Dinamo. Sunt și la facultate, la UNEFS, în anul doi. Pot sa mai spun că de aproximativ un an îi urmez modelul lui Mudryk, care a fost transferat la Chelsea, pe care l-am studiat ca stil de joc și ce face în afara terenului, adică cum reușește să combine munca cu talentul foarte bine”, a completat Florescu.

Florescu trage din greu pentru a prinde un loc de titular la Dinamo, dar și pentru a face pasul spre națională. „Am ca obiective să ajung să joc într-o echipă din top 5 campionate ale Europei și să fiu cel mai bun marcator din istoria naționalei României, chiar dacă la 20 de ani pare că nu sunt în cea mai bună situație pentru a le îndeplini. Am foarte mare încredere că pot ajunge acolo, pentru că muncesc foarte mult și cred că se va vedea într-o zi și talentul meu. Cred foarte mult în șansele lui Dinamo de a intra în play-off, pentru că avem un grup foarte unit și jucători cu calități peste nivelul Ligii 2. Cu toții avem ca obiectiv să promovăm în acest sezon”, a concluzionat mijlocașul care a strâns 7 prezențe la echipa mare a lui Dinamo, dintre care 4 în Liga 1.

Previous Vlad Iacob vrea pedepsirea lui Vali Lazăr
Next Ajutor pentru Dinamo de la... jucători

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *