Finanțatorul din acte al FCSB visa să joace la Dinamo. Mărturii incredibile


Gigi Becali încearcă în ultima vreme să creeze un nou personaj în fotbal. Mai exact nepotul său, Vasile Geambazi, poreclit „Vasi”, pe numele căruia sunt trecute majoritatea acțiunilor la FCSB. Acesta a acordat primul său interviu pentru fanatik.ro în care a dezvăluit că în copilărie a visat să joace fotbal la Dinamo.

„Dacă o să vă povestesc, o să-mi sară toţi dinamoviștii-n cap! Am fost prin clasa a cincea la Dinamo, am vrut să mă duc și eu la fotbal, am fost premiant până în clasa a opta, a noua, cu olimpiade, cu premiul întâi și am vrut atunci, într-a cincea, să mă duc și eu la fotbal. M-a lăsat tata, bine-nțeles, și mergeam din Pipera cu IRTA, autobuzele de atunci, plecam de dimineață la școală, terminam pe la unu, mâncam pachețelul pus de bunica și direct de la școală la antrenament la Dinamo. Ajungeam pe la două, două și ceva, antrenament până pe la patru, cinci, până mă spălam, mă schimbam, ajungeam acasă pe la șapte seara. Mort de oboseală, nu-mi mai făceam temele, m-a lăsat tata o săptămână, o lună, două luni, și o-ntreba pe bunica „Cum e? Temele și le face?”, știa tata că nu poți să mergi în paralel cu școală și cu fotbal, e greu, foarte greu…

Pierdeam mult timp pe drumuri, două, trei ore, nu era departe Dinamo, dar era autobuzul ăla aiurea și atunci a zis tata „Școală sau fotbal?” și am zis „Tată, școală!”. Că la școală vedeam premiul, vedeam recompensa. La fotbal mă duceam și, Dumnezeu să-l ierte, Timar, antrenorul… eram copil, zece-unșpe ani, nu știam eu după Revoluție cum merg lucrurile, cu șpăgi, cu părinții care vin cu „cotizații”, cu blugi, cu pachete de țigări sau ce se mai venea pe vremea aia… Mai am un coleg aici care a fost și el la nea Timar… A fost și el așa, o lună, două, Hagi îl cheamă, e o coincidență de nume, e tot machedon de-al nostru, n-are treabă cu Hagi Hagi, cu Gică… Şi-i zice „Hagi, tu ești din Pipera, nu?”, „Da”, „Vezi că mâine ești titular”. S-a dus el mai încolo, bucuros și când să plece „Hagi, Hagi, tu ai, mă, ceva oi, miei, brânză, ceva pe-acolo?”, „Nu”, zice ăsta, „familia mea e normală, muncește la fabrică tata…”, „Aaa, bine, atuncea mâine să nu mai vii!”… (n.r. – râde)

Cam așa era sistemul… Da… Și am fost la Timar două luni, bine-nțeles că am făcut numai antrenamente, mă omora, alergare, alergare, alergare, n-am avut nicio treabă cu jocul, bine-nțeles că n-am jucat niciodată niciun meci oficial, nicio legitimație, n-am avut nicio treabă cu fotbalul profesionist, dar, peste vreo opt ani, aveam vreo 19, mi-am luat permisul de conducere și plecam spre oraș. În stație acolo, la noi, la Pipera, vărul meu, unu’ butoiaș, așa… mai grăsuț, care n-avea nicio treabă cu fotbalul, antitalent… Deci când noi jucam la IPRS Băneasa miuțe, ca între noi, băieții, pe el îl trimiteam să culeagă corcodușe, nici în poartă nu intra deși era gras și dezvoltat bine, n-avea nicio treabă cu fotbalul ce mai… Îl iau p-ăsta din stație, el avea vreo 16 ani, „Ce faci, mă, un’te duci?”, îmbrăcat în trening, cu ghete… „La fotbal”, „Unde joci?”, am zis că joacă și el cu colegii pe undeva, „La Dinamo”, „Ce Dinamo, mă?”, „La Dinamo”, zice el iarăși, „Am fost și-n turneu în America”, „Legitimat la Dinamo?”, „Da”, „Și joci tu?!”, „Da”, „La ce antrenor?”, „La Timar”… Zic „Bravo, George, ai viitor acolo!”, a spus Vasile Geambazi pentru fanatik.ro.

-->
Previous Moți, fără emoții. La ce PERFORMANȚĂ a ajuns fostul jucător al lui Dinamo
Next Promisiunea lui Bratu pentru sezonul viitor. Detalii despre transferuri

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *