Fabuloasa metodă a lui Mulțescu prin care-și motivează jucătorii: ”Acolo este cârma”


Gigi Mulțescu este unul dintre cei mai apreciați antrenori de la noi, el fiind anterior și un mare fotbalist pentru gruparea din Ștefan cel Mare, motiv pentru care a ales să se sacrifice de mai multe ori pentru Dinamo și să o antreneze fără să se uite la bani. Iar metodele sale sunt fabuloase.

”Gigi Mulțescu face parte, după părerea mea, din cea mai mare echipă din istoria lui Dinamo, cea care joacă o semifinală de Cupa Campionilor Europeni. Nu întâmplător a reușit atât de repede. E unul dintre cei mai mari antrenori care sunt astăzi în viață și pot să își facă meseria.

Am fost la o emisiune cu dumnealui și ne povestea despre felul în care e organizată apărerea. Am ținut minte o frază: «Eu le spun că suntem pe o corabie și pirații ne atacă dintr-o parte și noi trebuie să acoperim spatele, să nu plecăm niciodată de acolo unde este cârma. Spațiul care ține vaporul în viață este careul. Noi trebuie să ținem cont că avem ce apăra în spatele nostru și eventual să ieșim să omorâm și câțiva pirați». Mă gândeam cât de simplu e să îi conectezi și să le explici niște rigori tactice, dar trebuie să fii Mulțescu ca să poți să transmiți asta”, a spus Marius Mitran, la ProSport Live.

Citește și:

Legătura dintre suflet, cruce, post și iubire: ”El ne-a învățat să transformăm suferința în biruință”

-->
Previous Ștefan Radu, gest magic: ”Jos pălăria”
Next Întâmplări șocante din vestiarul „câinilor”: „L-am bătut pentru că era obraznic, nu făcuse nimic la Dinamo”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *