EXCLUSIV VIDEO Căpitanul Dinamo Under 17 își dezvăluie secretele


Alin Demici. Un băiat modest, care merge cu metroul și nu profită de numele tatălui său, care este președintele secției de rugby la Dinamo. Spune că a fost crescut cu mentalitate de învingător și speră ca într-o zi să ajungă să joace la echipa mare a clubului din Ștefan cel Mare.
Până atunci el este căpitanul Under 17 care va trebui să conducă echipa  spre o performanță istorică – să ia eventul în acest sezon. Ei au câștigat vinerea trecută Cupa României și vineri, 2 iunie, de la 13:00, vor avea finala campionatului pe stadionul Juventus Colentina, cu CS U Craiova.

-Alin, e un sezon reușit pentru voi?

În primul rând ne bucurăm că am câștigat Cupa României și sper să câștigăm și campionatul ca să încununăm acest sezon cum se cuvine. Ne pregătim ca până acum, exemplar, dăm totul la antrenament și sperăm să fie totul bine cu CS U Craiova. Îi cunoaștem foarte bine pe adversarii noștri, odată am câștigat la ei acasă, odată am făcut egal, i-am urmărit și categoric cred că avem prima șansă. Suntem echipa care a câștigat Cupa, care a terminat pe primul loc în campionat și cred că o să demonstrăm că suntem cei mai buni vineri.

-Cât de mult v-ar ajuta susținerea fanilor?

Foarte mare nevoie avem de fani. Și la meciul din Cupă am avut, unii dintre ei și-au făcut timp să vină dar avem nevoie de mult mai mulți suporteri.

-E o responsabilitate mare pentru tine că ești căpitan?

Da, chiar este. Trebuie să răspund de toată echipa, să o conduc spre victorie și să fiu un exemplu pentru ei. Le transmit să muncească până în ultimul minut și să nu renunțe niciodată. Asta e spiritul lui Dinamo.

-Ai vreun model?

Da, părinții mei. Și imediat după vine Gabriel Torje. M-a învățat foarte multe lucruri, mi-a insuflat spiritul lui Dinamo și cum să mă comport în societate.

-Se întoarce la Dinamo?

Nu depinde de el asta. El și-ar dori dar din ce știu eu nu se poate realiza acest transfer. El are o clauză foarte mare de reziliere acolo, cine vrea să-l ia trebuie să plătească și e imposibil acum să vină din nou în Ștefan cel Mare.

-Vine la meci să vă susțină iar?

Nu știu dacă va veni, dacă va putea cu siguranță va fi alături de noi.

-Te motivează când îl știi acolo că te încurajează și e cel mai mare suporter al vostru?

Da, cum să nu. E un fotbalist uriaș și ne bucurăm să-l avem aproape. Îl aud din teren, s-a agitat foarte mult, a avut mari emoții, mi-a spus după meci, dar era foarte bucuros că am câștigat.

-Cum te-a ajutat faptul că tatăl tău e un fost sportiv de performanță, campion cu Dinamo?

E o presiune mare pe mine că el e fost campion și nume mare în Dinamo, trag tare să pot ajunge și eu la nivelul lui. El în fiecare zi mă încurajează și îmi spune că trebuie să fiu cel mai bun, așa m-a crescut și nu pot să-l dezamăgesc. Colegii mei știu că tata nu are nicio influență la echipa de fotbal ca să intervină în favoarea mea, eu muncesc zi de zi ca să ajung un fotbalist mare.

-Ce te caracterizează pe tine ca om?

Nu îmi place să renunț niciodată. Lupt până în ultima clipă.

-Visul tău ca fotbalist?

Să ajung să joc la echipa mare a lui Dinamo și apoi la națională. Din afară visez să ajung la West Ham. De mic țin cu această echipă dar nu am reușit să ajung să văd pe viu un meci. Din Spania țin cu Real Madrid și fotbalistul meu preferat e Cristiano Ronaldo.

-Jucătorul tău preferat de la Dinamo?

Steliano Filip. Suntem prieteni foarte buni și mă bucur pentru el că a reușit să ajungă un fotbalist mare. Nu sunt eu în măsură să spun dacă merita să fie convocat la națională dar cred că merita să fie acolo. E un băiat super ok. Foarte prietenos, modest.

-Ai un film preferat care te inspiră?

Green street hooligans.

-Muzica preferată?

Ascult mai mult rap.

-Ești o persoană religioasă? Văd că ai mătănii la gât…

Da, tot ce fac, fac datorită lui Dumnezeu. Nu am niciun ritual înainte de meci, doar mă rog. Părinții mei sunt niște persoane foarte religioase, și eu cred foarte mult în Dumnezeu și tind să cred că de asta depinde totul.

 

Previous Chiar că ar fi rușinea rușinilor. Alte două arene și-au depus dosarul la CNI
Next Niculescu: "Aș accepta fără să stau pe gânduri o ofertă de la Dinamo"

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *