EXCLUSIV Veste bună în cazul Christovao. Cum și-ar putea rezolva problemele


Alexander Christovao a fost astăzi prezentat pe site-ul oficial al clubului ca noul jucător al echipei din Ștefan cel Mare. El este venit de aproape o lună la Dinamo, dar oficialii au așteptat cartea verde a jucătorului, dar și să vadă dacă există vreo posibilitate să i se reducă din suspendarea de 10 etape primită la ultimul meci pe care l-a jucat în Polonia.

”Christovao a fost în Polonia, cei de la Liga de acolo au aprobat redeschiderea cazului și rămâne ca în cel mai scurt timp să aflăm o decizie finală.  În acest moment el mai are 8 etape de suspendare deoarece cele două etape pe care Dinamo le-a jucat nu s-au pus, el nefiind legitimat ca jucător al nostru până astăzi”, ne-a declarat secretarul general al lui Dinamo, Bogdan Bălănescu.

Ce s-a întâmplat în Polonia

El fost suspendat în ultimul meci jucat în Polonia, Pogon Szczecin-Zaglebie Sosnowiec(echipa la care a evoluat până să semneze cu Dinamo), 1-0. El l-a faultat dur pe piept pe Sebastian Walukiewicz, un fundaș central de 18 ani care este considerat o mare speranță în Polonia, selecționat constant la Polonia Under 20, cotat la 4 milioane de euro, care este în vizorul lui Arsenal și a Barcelonei. Comisia de Disciplină a Ligii din Polonia l-a pedepsit dur pe angolez pentru acest fault. El a primit o suspendare de 10 meciuri în Lotto Ekstraklasa, și o penalizare financiară de 20.000 PLN.

Cine este Alexander Christovao

Este un atacant angolez care a promovat sezonul trecut cu Zagłębie Sosnowiec în prima ligă din Polonia. Are 25 de ani, 1,86 m înălțime, și 2 goluri în 15 meciuri jucate în Polonia în acest sezon. Alexander Christovao jucat pentru Dinamo deja în două meciuri amicale disputate în Antalya. Cu FK Liepaja, 3-2, câștigat de ”câini” prin cele trei goluri marcate de Daniel Popa, și cu Dinamo Moscova, terminat 2-0 pentru ruși. În ambele partide el a jucat în repriza a doua.

Comunicatul oficial al clubului:

”Transferul internaționalului angolez Alexander Christovao la FC Dinamo București a fost înregistrat astăzi la Liga Profesionistă de Fotbal (LPF), a anunțat conducerea clubului din Ștefan cel Mare prin intermediul site-ului oficial, www.fcdinamo.ro.

Ultima oară la Zaglebie Sosnowiec, în prima ligă a campionatului polonez, atacantul Alexander Christovao are dublă cetățenie, angolezo-olandeză, fiind format la juniorii clubului Groningen.

Alexander Christovao a evoluat în prima ligă a campionatului olandez pentru Groningen (2012-2013) și Cambuur (2013-2014), și-a continuat cariera în Angola la Recreativo Libolo (2014-2015) și Aviacao (2016), a revenit în Europa la Javor Ivanjica (2016-2017), în prima ligă din Serbia, fiind transferat în Polonia, în luna iulie a anului 2017, la Zaglebie Sosnowiec.

2 goluri în 15 meciuri a înscris Christovao la Zaglebie Sosnowiec, în prima parte a acestui sezon competițional, în prima ligă din Polonia.

2 goluri în 19 partide a marcat Christovao pentru Javor Ivanjica, în sezonul 2016-2017, în campionatul Serbiei.

1 trofeu a câștigat Christovao în carieră, campionatul Angolei cu Recreativo Libolo în 2015.

13 meciuri a jucat Christovao în prima ligă olandeză și două partide în Cupa Olandei. A înscris în Cupa Olandei pentru Cambuur în partida cu NAC Breda.

8 selecții are Christovao pentru echipa națională a Angolei. A debutat pe 28 mai 2014 la prima reprezentativă a Angolei în meciul amical cu Maroc și a marcat două goluri pentru naționala țării sale.

26 de ani va împlini Christovao pe 14 martie.”

Citește și:

Câte bilete s-au vândut pentru meciul cu Botoșani

-->
Previous Câte bilete s-au vândut pentru meciul cu Botoșani
Next Danciu s-a făcut câine RĂU: ”Să aibă GRIJĂ”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *