--> -->

EXCLUSIV Informarea primită astăzi de către conducători după ce s-a decis la UEFA


-->

Grupul de lucru de urgență al UEFA a discutat ieri despre calendarul pe care îl vor avea toate campionatele de fotbal din Europa care au fost oprite din cauza pandemiei de coronavirus. La discuție au fost prezenți reprezentanții UEFA, ai Ligii Europene și ECA. Conducătorii din Liga 1 au primit astăzi o informare despre ce s-a discutat și ce decizii s-au luat.

Rezumatul și rezultatul reuniunilor:

1. Grupul de lucru se concentrează cu prioritate egală pe campionate interne și europene

2. Obiectivul principal este să elaboreze soluții calendaristice pentru a fi ambele finalizate în întregime înainte de a trece la sezonul următor.

3. Opțiunile de a încheia sezonul înainte de 30 iunie au fost examinate, totuși, având în vedere numărul meciurilor rămase, în special pentru cluburile care joacă în Europa, terminarea tuturor competițiilor înainte de 30 iunie pare deja foarte puțin realistă. Ar fi necesar o repornire a competițiilor cel târziu până la sfârșitul lunii aprilie/ începutul lunii mai.

4. Scenariile sunt, prin urmare, studiate pentru finalizarea competițiilor în luna iulie sau chiar în luna august, în funcție de momentul în care va fi posibilă o reluare.

5. Există două posibilități: competițiile interne și UEFA să continue în paralel (încercarea de a menține datele cât mai mult posibil) sau ca ligile interne să își reia competițiile primele, iar competițiile UEFA se reiau la finalul meciurilor domestice într-un calendar condensat, dar cu toate rundele jucate acasă și în deplasare.

6. UEFA intenționează să păstreze toate etapele pentru echipele naționale din sezonul 2020/2021, așa cum este prevăzut, chiar și cu un calendar întârziat.

7. Coordonarea dintre competițiile UEFA și competițiile interne este esențială atât în raport cu sfârșitul sezonului actual, cât și cu începutul sezonului următor. Acest lucru nu va fi posibil dacă organizatorii competițiilor își vor lua deciziile în mod individual. O criză globală necesită o soluție globală.

8. Problemele legate de contractele jucătorilor și perioadele de transfer trebuie să fie soluționate de către al doilea grup de lucru.

Citește și:

Predică excepțională de Buna Vestire: ”Poate ei puteau să fie medici sau politicieni de mare valoare”

Previous ULTIMA ORĂ Negoiță a uitat de zgârcenie. Gest fără precedent
Next Ultimele vești despre Fabbrini. Ce spune vedeta ”câinilor”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *