EXCLUSIV Condiția pusă de Negoiță ca Dinamo să joace meciurile pe Arena Națională


Mircea Rednic vrea să cumpere Dinamo dar până reușește trebuie să facă în așa fel încât să readucă performanța la echipa din Ștefan cel Mare din postura de antrenor principal. Iar o condiție esențială ca o echipă să joace pentru trofee importante este să readucă suporterii în tribune. Pentru asta Ionuț Negoiță a fost rugat ca Dinamo să joace toate meciurile din sezonul viitor, la fel ca rivala FCSB, pe Arena Națională. Fanii vin în număr mai mare, iar jucătorii se simt fotbaliști adevărați când joacă pe un astfel de stadion.

Dar așa cum știți, chiria pe Arena Națională este destul de mare. ”Tariful de închiriere al Arenei Naționale pentru partidele din campionatul intern este, conform HCGMB 59/2017, în cuantum de 13.000 de euro fără TVA. Operarea evenimentului este, conform aceleiași hotărâri, de 10.000 de euro”, a informat Primăria Capitalei printr-un comunicat remis anul trecut. Sunt astfel mai bine de 23.000 de mii de euro care se duc doar în conturile instituției conduse de Gabriela Firea, iar pe lângă aceștia mai trebuie plătite cheltuielile conexe, jandarmerie, firmă de pază, etc. Asta înseamnă că un meci de fotbal pe Arena Națională să ajungă la 30.000 de euro.

Condiția pusă de Ionuț Negoiță:

Actualul patron al ”câinilor”, Ionuț Negoiță, a pus totuși o condiție pentru ca aceste meciuri să se dispute pe Arena Națională. Să se vândă cel puțin 10 din cele 30 de loje de pe cel mai mare stadion al țării. Prețul unei loje este de 10.000 de euro pentru un întreg sezon. Cum în sezonul regulat sunt 13 meciuri pe teren propriu, asta ar însemna 100.000 de euro asigurați pentru bugetul de închiriere al arenei. Dacă s-ar vinde 30, ar fi 300.000 de mii de euro și aproape s-ar acoperi toate cheltuielile doar din loje.

Rednic a cumpărat deja două loje tocmai din acest motiv. Și speră ca și alți dinamoviști cu bani să vină să cumpere din timp loje pentru a putea juca Dinamo toate meciurile de pe teren propriu pe cel mai mare stadion al țării.

Câți spectatori trebuie să vină la stadion pentru ca Dinamo să poată autofinanța meciurile de pe Arena Națională

Conform calculelor făcute de oficialii dinamoviști, 10.000 de spectatori plătitori dacă ar veni la fiecare meci echipa din Ștefan cel Mare nu ar avea nicio problemă de a închiria Arena Națională. Doar că ei sunt conștienți că la un meci cu Chiajna sau cu Voluntari nu se vor strânge atâția oameni și de aceea vor să-și asigure bugetul din lojele închiriate pe un întreg sezon.

IMPORTANT

Ideea ca meciurile să se dispute pe Arena Națională a fost expusă de Bogdan Bălănescu, cel care va prelua funcția de director general al lui Dinamo. Este prima acțiune extrem de benefică pentru club și primul semnal că poate fi un conducător extrem de bun pentru echipa din Ștefan cel Mare.

Citește și:

Rednic confirmă doardinamo.ro: ”Mi-a promis că vine”

-->
Previous Rednic confirmă doardinamo.ro: ”Mi-a promis că vine”
Next Rednic, impresionat de un atacant: ”O să vină la Dinamo”

2 Comments

 1. Florin Robert Chelaru
  aprilie 4, 2019
  Răspunde

  Daca toate meciurile se vor disputa pe National Arena vor fi si mai multe abonamente vandute pentru sezonul viitor. Eu as fi dispus sa platesc o suma putin mai mare pe abonament daca as sti ca jucam si noi pe un stadion adevarat

 2. Valentin
  aprilie 5, 2019
  Răspunde

  Ne trebuie stadion fără pistă. Arena să fie când jucăm cu Craiova, Ploiești, U Cluj. Şi să prindem ceva cupe europene. Atenție la linia roșie din clasament până la planuri.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *