EXCLUSIV Cine este portarul de națională căruia Rednic i-a luat deja biletele de avion


Mircea Rednic încearcă să-și aducă cât mai repede jucătorii preferați la Dinamo, alături de care speră să ducă echipa în play-off. Primul jucător care va veni la echipa din Ștefan cel Mare este portarul Logan Bailly, jucător pe care ”Puriul” îl cunoaște foarte bine și căruia i-a luat deja bilete de avion.

Antrenorul ”câinilor” a mai încercat să-l aducă în România în 2008, atunci când antrena Rapidul, dar până la urmă portarul a ajuns atunci în Bundesliga, la Borusia Mönchengladbach. Goalkeeperul care este din Liege, Belgia, locul unde Mircea Rednic are o casă, a fost însă adus de Rednic anul trecut la Mouscron, el reușind atunci o lovitură pe piața transferurilor pentru că portarul de 32 de ani venea de la Celtic, unde tocmai câștigase campionatul, chiar dacă nu apărase.

Foarte repede jucătorul s-a adaptat la echipa ”Puriului”, el jucând 16 meciuri în Prima Ligă Belgiană și trei meciuri în preliminariile Europa League pentru Mouscron sezonul trecut, iar la un moment dat Rednic i-a oferit și banderola de căpitan. Problemele au început pentru el după ce Rednic a plecat de la belgieni. El nu a mai jucat, a fost trimis pe 5 septembrie 2018 la echipa a doua a clubului și pe 1 octombrie  și-a reziliat înțelegerea cu Mouscron.

Cine este Logan Bailly

Portarul a fost crescut la echipa din orașul său natal, Standard Liege, pentru care a jucat doar la echipa Under19. El a fost luat apoi de Genk, formație la care a apărat mai multe sezoane, chiar dacă a fost împrumutat în diferite rânduri. Jucătorul ajunsese să valoreze 5 milioane de euro în 2010, atunci când era la Borusia Mönchengladbach. După aceea s-a întors în prima ligă belgiană, la Leuven, în 2012, de unde a fost transferat de Celtic în 2015. Din păcate pentru el, nu prea a prins echipa la scoțieni și practic Rednic i-a întins o mână de ajutor luându-l la Mouscron sezonul trecut.

”Când vorbește Logan Bailly, toți ceilalți jucători tăgăduiesc și ascultă, toți au văzut ceea ce el a făcut de îndată ce a sosit, pentru a-și ridica nivelul de pregătire. Ceea ce a făcut în timpul stagiului de pregătire a fost puțin nebun. S-a antrenat de trei ori pe zi și uneori l-am văzut alergând la șapte dimineață”, a povestit Mircea Rednic pe 16 noiembrie 2017, când ambii erau la Mouscron.

Date despre Logan Bailly

Nume: Logan Bailly
Naționalitate: Belgian
Data nașterii: 27 decembrie 1985
Vârsta: 32 de ani
Locul nașterii: Liege, Belgia
Înălțime: 1,89 m
Greutate: 90 de kg
Picior: stâng

Trofee câștigate de Logan Bailly

Prima Ligă din Belgia Runner-up 1x 2006/2007
Prima Ligă din Scoția Câştigător 2x 2016/2017, 2015/2016
Cupa în Belgia Câştigător 1x 2008/2009
Cupa în Scoția Câştigător 1x 2016/2017
Cupa Ligii în Scoția Câştigător 1x 2016/2017
Supercupa în Belgia Runner-up 1x 2002/2003

Selecții la echipele naționale

Logan Bailly a fost selecționat prima dată la echipa națională a Belgiei, care este pe locul 1 în lume în momentul de față, prima dată în vara anului 2007. Primul său meci la echipa națională a fost pe 10 octombrie 2009 în campania de calificare la Cupa Mondială din 2010, împotriva Turciei. El a fost integralist și a reușit să închidă poarta în meciul terminat 0-0. El a mai apărat încă șapte meciuri pentru Belgia, ultima partidă fiind cea terminată la egalitate împotriva Austriei, 4-4, în octombrie 2010.

”Doi jucători au deja biletele luate, până duminică sper să fie cel puțin patru jucători, pe unii îi cunosc, i-am văzut, sper să nu cadă avionul sau să se ducă în altă parte, sper să vină. Unii joacă în echipele lor naționale, sunt jucători cu experiență.” Mircea Rednic, în conferința de presă de aseară

Citește și:

Mircea Rednic îl distruge pe Bratu. Dezvăluiri de la antrenamente

-->
Previous Ilie Dumitrescu îl face praf pe Rednic. Ce argumente are
Next Mircea Rednic îl distruge pe Bratu. Dezvăluiri de la antrenamente

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *