EXCLUSIV 26 de ani de la moartea lui Michael Klein. Amintirile lui Rednic


2 februarie este o zi tristă pentru fotbalul românesc. Au trecut 26 de ani de la trecerea la cele veșnice a lui Michael Klein, fostul jucător al lui Dinamo, care a suferit un infarct care i-a fost fatal, în timpul unui antrenament la Bayer Uerdingen. Suporterii Corvinului au mers ca în fiecare an în centrul orașului Hunedoara și au depus mai multe coroane de flori la statuia fostului fundaș stânga care a evoluat în 90 de meciuri pentru echipa națională a României.

Mircea Rednic a povestit recent într-un interviu exclusiv pentru doardinamo.ro o parte dintre amintirile care îl leagă de Mișa Klein, cel care i-a fost coleg la Corvinul Hunedoara, la Dinamo și la echipa națională.

”S-au făcut niște presiuni să ajungem la Steaua, eu și Mișa Klein am făcut în aceeași perioadă armata, Mișa era mai mare ca mine, dar am intrat la Facultate amândoi, la Metalurgie, și am fost în armată. Atunci a fost o perioadă grea pentru mine și Mișa, eram jucători de echipă națională și Steaua a încercat, ne-au chinuit. Steaua a încercat, ne-au trimis și la arest, ne-au trimis și pe la Baia Mare, norocul nostru că era un erou al muncii socialiste la Hunedoara, nu mai știu cum îl chema, și el a intervenit pentru noi.

Am stat în arest trei, patru zile, aproape o săptămână. Era colonelul Roșu, pe care n-o să pot să-l uit niciodată. Dacă nu ne-a frecat și ne chinuia, căram și lenjerie, ne-au trimis și la instrucție, vai de capul nostru. Atunci chiar eram chinuiți. Țin minte că ne scoteau când era gerul cel mai mare și ștergeam tunurile. Îți dai seama să ștergi tunurile, să cureți un metal de zăpadă la -10, -20 de grade? La Baia Mare era zăpada până la brâu. Au încercat atunci și ne spuneau că trebuie să semnați la Steaua. Dar noi eram cu nea Mircea și plus că eu îmi doream să ajung la Dinamo, nu se punea problema.  A fost un moment în care am fost la limită. Dar fix atunci ne-au lăsat pentru că au fost mari presiuni.

Hunedoara era oraș muncitoresc și au făcut muncitorii scandal, l-au trimis pe eroul muncii să discute cu Ceaușescu, și țin minte că ne-au dat voie la meciul cu Dinamo. Jucam cu Dinamo și atunci s-au făcut presiuni mari ca să ne lase, în armată pentru că eram la facultate, făceam 9 luni. Au venit la Baia Mare după noi cu eroul muncii, Tripșa parcă îl chema.

Am fost în armată prima oară la Deva, apoi la Baia Mare, și apoi iar am revenit la Deva. Dar eram urmăriți. Era prin 81 sau 82. Noi eram titulari în echipa națională. Ăia ne vedeau la televizor și noi eram acolo. Ne chinuiau, dimineața, la 5 trezirea, țin minte că ne mai lăsau seara acasă, erau mulți care erau de-ai noștri, mai aveam blaturi pe acolo, țineau cu Hunedoara. Trebuia să luăm primul autobuz dimineața. Câteodată Mișa, căruia îi plăcea viața, îl vedeam că vine cu catarama într-o parte, cu vestonul despuiat, fugea după mașină. Ne-au cam chinuit acolo, au făcut presiuni să mergem la Steaua, dar a contat mult că nea Mircea a venit de la Dinamo.

Chiar am fost și sunt dinamovist. Poate a contat și frecușul ăsta din armată, păcat că Mișa a murit, ne-au chinuit, și îți dai seama, jucători de echipa națională să se comporte cu tine în halul ăsta”, a declarat Mircea Rednic.

Citește și:

Ce salariu fabulos va avea Salomao. Cât primește Dinamo

-->
Previous Ce salariu fabulos va avea Salomao. Cât primește Dinamo
Next Dan Alexa încurcă FCSB. Cum arată clasamentul

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *