Eșec în Derby, dar speranțe pentru viitor


Dinamo nu are timp să respire. După eșecul cu CSU Craiova, băieții lui Ovidiu Burcă au dat de un alt adversar puternic. În etapa a doua a Superligii, Dinamo a jucat cu FCSB pe stadionul care le e, de obicei, gazdă, Arcul de Triumf. Roș-albaștrii s-au impus cu 2-1.

Ovidiu Burcă a făcut o singură schimbare față de meciul cu oltenii. L-a înlocuit pe Bena cu Ricci Grigore în centrul defensivei, într-o partidă care ar fi trebuit să se joace în Ghencea. Așa, doar vreo 700 de fani dinamoviști au putut intra la meci, pentru a-i înfrunta, vizual și sonor, pe rivali. Pe gazon, roș-albaștrii au preluat inițiativa din start. Olaru a avut prima încercare mai serioasă, dar șutul său a fost deviat. Din cornerul care a urmat, Șut a pus capul, iar Golubovic s-a întins spectaculos și a respins de sub transversală. Pe contraatac, Ghezali a tras din unghi, mingea fiind prinsă de Târnovanu de la rădăcina barei.

Dinamoviștii s-au speriat în minutul 16, dar nu pentru vreo fază mai periculoasă la poarta lui Golubovic. Ahmed Bani și Olaru s-au dat cap în cap, iar pe fruntea atacantului lui Burcă a apărut o dâră de sânge. Bani a fost bandajat la cap de medicii lui Dinamo și a revenit pe teren câteva minute mai târziu. FCSB a deschis scorul după o jumătate de oră de joc. Coman a prins un șut puternic cu stângul, pe colțul scurt, la vinclu și l-a surprins pe Golubovic.

Un alt șut cu stângul a făcut șah-mat defensiva dinamovistă. După un corner la care mingea a circulat ca la un meci de biliard de amatori, Olaru a găsit un culoar ideal la colțul lung și a dublat avantajul gazdelor. Înainte de pauză, Coman s-a remarcat iar. A cules de pe gazon un telefon aruncat din peluza dinamovistă și și-a făcut un selfie, înainte de a pune mingea în joc. Imediat, a trimis o torpilă dintr-o lovitură liberă din lateral dreapta, însă Golubovic a fost atent și a deturnat mingea în corner. Portarul roș-albilor s-a remarcat și la șutul lui Miculescu, respingând mingea cu piciorul. 2-0 la pauză pentru FCSB.

Repriza secundă a debutat cu o nouă ciocnire cap în cap. De data aceasta, protagoniștii au fost Moura și Coman. Burcă a mutat în ofensivă în minutul 58. I-a chemat pe bancă pe Bani și Iglesias și i-a trimis în luptă pe Politic și Gregorio Goncalo. Nici Ghezali nu l-a mulțumit pe antrenorul dinamovist. A fost scos după 63 de minute și înlocuit cu Costin. La poartă a tras însă Neluț Roșu, mingea ducându-se însă în peluză. Mult mai aproape a mers balonul șutat de Olaru, care nu a nimerit ținta.

Politic a ajuns repede în careul celor de la FCSB, dar a tras mult pe lângă. Cordea l-a copiat pe mijlocașul dinamovist, un minut mai târziu. Nici Costin nu a putut bifa primul șut pe poartă al dinamoviștilor. Mingea trimisă de el în minutul 75 s-a dus la o palmă de vinclu. Pe contraatac, Compagno, găsit de Edjouma, a fost blocat excelent de Golubovic.

Speranțele dinamoviste s-au reaprins în minutul 82. Neluț Roșu a prins un trasor care a zguduit transversala, mingea a revenit la Gorka Larrucea, acesta a tras, Târnovanu a bâlbâit mingea, care a ajuns la Gregorio, acesta împingând-o în plasă din 5 metri. Atacurile dinamoviste n-au mai avut însă efect pe tabelă în cele 6 minute de prelungire, în ciuda reluării din voleu a lui Țîră, și roș-albii au pierdut cu 2-1.

Dinamo nu are niciun punct după primele două etape, iar runda viitoare o va întâlni pe Sepsi Sfântu Gheorghe. Meciul este programat luni, 31 iulie, de la 21:30.

 

FCSB – DINAMO 2-1

FCSBTârnovanu – Pantea, Dawa, Haruț, Radunovic – Djokovic (90+5 Radaslavescu), Șut, Olaru (71 Edjouma) – Miculescu (46 Cordea), Al. Băluță (46 Compagno), Fl. Coman (77 Ov. Popescu).

DINAMO: Golubovic – De Moura, Giafer, R. Grigore, Amzăr – Ghezali (63 Costin), Larrucea, Iglesias (58 Gregorio Goncalo), N. Roșu – Bani (58 Politic), Abdallah (82 Țîră).

Foto: GSP

Citește și

Dinamo va mai face transferuri: „Încă unul, doi”

 

 

Previous Interviu cu Ahmed Bani la 11 ani
Next Ce a declarat Rici după meci

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *