Episodul ”Microbuzul”, rememorat


Dinamo a avut mai multe episoade memorabile pe vremea când avea rezultate în Liga 1 și jucători cu personalitate. Florin Prunea a povestit la Exclusiv Dinamo de la Prosport despre episodul „Microbuzul” și scandalul pe care l-a avut cu Florin Bratu în 2010, după o înfrângere cu CFR Cluj, din Cupa României. Componentul „Generației de Aur” a relatat, cu lux de amănunte, și consecințele acelui scandal premeditat de către „Mitralieră”, împreună cu un grup de jucători impresariați, la momentul respectiv, de frații Becali.

”Seara, după meciul cu CFR Cluj (n.r. – 14.04.2010, CFR 2-1 Dinamo, manșa retur a semifinalei Cupei României), m-au invitat niște prieteni în oraș. Noi urma să jucăm la Bistrița peste patru zile (n.r. – 17.04.2010 – Gloria Bistrița 3-2 Dinamo). Am rămas în cantonament la hotel. Mă sună Bigi (n.r. – Constantin Eftimescu), Dumnezeu să-L ierte, pe la 12.30 noaptea.

„Florine, vino la hotel că e scandal cât casa”. Erau șapte jucători jos, la hotel. Am venit la hotel, mi-a zis despre ce e vorba și l-am văzut pe Țălnar. „Ce faci, de ce sunteți aici? Jucăm peste trei zile”.

Era 1 noaptea. Din grupul acela de jucători, Bratu face pasul în față, că e inadmisibil ce s-a întâmplat. Am vorbit cu Bigi, i-am zis să cumpere bilete spre București pentru N’Doye și Kone. „Nu mai au ce să caute la echipă”.

I-am anunțat și pe Badea, pe Borcea. Și simt din spate că mă atinge ceva. Era o flegmă de la domnul Bratu, mă scuipase. Nițu, antrenoru cu portarii, mă luase în brațe, să mă țină. Băieții au înțeles, au plecat la culcare. L-am sunat pe Badea, i-am zis ce s-a întâmplat.

Giovanni a trimis atunci un microbuz de urgență și și-a luat jucătorii pentru a-i duce la București. După, au venit și au spus ce s-a întâmplat, deși unii au plecat cu microbuzul, toți sub contract cu Giovanni Becali. Scandalul a fost provocat de cei care jucau mai puțin. N’Doye a fost unul dintre cei mai buni jucători de la Dinamo, dar avea problema asta… nu consuma alcool, dar stătea în club și se uita.

Bea suc de portocale până la 4 dimineața. La antrenament nu aveai ce să-I reproșezi. Înainte cu o săptămână de această fază, au sărit trei jucători, din cei cu scandalul, la un 5 cu 2, să-l bată pe N’Doye. Când s-a sculat, a rămas domnul Bratu singur. „Nu, că n-am vrut…” Ei voiau să-l provoace pe N’Doye pentru că juca pe o poziție pe care juca unul din grupul ăsta. Giovanni a trimis microbuz și au plecat toți dimineață”, a povestit Florin Prunea.

Citește și:

Dinamo a plătit pentru a ieși din insolvență, continuă să achite datoriile

Previous Victorie în amicalul cu CS Tunari
Next Ce îi reproșează lui Burcă: ”N-ar fi trebuit”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *