Emoționant. Contra, înlăcrimat lângă Marin Hîldan


-->

Cea mai tristă zi pentru dinamoviști. Octombrie negru a ajuns la 20 de ani de când fiecare câine suferă și-și linge rănile în lipsa unui lider adevărat care-i veghează din ceruri, Cătălin Hîldan. Astăzi toată echipa lui Dinamo în frunte cu Cosmin Contra și noul director general, Alex Couto Lago, au fost la mormântul Unicului Căpitan, au adus o coroană și au aprins lumânări. Chiar și o parte dintre străini aveau lacrimi în ochi.

Cosmin Contra, antrenorul „câinilor” și fost coechipier cu Cătălin Hîldan, a fost vizibil afectat de această vizită și chiar a fost surprins cu ochii în lacrimi, însă a găsit puterea să spună câteva cuvinte în memoria fostului căpitan al lui Dinamo.
Cosmin Contra a stat în permanență alături de tatăl regretatului Cătălin Hîldan pe care a încercat să îl îmbărbăteze.
„E o zi tristă pentru clubul Dinamo, pentru suporterii dinamoviști, pentru noi, cei care l-am cunoscut, cel puțin pentru mine e o zi extrem de grea. Se împlinesc 20 de ani, a trecut așa repede timpul. Parcă ieri eram împreună pe teren, parcă ieri eram împreună la echipa națională, parcă ieri luptam împreună pentru culorile astea. E un moment greu. Cum am spus după derby, am fi vrut să îi dedicăm victoria (n.r. scor 3-2 pentru FCSB, în etapa a șasea din Liga 1). Din păcate, nu s-a putut. Sperăm ca pe viitor fiecare victorie pe care o vom avea pe teren să fie dedicată lui, pentru că a fost și va rămâne inima acestui club și inima acestei echipe.
Am multe amintiri plăcute cu Cătălin. Avea un caracter deosebit. Îmi aduc aminte că ne-am cunoscut când eram eu la Luceafărul și jucam meciuri amicale împotriva lui Dinamo, antrenată de Ionuț Chirilă. Aveam meciuri foarte grele împotriva lor. Din păcate, ne-a părăsit prea devreme. Nea Marin (n.r. tatăl lui Cătălin Hîldan) e un om care a pus mult suflet și pune în continuare. Această trecere în neființă a lui Cătălin e foarte greu de acceptat, în primul rând pentru un părinte și în al doilea rând pentru noi, toată suflarea dinamovistă. Acest sentiment trebuie transmis din generație în generație și pentru cei care nu au avut plăcerea să îl cunoască. A fost un idol pentru Dinamo.
Eu sper că odată cu venirea la mormântul lui, jucătorii să își dea seama de importanța pe care a avut-o Cătălin Hîldan în ceea ce înseamnă coeziunea între suporteri și echipă și pe viitor când vor intra pe teren să se gândească să dea și mai mult, dacă pot și pentru Cătălin Hîldan, pentru că sunt sigur că se bucură, de acolo de unde este, pentru fiecare victorie a echipei”, a mai spus Cosmin Contra.

Previous Jurnaliștii de la Mundo Deportivo scriu despre Dinamo: "Merita"
Next Dinamo, aproape de un transfer de răsunet. Reacția lui Pablo Cortacero EXCLUSIV

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *