Ei vor decide soarta stadionului Dinamo


Guvernul a modificat şi completat, miercuri, Hotărârea nr. 1093/2013, privind declararea de interes public şi de importanţă naţională a Campionatului European de Fotbal 2020, constituind un grup operativ de lucru, care are principal obiectiv asigurarea condiţiilor necesare pentru pregătirea şi desfăşurarea efectivă la Bucureşti a unor meciuri din cadrul turneului final al CE.

Bucureştiul se află printre cele 13 oraşe gazdă ale Campionatului European 2020, pe Arena Naţională urmând a se disputa patru partide de la turneul final.

În vederea acestei competiţii, patru stadioane trebuie reconstruite pentru a folosi la antrenamentele echipelor aflate în turneu: Arcul de Triumf, Steaua, Dinamo şi Rapid. La rândul său, Compania Națională de Investiții a trimis un comunicat prin care anunță că s-au finalizat expertizele pentru 3 dintre acestea, stadioanele Ghencea, Giulești și Arcul de Triumf.

Anexa 1

„1. Alineatul (1) al articolului 2 se modifică şi va avea următorul cuprins: (1) Se constituie Comitetul interministerial de coordonare pentru organizarea şi susţinerea candidaturii României pentru organizarea Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020, denumit în continuare Comitetul, structură fără personalitate juridică a cărei componenţă este prevăzută în Anexa nr. 1 care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

2. După alineatul (1) al articolului 2 se introduce un nou alineat, alin. (11 ), care va avea următorul cuprins: (11 ) Comitetul organizează Turneul final al Campionatului European de Fotbal 2020, ca urmare a acceptării candidaturii României pentru organizarea la Bucureşti a unor meciuri din cadrul turneului final”, se arată în hotărâre.

În subordinea Comitetului interministerial de cordonare se constituie Grupul Operativ de Lucru: „3. După articolul 2 se introduce un nou articol, art. 3, care va avea următorul cuprins:

Art. 3 – (1) Se constituie Grupul Operativ de Lucru, structură fără personalitate juridică, aflată în subordinea Comitetului, a cărei componenţă este stabilită în Anexa nr. 2 care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

(2) În funcţie de subiectele de pe ordinea de zi, la şedinţele Grupului Operativ de Lucru pot fi invitaţi şi alţi reprezentanţi ai unor instituţii de stat/private cu atribuţii relevante pentru respectiva reuniune.

(3) Grupul Operativ de Lucru are ca principale obiective următoarele: asigurarea condiţiilor necesare pentru pregătirea şi desfăşurarea efectivă la Bucureşti a unor meciuri din cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal 2020, întocmirea listei cu părţile implicate în organizarea EURO, incluzând responsabilităţile şi jurisdicţia fiecărei părţi, realizarea interfeţei locale centralizate cu stadionul, instituţiile statului din România şi autorităţile locale din Bucureşti, inclusiv decidenţii guvernamentali, diseminarea informaţiilor către toate părţile interesate, realizarea inventarului lucrărilor la dezvoltarea stadioanelor şi termenele limită.

(4) Regulamentul de organizare şi funcţionare al Grupului Operativ de Lucru se întocmeşte de membrii acestuia, în termen de 30 de zile de la data intrării in vigoare a prezentei hotărâri, şi se aprobă de către Comitet.”

Potrivit Anexei 2, din Grupul Operativ de Lucru fac parte următorii membri:

1. Reprezentant al Federaţiei Române de Fotbal – membru;

2. Reprezentant al Federaţiei Române de Fotbal – membru;

3. Reprezentant al Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti – membru;

4. Reprezentant al Ministerului dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene – membru;

5. Reprezentant al Ministerului tineretului şi sportului – membru;

6. Reprezentant al Ministerului afacerilor interne – membru;

7. Reprezentant al Companiei Nationale de Investitii C.N.I. – S.A. – membru.

Componenţa Comitetului interministerial pentru organizarea şi susţinerea candidaturii României şi pentru organizarea Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 este următoarea (Anexa 1):

1. Ministrul tineretului şi sportului – preşedinte;

2. Ministrul afacerilor interne – vicepreşedinte

3. Secretar de stat, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene – membru;

4. Secretarul general al Guvernului – membru;

5. Ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat – membru;

6. Ministrul turismului – membru;

7. Secretar de stat, Ministerul Tineretului şi Sportului – membru;

8. Secretar de stat, Ministerul Afacerilor Externe – membru;

9. Secretar de stat, Ministerul Afacerilor Interne – membru;

10. Secretar de stat, Ministerul Sănătăţii – membru;

11. Secretar de stat, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale – membru;

12. Secretar de stat, Ministerul Transporturilor – membru;

13. Secretar de stat, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale – membru;

14. Directorul General al Companiei Naţionale de Investiţii „C.N.I.” – S.A. – membru;

15. Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal – membru;

16. Prefectul municipiului Bucureşti – membru;

17. Primarul general al municipiului Bucureşti – membru.

 

Previous Rezultatele lui Dinamo de Paște dau speranțe ”câinilor”
Next Hagi: ”Se vede că Rivaldinho e fiul lui taică-su”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *