Egal halucinant la final de an. Adio, Cupă!


-->

Ultimul meci al lui 2022 a însemnat un duel cu Unirea Slobozia, în faza complicată a grupelor Cupei României. Antrenorul Ovidiu Burcă a început cu un ofensiv 4-3-3, pentru a forța o victorie care ar fi putut s-o ducă pe Dinamo pe locul 2 și, prin urmare, în play-off.

La Buzău, acolo unde s-a jucat duelul cu ialomițenii, Ghezali a avut prima mare ocazie în minutul 3. După o pasă a lui Neluț Roșu, Ghezali a driblat portarul advers, a rămas singur cu poarta goală, însă s-a complicat, iar șutul său din unghi a fost respins în corner. Mingea chiar a intrat în poartă în minutul 8. Atunci, Neluț Roșu a pus un călcâi spectaculos la o minge venită de pe dreapta, dar asistentul a ridicat eronat steagul, semnalizând un ofsaid inexistent!

Arbitrul și defensiva Unirii nu au mai avut ce face în minutul 17, când Ghezali și-a reparat greșeala. El s-a aflat la capătul pasei geniale a lui Amzăr și a împins mingea în plasă pentru 0-1. La fază următoare, Ghezali putea face dubla. O fază pornită de la De Moura a continuat cu o pasă către extrema dreapta, însă mingea trimisă de acesta spre plasă a fost deturnată în corner.

S-a făcut 2-0 pentru Dinamo la mijlocul primei reprize. Amzăr a preluat mingea la jumătatea terenului, a sprintat ca la Jocurile Olimpice, l-a driblat scurt pe Păduraru și i-a arătat lui Ghezali cum se marchează din partea stângă. Dinamo a continuat ofensiva. Iulian Roșu a tras și el tare, de la 17 metri, dar portarul Unirii a respins. La faza următoare, n-a mai iertat. Amzăr i-a pasat lui Ghezali, acesta a întors mingea, iar Iulian Roșu a înscris cu latul.

Oncescu i-a băgat pe cei de la Slobozia în meci cu 8 minute înainte de pauză. A pasat greșit în careu, Boțogan a interceptat mingea, a fost faultat de Bena și centralul a dat penalty. Mai mult, l-a eliminat pe fundașul dinamovist. Toma a executat perfect și a redus din diferență. În prelungirile primei părți, Ciobanu a tras puțin pe lângă vinclu și băieții lui Burcă au intrat cu două goluri avans la vestiare.

Repriza a doua a început dezastruos pentru Dinamo. Toma a centrat de pe stânga, Ciobanu a recentrat cu capul, iar Rus a trimis mingea în plasă din 3 metri. Toma le-a dat emoții zecilor de fani dinamoviști prezenți într-una din peluzele arenei din Buzău. A executat puternic o lovitură liberă de pe dreapta, dar mingea s-a dus peste transversală. Imediat, Boțogan l-a întins bine pe Oncescu, cu un șut de la 16 metri. Gazdele nu s-au potolit. Ciprian Rus a sărit mai bine decât Patriche, dar nu a nimerit ținta.

Inevitabilul s-a produs în minutul 68. Corner a executat un corner, Ibrian a pus capul, mingea l-a atins pe Pop și s-a oprit liniștită în plasa porții lui Oncescu. 3-3 și orice șansă a lui Dinamo de a merge mai departe în Cupă se spulbera. Nervii au cedat după golul 3 al gazdelor și, la un atac al lui Dinamo, Pop l-a pocnit pe Toma, iar portarul Păduraru a vrut să-și facă singur dreptate. Ambii au luat cartonaș galben.

La atacul următor, Pop a faultat din nou și a văzut imediat al doilea galben, fiind trimis la vestiare de centralul partidei cu un sfert de oră înainte de final. Dinamo putea încheia anul cu un succes. În minutul 84, Amzăr a turat motoarele, a intrat în careu, iar Perju l-a secerat. Penalty clar. Iulian Roșu a tras însă slab de la 11 metri și Păduraru a respins. Dinamo a terminat în 8 jucători meciul cu Slobozia. Amzăr a simulat la un atac din minutul 90, centralul i-a arătat al doilea cartonaș galben și l-a eliminat. Dincolo, Boțogan a încercat să câștige duelul cu Oncescu, dar șutul său pe colțul scurt nu i-a dat emoții portarului dinamovist.

În urma acestui rezultat, Dinamo a acumulat 2 puncte în Grupa A a Cupei României și a ratat calificarea în faza următoare.

UNIREA SLOBOZIA – DINAMO 3-3

Unirea Slobozia: Păduraru – Dorobanțu (32 Boțogan), Lazăr (46 Golda), Perju, Toma – Ekollo, Coadă – Ciobanu, Prejmerean, Levy (32 Ibrian) – Rus

Dinamo: D. Oncescu – De Moura, Bena, Patriche, Amzăr – Larrucea, N. Roșu, I. Roșu – Ghezali (41 Giafer), Țîră (59 Pop), A. Bani (78 Dudea).

Previous Zi aniversară pentru un fost dinamovist
Next Analiză la final de an. Ce dinamovist a jucat cel mai mult în sezonul 2022-2023

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *