Egal cu Petrolul, în urma a două gafe uriașe


Atmosferă de mare meci la Dinamo – Petrolul. Roș-albii aveau optimism în vene înaintea startului, după două succese consecutive electrizante. Partida a fost decisă însă de două erori uriașe, cele două echipe plecând de pe Arcul de Triumf cu câte un punct.

Minutele de dinaintea partidei dintre Dinamo și Petrolul au fost dedicate fanilor. Pe gazon, jucătorii lui Burcă le-au mulțumit celor din Sud, prin intermediul a două mesaje. În peluză, a fost tăcere preț de 5 minute, fanii alegând să întindă un banner uriaș „Așa ne vreți?”. A fost protestul îndreptat unor măsuri care ar putea fi luate împotriva ultrașilor. Ovidiu Burcă a ales un sistem cu 3 fundași centrali pentru a bloca atacurile ploieștenilor. În atac, i-a trimis pe Politic, Gregorio și Costin.

Dinamoviștii au avut emoții în primele minute. Nu din cauza vreunei ocazii a Petrolului, ci pentru Costin, a cărui accidentare părea gravă. Atacantul a fost „reparat” repede de doctori și a reintrat pe teren. Gregorio a avut prima șansă de a deschide scorul. A primit mingea de la Costin, însă șutul său nu a fost cadrat. Partida a fost apoi întreruptă câteva minute, deoarece fanii ploieșteni au aruncat cu torțe pe teren.

La reluare, Costin a trimis spre poartă, din unghi, iar mingea a fost deviată de un adversar în bară. Golul a picat în minutul 21. De Moura a centrat de pe dreapta, Doua a vrut să-i trimită cu pieptul propriului portar, nu a reușit, iar Gregorio, din 5 metri, a expediat mingea în plasă. La doar câteva secunde, dinamoviștii au recuperat balonul, Politic i-a pasat lui Costi, iar acesta l-a întins bine pe Zima, cu un șut la colțul lung.

Papp a încercat să dea replica. Mingea a ajuns dintr-o deviere la fundașul Petrolului, care a tras la o palmă de poarta lui Golubovic. Din păcate pentru dinamoviști, Ilic a făcut o eroare monumentală în minutul 37. A preluat greșit o minge trimisă de Golubovic, Seto a recuperat, Musi a centrat și Petrovic a împins mingea în plasă pentru 1-1. Bena s-a dus în atac să-și ajute colegii să preia din nou inițiativa. L-a driblat din gleznă pe Hanca și a șutat de la 14 metri. Zima a prins. 1-1 după 45+7 minute.

Oaspeții au început mai tare partea a doua. Musi a pătruns pe dreapta, a centrat, dar Grozav a trimis pe lângă. La poarta cealaltă, Politic a încercat șutul câștigător. N-a nimerit însă ținta. Minutul 53 a adus și revenirea lui Ghezali pe teren. Francezul, absent în ultimele săptămâni, i-a luat locul lui Ahmed Bani. Golubovic i-a refuzat golul lui Musi la mijlocul părții secunde, când petrolistul a prins un șiret plin, la colțul scurt.

Roman, intrat în partea a doua, i-a băgat în sperieți pe fanii dinamoviști. Lovitura sa de cap din minutul 87 a căzut pe transversală. Dincolo, Politic a șarjat încă o dată în prelungiri. A înșirat 5 adversari, a tras, dar mingea a fost deviată în corner. În urma acestui 1-1, Dinamo este pe locul 8, cu 8 puncte. Etapa viitoare, Dinamo va evolua contra Rapidului, în Giulești, pe 1 septembrie. Până atunci, roș-albii au meci de Cupă marți, cu Metaloglobus.

 

DINAMO – PETROLUL 1-1

Dinamo: Golubovic – Patriche, Bena, Homawoo – De Moura, Bani (53 Ghezali), Ilic (80 Iulian Roșu), Amzăr – Costin (80 Crețu), Gregorio (68 Abdallah), Politic.

Petrolul: Zima – Papp, Meijers, Țicu – Doua, Hanca (88 L. Dumitriu), Seto, Jair, Musi (76 Constantinescu) – Z. Petrovic (70 Roman), G. Grozav (76 Diomande).

Foto: GSP

Citește și

Dezastru la Crevedia: explozii puternice, primele informații oficiale, răniți, un deces și Planul Alb

 

 

Previous Unde va ajunge președinte Prunea
Next Cristi Borcea: „Bag 15 milioane”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *