Egal cu CFR, în memoria lui Cătălin Hîldan


-->

Arena Națională a fost un vulcan de emoții la Dinamo – CFR Cluj. „Câinii” de pe teren și din tribune au încercat să cinstească memoria Unicului Căpitan, Cătălin Hîldan. Fanii și-au strigat durerea la 23 de ani de la tragica moarte, în timp ce băieții lui Ovidiu Burcă au luptat pe teren și au scos un egal cu fosta campioană.

După minutul de reculegere, păstrat cu o liniște de catedrală, dinamoviștii au intrat super montați în meciul cu echipa care a dominat ultimul deceniu din fotbalul românesc, chiar și fără Politic și Homawoo. Cele 4 eșecuri consecutive s-au suprapus cu amintirea Unicului Căpitan Dinamovist și i-au biciuit pe roș-albi, care au luat repede cu asalt careul ardelenilor. Abdallah l-a pus primul la încercare pe Sava. A șutat puternic, din unghi, fără a modifica tabela.

CFR Cluj l-a pierdut pe Camora în minutul 7. După mai puțin de 180 de secunde, fanii dinamoviști au avut primul motiv de bucurie. Ilic a inventat o pasă fantastică pentru Abdallah, iar acesta a tras la colțul scurt pentru 1-0. Clujenii au ripostat abia după jumătatea primei părți. Deac a bătut destul de slab o lovitură liberă de la 25 de metri. Tot decarul CFR-ului l-a servit excelent pe Mogoș, însă mingea șutată de acesta a fost deviată în corner. În prelungirile primei părți, Ajeti a reluat cu capul un balon venit din corner, dar nu a nimerit poarta.

Oaspeții au început mai bine partea secundă. Șutul lui Deac a fost blocat de Patriche, iar apoi Golubovic l-a oprit incredibil pe Deac din drumul spre 1-1, cu un plonjon salvator. Nu a mai avut ce face în minutul 59. Atunci, Bîrligea a tras de lângă Lucas Alves, iar mingea ușor deviată de fundașul dinamovist s-a odihnit lângă bară, la colțul lung. Otele a avut o ratare uriașă. Din 3 metri, n-a reușit să împingă mingea în plasă.

Abdallah a cerut nejustificat penalty în minutul 70, iar în continuarea fazei Costin a trimis pe lângă. Gregorio și-a încercat norocul cu un șut de la mare distanță, fără a-i da emoții prea mari lui Sava. Meciul a fost oprit în minutul 74, când tot stadionul a aplaudat și a cântat în memoria lui Cătălin Hîldan. Juricic a trimis pe lângă, după o lovitură liberă, fază la care centralul Hațegan fluierase însă fault în atac. În prelungiri, „bomba” lui Mogoș a fost deturnată în corner de Golubovic. Portarul dinamovist a fost providențial și la bolta lui Betancor, care țintise vinclul din dreapta lui Golubovic.

După acest rezultat, Dinamo are 9 puncte și este tot penultima în Superligă. După pauza pentru meciurile naționalei, Dinamo va juca la Sibiu, cu FC Hermannstadt, pe 21 octombrie.

 

DINAMO – CFR CLUJ 1-1

DINAMO: Golubovic – Costin, Patriche, Lucas Alves, Amzăr – N. Roșu, Bena, D. Iglesias (90+4 Grigore) – Gregorio, Abdallah (82 Țîră), Ilic (68 I. Roșu).

CFR CLUJ: Sava – Kresic, Ajeti, Morgan (66 Juricic)- Mogoș, Deac (72 Mihai), Muhar, Cvek, Camora – Otele (72 Fica), Bîrligea (66 Betancor).

Citește și

Un dispozitiv din sistemul de apărare american poartă numele „Zeiței de la Montreal”!

 

 

Previous Echipele probabile + cote BETANO la Dinamo-CFR
Next Impresionat de evoluțiile jucătorului dinamovist

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *