„Dulăii”, aproape de un succes uriaș cu Zagreb


„Dulăii” lui Xavi Pascual aveau toate atuurile înaintea meciului cu HC PPD Zagreb, din etapa cu numărul 9 a grupelor Ligii Campionilor la handbal masculin. Învingători în Croația cu 29-28, dinamoviștii sperau la un succes care să le ușureze drumul spre play-off-ul celei mai tari competiții continentale la nivel de cluburi.

Prima repriză a însemnat un carusel de schimbări pe tabela de la Polivalentă, pe coloana sonoră oferită de suporterii roș-albilor. Kukic a deschis balul pentru roș-albi, dar croații au întors repede. O serie de 3 reușite (Bokhan, Negru, Kuduz) i-a readus pe „dulăi” în avantaj. A ieșit apoi la rampă fantasticul Saeid. Portarul dinamovist a avut câteva intervenții demne de un adevărat Spiderman. Le-a scos peri albi oaspeților cu cele 9 parade ale sale. Introducerea lui Ali Zein a dinamizat ofensiva dinamovistă și a dinamitat defensiva croaților, egipteanul marcând 3 goluri în 5 minute. La pauză a fost 14-13 pentru Dinamo. Băieții lui Xavi Pascual au avut o eficiență de 58%, față de 52% pentru oaspeți.

Croații au început mai bine partea a doua, Cupic și Musa întorcând scorul în favoarea lor. Reușita lui Kuduz (15-15) părea că le-a mai tăiat avântul oaspeților. Nu a fost cazul. Cei de la Zagreb s-au distanțat la 3 goluri, în ciuda unei intervenții extraordinare marca Saeid. Xavi Pascual a sesizat pericolul și a cerut time-out. Mini-ședința nu a avut efectul scontat și Kavcic a dus scorul la 15-19.

Akimenko și Pascual au ridicat din nou sonorul în tribune cu reușitele care au readus speranța într-un succes. Shebib a reușit un gol spectaculos, din cădere, în minutul 47. Imediat, Akimenko a finalizat un contraatac dinamovist și diferența s-a redus la un singur gol în favoarea celor de la HC PPD Zagreb, 20-21. Xavi Pascual a făcut totul pentru victorie. A jucat fără portar chiar și când Dinamo nu era în inferioritate numerică. A fost pedepsit însă de Srna, care a dat cel mai simplu gol al carierei pentru 21-24. Plonjonul lui Saeid și golurile lui Kukic și Negru au dus-o pe Dinamo la egalitate cu trupa croată, 25-25, cu 5 minute și 40 de secunde înainte de final.

HX PPD Zagreb a aplicat formula de 7 contra 6 pe atac, dar Ali Zein le-a arătat că nu degeaba este unul dintre cei mai buni handbaliști din Liga Campionilor. A marcat din poartă în poartă, după o nouă paradă a lui Saeid. Nici Leimeter nu l-a putut învinge pe cel mai iubit iranian din România. A fost 26-26 cu un minut înainte de final. Gurbindo a marcat pentru Dinamo, dar Sirotic a egalat. S-a terminat 27-27, Dinamo nereușind să fructifice ultimul atac. Akimenko a fost cel mai bun marcator al „dulăilor”, cu 6 reușite.

După acest meci, Dinamo are 10 puncte în Grupa A a Ligii Campionilor și ocupă locul 4, care duce în play-off. Etapa următoare, echipa lui Xavi Pascual o va primi la Polivalentă pe Veszprem. Partida se va juca pe 15 decembrie.

Previous Duel de foc pentru handbaliștii lui Dinamo, azi, de la 19:45
Next Cum s-a impus Iulian Roșu la Dinamo

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *