Două torpile au scufundat-o pe Dinamo


-->

Dinamo a continuat seria partidelor dificile. Pe un stadion Arcul de Triumf cu un gazon problematic, băieții lui Ovidiu Burcă au primit vizita campioanei FC Farul Constanța, care nici ea nu a avut un început fericit de campionat. Antrenorul dinamovist a mizat pe 3 fundași centrali, care trebuiau să oprească tripleta Mazilu – Munteanu – Budescu. Nu au reușit, iar Farul s-a impus la București.

Meciul a început abrupt, cu Dinamo în atac. Costin a pătruns pe dreapta, a ezitat, apoi a tras tare la colțul scurt, direct în Aioani. Imediat, Farul a ripostat. Băluță a nimerit bara, după o lovitură liberă, iar Artean a tras peste peluză, din 6 metri. Amzăr a avut o ocazie uriașă în minutul 15. A primit o pasă impecabilă de pe dreapta, de la Ghezali, dar, din 5 metri, nu a reușit să împingă mingea în plasă. Dinamo l-a pierdut pe Homawoo în minutul 22. Accidentat, a fost înlocuit de Patriche.

Budescu a încercat să-l surprindă pe Golubovic cu un super șut de la 25 de metri, însă portarul dinamovist a deturnat mingea în corner. A marcat însă în minutul 33. A fost găsit în careu de Munteanu și a tras pe jos printre picioarele lui Moura, păcălindu-l pe Golubovic. 0-1 la pauză. Burcă a mutat ofensiv. L-a aruncat în luptă pe Gregorio Goncalo și l-a ținut lângă el, pe bancă, pe Larrucea. Politic a readus entuziasmul în tribune. Le-a înnodat picioarele fundașilor constănțeni, fără a reuși însă să tragă la poartă. Tot el a șutat puternic de pe stânga, în minutul 58, însă Aioani a prins.

Farul a rămas în 10 cu 39 minute înainte de final. Kiki l-a doborât pe Costin, a luat al doilea galben și a fost trimis la vestiare. Dinamo s-a instalat în jumătatea oaspeților, iar Politic, cu o reluare rapidă, l-a întins bine pe Aioani, care a prins. La poarta cealaltă, Munteanu l-a evidențiat pe Golubovic, care a respins cu piciorul. Cel mai bun dinamovist, Politic, a fost apoi înlocuit cu Bani. Gregorio și De Moura au ajuns și ei în poziție de finalizare, fără a schimba tabela, spre disperarea gălăgioșilor fani dinamoviști.

Lucas a făcut și el pe atacantul. În minutul 76, a șutat din întoarcere, la jumătate de metru de poarta lui Aioani. Ocazia meciului a venit în minutul 86. La un corner, Lucas a trimis cu capul la colțul lung, iar Costin a fost la o palmă să pună capul pentru 1-1. A fost, în schimb, 0-2. Mazilu a ținut excelent de minge în careul dinamovist, l-a găsit cu o pasă pe Vînă, în 8 metri, iar acesta a tras tare, aproape de vinclu. Patriche a țintit colțul lung, cu un exterior spectaculos, însă Aioani a respins. Dinamo – Farul s-a terminat 0-2.

După acest eșec, Dinamo a rămas cu 8 puncte și este pe locul 13 în Superligă. Următorul joc al roș-albilor este în Cupa României, cu FCU Craiova, pe 26 septembrie. 3 zile mai târziu, Dinamo va juca în Superligă cu Oțelul, în deplasare.

DINAMO – FC FARUL 0-2

Dinamo: Golubovic – Lucas, Bena, Homawoo (23 Patriche) – De Moura, Cr. Costin, Larrucea (46 Gregorio), N. Roșu, Amzăr – Ghezali (77 Țîră), D. Politic (72 Bani).

Farul: Aioani – Sîrbu (71 Marins), Larie Artean, Kiki – T. Băluță, Nedelcu, Grameni (59 Dussaut) – Ad. Mazilu, L. Munteanu (71 Vînă), Budescu (64 Popescu).

Foto: GSP

Citește și

George Buhnici rupe tăcerea, la un an de la ”scandalul celulitei”: ”Un cocktail de habar n-am ce!”

 

Previous I-a pus gând rău Farului: ”Doamne ajută”
Next Septembrie negru pentru Dinamo: fără gol marcat

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *