Dorin Șerdean acuzat de fraudă


-->
Dorin Șerdean (53 de ani), fostul președinte executiv al clubului Dinamo, a fost inculpat într-un caz de fraudă deschis de Parchetul European sub conducerea Laurei Codruța Kovesi. Parchetul European a efectuat percheziții în Franța și România, investigând fraude în valoare de 30 de milioane de euro, care implică fonduri europene și naționale, conform informațiilor de la G4media.

Conform sursei citate, Dorin Șerdean a emis 18 scrisori de garanție pentru câștigarea unor proiecte finanțate din fonduri UE și naționale, susținând că protejează proiectele împotriva eventualelor daune. Acest lucru a fost făcut în numele unei societăți înregistrate în Spania pe numele său, folosind documente inexacte și false. Perchezițiile au avut loc între mai 2020 și martie 2022, iar Dorin Șerdean a prezentat autorităților contractante acte inexacte și false în cadrul proiectelor finanțate în principal din fonduri europene, conducând la obținerea nejustificată a aproximativ 13 milioane de euro, dintre care 11 milioane provenind din Fondul european de dezvoltare regională al Uniunii Europene.

Ce spunea Cornel Dinu în 2021

În prima lună a anului 2021, pe fondul războiului pentru șefia lui Dinamo, în care erau implicați Pablo Cortacero și Dorin Șerdean, Cornel Dinu a lansat o serie de afirmații controversate la acea vreme în privința lui Șerdean.

„Nu mi-a ascultat nimeni semnalele asupra acestui personaj, Șerdean, care a avut un caz, pe când era viceprimar și reprezenta partidul lui Oprea cu Dan Diaconescu. Asta trebuia să-i dea de gândit lui Ionuț Negoiță. El are un caz clar, este dosarul adormit și acum la DNA și îmi asum ce spun, când era viceprimar.

A creat o societate cu 14 lire în Anglia, care este exact ce face și Cortacero. Cu societatea respectivă, a creat niște garanții false. A luat pentru Apa Regio o afacere de canalizare din Târgu Jiu.

A luat prin fonduri europene 8.750.000 de euro. Partea lui 870.000, 10 la sută. Am avut chiar o discuție cu el, când mi-a fost prezentat prima dată de Mărginean.

L-am găsit pe domnul Șerdean într-un loc, nu mă așteptam. «Ooo, domnul Șerdean, lumea justiției, garanții false, matale». Și atunci replica lui Serdean a fost: «Ce faceți cu asta aici?».

Îmi zice: «Da domne, dar a fost o comandă politică». Eu vă spun fix cum a spus. Comanda politică poate să fie și să bagi cuțitul în cineva, ce faci, bagi?!”, a declarat Cornel Dinu la Digi Sport, în ianuarie 2021.

Citește și:

Ministrul Rafila, altă idee anti-droguri decât a prefectului Capitalei: ”Doar așa vom sprijini, nu testarea de masă”

Previous Dinamo își află astăzi adversarele în cupă
Next Cu cine va juca Dinamo în Cupă

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *