Doar remiză în primul meci din play-off


Un fost dinamovist a fost primul adversar al lui Dinamo în play-off-ul care îi poate duce pe roș-albi înapoi în Liga 1. Adrian Mihalcea și Gloria Buzău au venit pe Stadionul Arcul de Triumf, pentru a-i încurca pe „câinii roșii” antrenați de Ovidiu Burcă.

Antrenorul dinamovist a făcut câteva schimbări față de partida cu Poli Timișoara. Dujmovic, Bena, David Irimia și Țîră le-au luat locul lui Oncescu, De Moura, Iulian Roșu și Borcea. Nicu Drăghici, un cunoscut fan dinamovist, a dat lovitura de start. Angelov a avut prima ocazie a partidei, după 100 de secunde. A șutat tare din unghi, dar mingea s-a dus în peluza roș-albă. Minutul 11 a adus replica dinamovistă. Ahmed Bani a căutat vinclul din lovitură liberă, fără a modifica însă tabela. La fel de aproape a fost Neluț Roșu. Mijlocașul a fost găsit în careu cu o centrare impecabilă, a încercat o reluare spectaculoasă, însă nu a nimerit ținta. Tot peste poartă a șutat și polonezul Wiktorski, în minutul 33, dându-le mari emoții fanilor roș-albi.

Buzăul a dat lovitura cu 5 minute înainte de pauză. Boiciuc l-a întors pe toate părțile pe Bena, încercând să acopere lipsa lui Amzăr, și l-a învins pe Dujmovic cu un șut puternic la colțul scurt. Replica a venit repede și spectaculos. Ahmed Bani l-a făcut spectator pe Stoian, cu o acoladă perfectă de la 14 metri, mingea odihnindu-se în plasa laterală, în colțul lung. 1-1 la pauză.

Ocazii mari în repriza a doua

Patriche a fost la o palmă de 2-1. După o lovitură liberă, venită în urma unui fault la Amzăr, la care Oteliță trebuia eliminat, mingea a ajuns la cel mai bun jucător din Liga 2, acesta a tras la colțul scurt, însă Stoian a parat. Amzăr, lovit rău la gleznă, a fost și schimbat cu De Moura. După 3 minute, Țîră i-a lăsat locul lui Pop în ofensivă. Boiciuc putea realiza dubla, la 10 minute după pauză. L-a păcălit din nou pe Bena, a șutat plasat, însă mingea a nimerit bara.

În două minute, au apărut două ocazii mari la poarta Buzăului. Mai întâi, Wiktorski a fost la un pas de autogol, la o lovitură de cap. Imediat, Pop a fost găsit perfect în careu, însă a nimerit doar baza. Mingea a ajuns la Neluț Roșu, care n-a reușit însă s-o trimită în plasă. Șuteu, cu un șut în cros, a mai spart plictiseala din ultima parte a meciului. Pop a închis seria acțiunilor de poartă din acest meci, cu un șut care a dus mingea departe de poartă.

Crainicul arenei s-a remarcat și el. Le-a cerut fanilor de la tribuna a doua să returneze o minge trimisă acolo de un jucător, amintindu-le spectatorilor de perioada mai dificilă din punct de vedere financiar pe care o traversează Dinamo.

După acest 1-1, Dinamo este pe loc de baraj, cu 32 de puncte. Etapa viitoare, Dinamo se va deplasa la Dej, pentru duelul cu Unirea. Meciul se va juca pe 1 sau 2 aprilie, după pauza venită pentru meciurile României din preliminariile Euro 2024, cu Andorra și Belarus.

DINAMO: Dujmovic – Bena, Giafer, Patriche, Amzăr (52 De Moura) – Larrucea – David Irimia (82 Delciu), N. Roșu (82 Demici), Iglesias, Bani – Țîră (55 Pop)

GLORIA BUZĂU: R. Stoian – Oteliță, Vîrtej, Wiktorski, Sălceanu – Gaitan, Trebotic (46 Pandele) – Dr. Lazăr (77 V. Munteanu), Greu (46 Sanpaio), Angelov (65 Șuteu) – Boiciuc (86 V. Alexandru)

Foto: Prosport

Citește și

Mihai Bobonete, surprins în benzinărie: ”A crezut că sunt Dolănescu”

Previous Țîră este atacantul pe care mizează Burcă azi
Next Mesaje contradictorii la Dinamo: ”Vom primi”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *